Tchibo automata kávéfőzők

Kérdése van Esperto automata kávéfőzőjével kapcsolatban? Itt hasznos tippeket olvashat a használatról, beállításról, tisztításról, vízkőmentesítésről és hibaelhárításról. A gyakori kérdések mellett kis videofilmek is segítenek eligazodni.

Kapcsolat

  • Szerviz forróvonal (ingyenesen hívható)
    Tel: 06-80-021-374
    Munkanapokon: 8.00-20.00
    Szombaton: 8.00-16.00
  • Kapcsolat

Kérdések a használatról

Nem, csak szemes kávét.
Javasoljuk, hogy egyszerre csak egy fajta kávét töltsön az automata kávéfőzőjébe.
Igazán jó eszpresszót caffè cremához való szemes kávéból is készíthet – és fordítva. Egyszerűen próbálja ki, hogy mi ízlik Önnek! Ha gyakran készíti mindkét italt, akkor erős, sötét pörkölésű caffè crema szemes kávékat ajánlunk.
Az Esperto automata kávéfőzők a Tchibo BARISTA és Espresso termékeire vannak tökéletesen beállítva. De természetesen más szemes kávét is készíthet vele. Most eláruljuk Önnek, hogy milyen őrlési finomságot állítson be a tökéletes ízélményhez:
  • BARISTA Espresso 1-es őrlési finomság
  • Espresso Sicilia Style1-es őrlési finomság
  • Espresso Milano Style1-es őrlési finomság
  • BARISTA Caffè Crema2-es őrlési finomság
  • Caffè Crema - mild2-es őrlési finomság
  • Caffè Crema - vollmundig2-es őrlési finomság
  • BARISTA Crema Blond2-es őrlési finomság
Esperto automata kávéfőzőnk kifejlesztésekor a Tchibo kávészakértői a kávéfőzővel elkészíthető összes Tchibo kávét kipróbálták, és meghatározták az ideális őrlési finomságot és elkészítési módot:
  • BARISTA Espresso 1-es őrlési finomság
  • Espresso Sicilia Style1-es őrlési finomság
  • Espresso Milano Style1-es őrlési finomság
  • BARISTA Caffè Crema2-es őrlési finomság
  • Caffè Crema - mild2-es őrlési finomság
  • Caffè Crema - vollmundig2-es őrlési finomság
  • BARISTA Crema Blond2-es őrlési finomság
Csak az Esperto Latte.
Az Esperto Caffè Coffee Only modelljei nem tudnak tejhabot készíteni. De használhat mellette elektromos vagy indukciós tejhabosítót is.
Ha nem nyomja meg a gőz gombot, akkor a tejhabosítás 90 másodperc elteltével automatikusan leáll. A tejhab pedig elkészült. Utána rögtön le is főzheti a kávét.
Igen. Forró víz készítéséhez a gép bekapcsolása után nyomja pár másodpercig a „tejhabosítás” gombot, amíg világítani kezd fölötte a „forró víz” funkció. A „tejhabosítás” gomb egyszeri megnyomásával indítható el a víz, ismételt megnyomásával pedig leállítható. Ha utána tejet szeretne habosítani, akkor tartsa ismét addig nyomva a „tejhabosítás” gombot, amíg kialszik fölötte a „forró víz” jelzés.
A Tchibo a lehető legtöbb ember számára szeretné elérhetővé tenni a frissen főzött kávé élvezetét. Ehhez a kávéfőző mindennel fel van szerelve, amire csak szükség lehet (pl. kiváló minőségű kúpos őrlőművel). A lényeges funkciókra való összpontosításnak köszönhetően azonban csak azért kell fizetnie, ami valóban hozzájárul a finom kávé elkészítéséhez. Így jön létre a Tchibo automata kávéfőző verhetetlen ár-érték aránya.

Kérdések a tisztításról és a vízkőmentesítésről

Az automata kávéfőző napi használata esetén javasoljuk, hogy hetente egyszer tisztítsa meg a főzőegységet.
Vízkőmentesítse a készüléket, amint az erre figyelmeztető jelzés megjelenik a kijelzőn. Ezzel áramot takarít meg, és meghosszabbítja készüléke élettartamát. Attól függően, hogy milyen gyakran használja automata kávéfőzőjét, ezt havonta egyszer, illetve évente néhány alkalommal kell elvégeznie.

A vízkőmentesítő program két lépésből áll: vízkőmentesítésből és öblítésből. A részletek a kezelési útmutatóban és a videóban találhatók:

A vízkőmentesítéshez a Durgol speciális vízkőoldóját ajánljuk.

Kérdések a beállításokról és a hibaelhárításról

Különösen az eszpresszó esetében olyan csekély a kávé mennyisége a csészéhez képest, hogy gyorsan lehűl. Ezért a legjobb, ha csészéjét a kávé elkészítése előtt előmelegíti. Ehhez nyomja meg a forró víz gombot. Kb. 50 ml forró víz folyik bele a csészébe. A kávéfőzés megkezdése előtt öntse ki a vizet.
Állítsa finomabbra az őrlési finomságot, esetleg nyomja meg az Intense+- gombot, hogy erősebb kávé készüljön.
Az öblítési folyamat a gép minden egyes bekapcsolásakor automatikusan elindul. A folyamatot a víz gomb megnyomásával állíthatja le, ami azonban nem kapcsolja ki a funkciót.

A öblítés a kávémaradványokat és a maradék vizet távolítja el a készülék vezetékeiből és a kifolyónyílásából. Ez azért fontos, hogy kávéját mindig a megszokott minőségben és hőmérsékleten élvezhesse.

A lehetséges beállításokról további részletek a kezelési útmutató „Az automatikus öblítés beállítása” c. fejezetében olvashatók.
Állítsa durvábbra az őrlési finomságot.
A készülék automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol, ha kb. 10 percig egyik gombot sem működtetik. Ezzel áramot takarít meg.

Ez az időtartam 20 vagy 30 percre meghosszabbítható. Az új modellek esetében ez akár 120 perc is lehet. A részletek a kezelési útmutatóban a „Készenléti üzemmód (alvó állapot)” fejezetben olvashatók.
A készülék az üres kávétartályt az őrlőműmotor áramfelvétele alapján ismeri fel. Már kis mennyiségű kávé is elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a jelzés megjelenését.

Ilyen esetben főzzön le egy vagy két további adagot. A kijelzőn meg kell jelennie a jelzésnek.
Műszakilag nem küszöbölhető ki teljesen, hogy egy bizonyos mennyiségű kávé a főzőrész mellé ne szóródjon. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha durva őrlési finomság van beállítva vagy az Intense+-gombot használják, mivel ebben az esetben a főzőrész a lehető legtöbb kávéval lesz feltöltve.
Az érzékelőnek fel kell ismernie az üres tartályt, meg kell akadályoznia a teljes kiürülést, és be kell kapcsolnia a megfelelő jelzést. A tartály külső oldalán levő vízcseppek azonban megzavarhatják az érzékelőt. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy a feltöltést követően törölje le kívülről a víztartályt.

Ne töltsön vizet a víztartályba úgy, hogy a helyén van.
A gép nem a tartályban levő zacc mennyiségét figyeli, hanem a lefőzött adagok számát. Ezért előfordulhat, hogy egy „köztes ürítés” alkalmával világít a „zacctartály ürítése” jelzés. Ilyenkor egyszerűen ürítse ki ismét.

Ürítéskor ügyeljen arra, hogy a zacctartályt tartalmazó fiók legyen addig eltávolítva a készülékből, amíg a „zacctartály ürítése” jelzés villogni nem kezd. A készülék csak ekkor érzékeli, hogy a tartályt eltávolították.

A készülék kikapcsolt állapotában való ürítést a gép nem érzékeli.
Ez akkor fordulhat elő, ha a be-/ki gombot nem nyomják meg rendesen, csak enyhén. A gomb erős megnyomása esetén ez a jelenség nem tapasztalható.
Ha a tej túl forró, túl régi vagy nagyon magas zsírtartalmú, akkor annak a tejhab minősége láthatja kárát. Az optimális eredmény elérése érdekében használjon hideg tejet (legfeljebb 1,5% zsírtartalommal).
Ha nem sokkal korábban tejet habosított, akkor normális jelenség, hogy először forró gőz jön ki és utána a forró víz. Ezzel a készülék a forró víz készítéséhez szükséges hőmérsékletre hűl le.
A Tchibo a vásárlás időpontjától számított 24 hónap garanciát vállal.
Ha várakozásai ellenére hibát tapasztal, kérjük, először forduljon ügyfélszolgálatunkhoz! Munkatársaink szívesen segítenek Önnek, és egyeztetik Önnel a további eljárási módot.
  • Szerviz forróvonal (ingyenesen hívható)
    Tel: 06-80-021-374
    Munkanapokon: 8.00-20.00
    Szombaton: 8.00-16.00
  • Kapcsolati űrlap
Amennyiben elégedetlen kávéja ízével, próbálja ki a következőket: Gondolja át, hogy milyen szemes kávét használ. Az intenzitáson változtathat az Intense+ gomb megnyomásával vagy az őrlési finomság módosításával.
További információkat készüléke kezelési útmutatójában olvashat.

További kérdések esetén hívja a
Tchibo szerviz forróvonalát (ingyenesen hívható):
Munkanapokon: 8.00-20.00
Szombaton: 8.00-16.00

vagy küldjön üzenetet a cafissimo-service@tchibo.hu email címre.