Schließen

Kézi kávéfőzők

A kézi forrázás élvezetes és most nagyon trendi. Rendeljen a kávékészítéshez szükséges eszközöket a kannától a szűrőig online!

Tökéletes kézi forrázás négy lépésben

1. Kimérés
2. Őrlés
3. Melegítés
4. Forrázás
A mennyiség a lényeg

A helyes adagolás

A profi kávékészítők kávémérleget használnak a megfelelő kávémennyiség grammra pontos kiméréséhez. Ennek alternatívája: a jó öreg mérőkanál.

Így még finomabb

Kávéőrlés saját kezűleg

Tudta, hogy az őrölt kávé a levegővel érintkezve már néhány perc elteltével veszít aromájából? Ezért azt ajánljuk, hogy kedvenc kávéját szemes kávé formájában vásárolja meg, és csak frissen, az elkészítés előtt őrölje meg.
Barista tippünk

Sokoldalú tehetség a helyes őrlési finomság eléréséhez

A Tchibo elektromos kávédarálója nemcsak kávét tud őrölni: az időzítő segítségével meghatározhatja az őrlési folyamat időtartamát és ezzel az adagolást. A beépített mérleg pedig gondoskodik róla, hogy egy grammal se több kávét őröljön meg, mint amennyi szükséges.
  
  • Kávédaráló, elektromos
Ezzel a sokoldalú, beépített mérleggel rendelkező kávédarálóval mindig tökéletes őrölt kávét készíthet
26 995Ft
Gyorsnézet
  • Kávédaráló
A masszív kerámia őrlőmű különböző őrlési finomságokat tesz lehetővé, így garantált az egyéni ízlés szerinti, intenzív kávéélmény
8 495Ft
Gyorsnézet

Fontosabb, mint gondolná!

A megfelelő vízhőmérséklet a kézi forrázás során

A jó kávét nem szabad forrásban levő vízzel felönteni. Az optimális vízhőmérséklet 92°C és 96°C közötti.
 
  • Elektromos hattyúnyakú vízforraló
Az ideális hőmérséklet tetszés szerint, de gyárilag beállított érték alapján is kiválasztható, és az elkészítés teljes időtartama alatt állandó szinten tartható.
19 495Ft
Gyorsnézet
Barista tippünk

A tökéletes hőmérséklet

Tudta: Kb. 94°C-os vízhőmérsékleten a kávéból kevesebb keserű anyag oldódik ki – a kávé lágyabb ízű és aromásabb lesz. Az elektromos lapon hatféle vízhőmérséklet állítható be, így a kávé- vagy teavíz mindig tökéletes hőmérsékletű lesz. A lap ráadásul akár 60 percig is a kívánt hőmérsékleten tartja a vizet a hattyúnyakú kannában.
 
Sajnos már elfogyott
  • Hattyúnyakú vízforraló
Vízforraló beépített hőmérővel és hattyúnyakú kiöntővel a víz precíz adagolásához kávékészítéskor.
9 995Ft

A kávé forrázása

Egyedülálló élmény a kézi forrázás által

A kávé forrázása már önmagában is művészet. Bemutatjuk a legkülönfélébb elkészítési módokat.

Kávé készítése kézi filterrel

A kézi filter a régi idők báját idézi

A klasszikus filteres elkészítési mód kihangsúlyozza a gyümölcsös aromákat és tiszta kávét eredményez. Tökéletes választás mindazoknak, akik gyorsan szeretnének frissen forrázott kávéhoz jutni.
  
  • Kerámia kávéfilter, kicsi, 101-es méret
„Pour Over“: egyszerű kézi forrázás friss, aromás kávé készítéséhez
2 499Ft
2 495Ft
Gyorsnézet
  • Kerámia kávéfilter, nagy, 4-es méret
„Pour Over“: egyszerű kézi forrázás friss, aromás kávé készítéséhez
2 995Ft
Gyorsnézet

Kávékészítés kézi filterrel

  • Helyezze a filterpapírt a kerámia filterbe és nedvesítse meg vízzel.
  • Most helyezze a kerámia filtert a kannára vagy csészéjére, és töltse meg közepes finomságúra őrölt kávéval.
  • Körkörös mozdulatokkal nedvesítse meg a kávét, és hagyja kicsit ázni.
  • Ezután öntse a vizet a szűrőbe és hagyja átfolyni rajta.
Kávékészítés dugattyús kávéfőzővel

Markáns ízélmény a dugattyús kávéfőzőből

Dugattyús kávéfőzővel különösen könnyű testes, erős kávét készíteni: Tegyen bele őrölt kávét, töltsön rá forró vizet, majd 4-5 perc elteltével lassan nyomja le a fémszűrőt – és már kész is.
  
  • BODUM® Caffetiera French Press 0,35 l
Kávéfőző 3 csészéhez
3 295Ft
Gyorsnézet
  • BODUM® Caffetiera French Press 1 l
Kávéfőző 8 csészéhez
5 695Ft
Gyorsnézet

Kávékészítés dugattyús kávéfőzővel

  • Helyezze a kávétartót a kannába, majd töltse meg durvára őrölt kávéval.
  • Öntse fel forró vízzel.
  • Keverje meg a kávét, és helyezze a dugattyúval ellátott fedelet a kannára. A kávét ne nyomja le, hanem hagyja 4-5 percig állni.
  • Ezután lassan nyomja le a dugattyút, amíg be nem akad.