Fedőmatrac – jobb alvás a megfelelő alátét segítségével

A fedőmatracokat alatt olyan matracokra rakható borítást értünk, amelyek különféle habokkal vagy géllel vannak töltve. Tökéletesek az ágyban fekvés kényelmének optimalizálására az Ön személyes igényei és kívánságai szerint. A különböző töltőanyagok szabályozzák az alvás közbeni hőmérsékletet és ideális keménységet biztosítanak. Könnyen alkalmazhatók és rendkívül hatékonyak – a fedőmatrac sok szempontból rendkívül hasznos. A Tchibonál tippeket talál a megfelelő termék kiválasztásához és a vásárláshoz!

Az ideális fedőmatrac megtalálása

Az, hogy melyik fedőmatrac a megfelelő választás, nagyban függ az egyéni igényektől és a saját érzéseitől. Legyen szó gél, viszkóz vagy hideg habról – a töltőanyagot a személyes hő- és keménységi igényeinek megfelelően kell kiválasztani. Egy fedőmatrac akkor jöhet szóba, ha nem elégedett az ágy eddigi hőmérsékleti viszonyaival, a matrac túl kemény vagy ha egészségügyi okokból a hátának alkalmazkodóképes alátétre van szüksége. Ezért a vásárlás előtt át kell gondolnia, hogy melyik helyzet áll fenn, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb fedőmatracot. A Tchibo áttekintést nyújt a különböző anyagokról és fedőmatracokról.

Keményebb fekvőfelület a hideg habbal

A hideg hab fedőmatracok akkor ideálisak, ha nem akar különösebben puhán feküdni, de mégis szeretne egy a test vonalához alkalmazkodó alátétet az alváshoz. Választhat alacsonyabb vagy nagyobb sűrűségű, azaz kevesebb vagy több töltőanyagot tartalmazó fedőmatracok közül. Az alacsony sűrűségű egy jó arany középút a rugalmasság és a stabilitás között. Ha hajlamos egy kis túlsúlyra, akkor a fedőmatracnak stabilnak, vagyis nagyobb sűrűségűnek kell lennie. A hideg hab ezen kívül átlagos hőtartó képességgel rendelkezik és biztosítja a kiegyensúlyozott hőmérsékleti viszonyokat. A hideg habos fedőmatrac akkor is jó választás, ha kevésbé érzékeny a hidegre.

A viszkózhab és a gél: az alkalmazkodó mindent tudó

A viszkózhab (viszkóz) eredetileg egy NASA által kifejlesztetett anyag, amely az űrhajósokat magas sebességnél a testet egy elasztikus alátéttel támasztja meg. A viszkóz ennek megfelelően népszerű a matracok között, mivel magas alkalmazkodási képességgel bíró fedőmatrac készül belőle, amely miután felkel róla, megőrzi a formáját is. Ha fázós, ez egy tökéletes anyag, mivel jól tárolja a hőt. A géllel töltött fedőmatrac hasonló tulajdonságokkal bír, de a viszkóztól eltérően a gél nem lágyul a melegtől, ezért több alvástípusra alkalmas. A jó nyomáspont-mentesítés és az alaktartósság miatt a gél fedőmatracok ideális ortopéd alátétek.

A matrachoz illő fedőmatrac

Méretét tekintve a hab fedőmatacok minden matracméterhez rendelkezésre állnak. A fedőmatracok szokványos mérete 140 x 200 cm, illetve a valamivel nagyobb fedőmatracoké 180 x 200 cm. Az ideális méretek természetesen teljes mértékben attól a matractól függenek, amelyre a kiegészítő, alvást segítő alátétet helyezzük. A fedőmatrac huzatok esetében érdemes meggyőződni arról, hogy ezek levehetők és moshatók – így tovább élvezhetjük előnyeit. Szüksége van továbbá egy speciális gumis lepedőre ami jersey-ből vagy biberből készült, hogy a fedőmatracot és a matracot jól össze tudja fogni. A különböző színek lehetővé teszik a hálószoba egyedi kialakítását is. A Tchibonál különféle fedőmatracokat rendelhet!

A fedőmatracot az ágynemű teszi teljessé

A matrac és a fedőmatrac ki lett választva, a párnák és a paplan is megvannak: most már csak a pont hiányzik az i-ről: egy gyönyörű ágynemű. A tiszta pamutból vagy finom vászonból készült perkál különösen finom tapintású. Télen a puha flanel kellemes és meleg, nyáron pedig hűsítő hatása miatt a pamut szatén a megfelelő választás, A Tchibonál megtalálja a minden ízléshez megfelelő színt és mintát, típust. Akár a vidám virág-, klasszikus kockás vagy csillagos minta – jó éjszakát és szép álmokat kívánunk!

A TCM minőségi ígérete

A Tchibo termékeken megtalálja a TCM minőség-tanúsítványt, amely a „Tchibo Certified Merchandise” rövidítése és a Tchibo részére végzett kizárólagos gyártást ígér. Így garantáljuk, hogy szigorú minőségi kritériumaink és termékkövetelményeink minden terméknél teljesülnek, így aggódás nélkül belekezdhet az új vásárlásba. A tartósság, a funkcionalitás és a jó kivitelezés a TCM ígéretnek és a Tchibo változatos termékpalettájának a része, amely a gyártok kritikus és gondos kiválasztásából adódóan a maximális minőséget ígéri.