Kerti tárolás: tároljon szerszámokat, készülékeket és párnákat védett helyen

Egy vonzó és rendezett kert ideális hely a kikapcsolódásra. A kerti eszközöket praktikus kerti segédeszközökben, például szekrényekben vagy dobozokban biztonságosan és rendezetten tárolhatja. Így gyorsabban megtalálhatja a megfelelő eszközöket és élvezheti zöld oázisát. A Tchibonál a fészerektől egészen a tárolódobozokig sokféle rendezési segédeszközt találhat a kerti eszközök praktikus tárolására. A tippjeink segítségével könnyen elkerülheti a káoszt!

Kerti tárolás– így hozhat létre rendet

Egy kerti szerszámos szekrényben minden fontos kerti eszköznek, szerszámnak és tartozéknak találhat helyet. Vásárlás előtt gondolja át, milyen tárgyakat szeretne itt tárolni. A fészer méretétől és kivitelétől függően különböző tárolási lehetőségeket kínál, például pakolási felületet, akasztókat, polcokat vagy magát a fedett helyet. Azokat a kisebb eszközöket, amelyekre gyakran szüksége van, helyezze egyszerűen egy rekeszbe, könnyen elérhető magasságba. A szerszámfalra könnyedén felakaszthat szerszámokat vagy kisebb alkatrészeket. A növénytartók és a magok számára készült átlátszó dobozok is segítenek abban, hogy a fészer rendezett maradjon.

Kerti szekrények: praktikusak és megnyerőek kerti tároláshoz

Legyen szó modern rattan műanyagszekrényekről vagy vintage kinézetű fa szekrényekről a kerti tároláshoz: A kerti szekrények nemcsak praktikus tárolási megoldást nyújtanak a kertben vagy az erkélyen, hanem egyben dekoratív elemként is szolgálnak. Akárcsak a szerszámos szekrényben, kerti szerszámokat és kültéri játékokat is tárolhat benne, védve ezeket az időjárás viszontagságaitól. Ha a kiválasztásnál legalább egy négyzetméternyi mozgásteret hagy, akkor könnyen hozzáférhet az összes tárgyhoz. Ha dupla ajtós kerti szekrénye van, akkor a nagyobb kerti eszközöket, például a talicskát könnyen be tudja ide rakni.

Tárolódobozok a kerti tároláshoz, párnák számára

Ha éppen nincs szüksége a párnáira és a kerti székek ülőpárnáira, találjon nekik jó helyet egy praktikus kerti tárolódobozban. Ezek általában kiváló minőségű műanyagből készülnek, UV- és időjárásállók és védelmet nyújt a párnáinak a szennyeződések és a nedvesség ellen. Különösen praktikus, hogy sok kerti tárolódoboz ülőhelyként is használható vagy a tetejükre akár pakolhat is. Egy kis erkélyen így egyszerre tárolóhelyként és ülőhelyként is szolgálnak. A gázrugokkal ellátott dobozok könnyedén kinyithatók és nyitvatarhatók.

Tippek a megfelelő segédeszközök kiválasztásához, hogy a kerti tárolás könnyebb legyen

Ha időjárásálló anyagból készült segédeszközöket választ a kerti tároláshoz, a szennyeződés és a víz nem károsíthatja őket. Különösen masszív és időjárásálló anyag például az ötvözött fém, amely esélyt sem ad a penésznek vagy a rozsdának. A műanyag polipropilén ezzel szemben UV-álló és intenzív napsütésben is megtartja a színét. Ha az igényes megjelenés miatt a fából készült verziót választja, vegye fontolóra a bevonatolást, ilyen például az időjárásálló festék.

Stabilitás: Viharban és heves esőzés során is biztonságos

Annak érdekében, hogy a kerti tárolói még a viharos téli időjárásnak is ellenálljanak, szükséges a megfelelő önsüly. Vegye fontolóra az ellenálló és nehéz anyagokat. Minél több tömör fát vagy fémet tartalmaz egy termék, annál ellenállóbb. A stabilitáshoz szintén hozzájárul, ha a kerti szekrény vagy tárolódoboz egyes alkotóelemei gondosan vannak egymáshoz hegesztve vagy összecsavarozva. A csavarokkal való lerögzítés vagy a bebetonozás biztosítja a maximális stabilitást.

Kerti bútor védőtakaró strapabíró minőségben

Amikor beköszönt az első fagy, itt az ideje felkészíteni a kerti tároláshoz használt kerti bútorokat a téli időszakra. Míg a kiváló minőségű fém kerti bútorok védelem nélkül is jól bírják, a hőmérsékletre érzékeny fából vagy műanyagból készült bútorokat megfelelő takaróval kell lefedni. Ezek általában strapabíró poliészterből készülnek és egy húzózsinór segítségével erősen rögzíthetők a bútoron. A cipzárak megkönnyítik a kinyitást vagy a felhúzást. Magas- és a külsőleg tesztelt termékminőségünket a „Tchibo Certified Merchandise” minőség-tanúsítvány, röviden a TCM igazolja. Ha a kerti tároló segédeszközeit online vásárolja, a „600D poliészter” jelzés szintén információt nyújt a kültéri időjárásálló anyagokról.