Mennyezeti lámpák az otthonához: lőn világosság

A mennyezeti lámpák – amiről már a nevük is árulkodik –, a mennyezetről lógnak, és egy praktikus céllal jöttek létre: bevilágítják az egész szobát. Mivel a mennyezeti világítás is óriási hatással van a hangulatra és a szoba összhatására, érdemes olyan típust választania, amely a szobának egy kellemes hangulatot kölcsönöz, és egyszerre elegendő fényt biztosít. A Tchibo online botjában divatos mennyezeti lámpákat vásárolhat, alacsony áron!
-14 %
Függőlámpa, lenvászon lámpaernyővel
27 995Ft
23 995Ft
-51 %
LED-es fali és mennyezeti lámpa, színváltós
36 995Ft
17 995Ft
LED-es függőlámpa, textil lámpaernyővel
27 995Ft
-33 %
LED-es függőlámpa, üvegbúrával, rózsaszín
29 995Ft
19 995Ft
-33 %
LED-es fali és mennyezeti lámpa, üveg
44 995Ft
29 995Ft
-13 %
LED-es függőlámpa, fém, fehér
21 995Ft
18 995Ft
néhány darab kapható
-21 %
Fém fali lámpa, fekete
18 995Ft
14 995Ft
néhány darab kapható
-13 %
LED-es függőlámpa, fém, krém
21 995Ft
18 995Ft
Mennyezeti lámpa, fém, szürke
39 995Ft
-13 %
LED-es függőlámpa, fém, fekete
21 995Ft
18 995Ft
Függőlámpa, 3 üvegbúrával, fekete
Függőlámpa, 3 üvegbúrával, fekete
62 995Ft
62 995Ft
Függőlámpa, 3 üvegbúrával, fekete
Függőlámpa, 3 üvegbúrával, fekete
62 995Ft
62 995Ft
-11 %
LED-es mennyezeti lámpa, papír lámpaernyő
26 995Ft
23 995Ft
Függőlámpa, fém, szürke
42 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Fém fali lámpa, krémszínű
18 995Ft
Nemsokára újra elérhető

Anyag és kialakítás: a berendezéshez megfelelő mennyezeti lámpa

A mennyezeti lámpák is sokféle anyagból készülnek. Számos típus fémből készül, amely tartós és könnyen tisztítható, és jól megy a modern berendezési stílushoz. A műanyag mennyezeti lámpák mellett az szól, hogy olcsó előállítani őket és könnyűek. A természetes anyagok, mint a fa, a rattan és a fonott vessző, előkelően hatnak, valamint a textília is jó választás - meleg megjelenésüknek köszönhetően tökéletesen harmonizálnak a vintage stílusú berendezéssel. Az üvegből készült mennyezeti lámpák klasszikusak, időtlenek és elegánsak. Függetlenül az anyagtól, figyeljen arra, hogy a lámpa egyenletesen szórja a fényt!
A szoba közepén egy türkiz kanapé áll, amely felett egy szürke mennyezeti lámpa lóg – a szoba bal oldalán egy kerek dohányzóasztal található egy fehér asztallappal, a másik oldalon pedig egy létra alakú polc van.

Tegye magasra (a lécet): Mennyezeti lámpák a magas helyiségekhez

Egy magas szoba átok és áldás egyben: egyrészről elegendő helyet kínálnak ahhoz, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziája, ami a berendezést illeti, másrészről a túl sok hely sokszor nem tűnik barátságosak. Függesztett lámpákkal és hosszú függőlámpákkal kellemes hangulatot teremthet, és ugyanakkor biztosítják, hogy a fény pontosan ott legyen, ahol szükség van rá – például a nappali asztal fölött. Mivel a magas mennyezet miatt a kis lámpák gyorsan elvesznek, a legjobb nagy lámpákat és kiterjedt lámpaernyőt választani. Akik kedvelik a figyelemfelkeltő dolgokat, azok válasszanak egy extravagáns dizájnú vagy egy impozáns csillárral rendelkező modern mennyezeti lámpát.
Mennyezeti lámpák alacsony belmagasságú helyiségekhez: egy férfi egy kék farmernadrágban és egy ingben egy létrán áll, és éppen egy kör alakú mennyezeti lámpát akar felszerelni a plafonra.

Mennyezeti lámpák alacsony belmagasságú helyiségekhez – amire érdemes figyelnie

Alacsony belmagasságú helyiségek leginkább az új épületekben találhatók. Annak érdekében, hogy – a szó szoros értelmében – elkerülje a lehangoltság érzését, érdemes az alacsonyan függő lámpákat kerülni, mivel ezek vizuálisan kicsinyítik a belmagasságot. Ebben az esetben egy LED panel vagy egy kör alakú mennyezeti lámpa a legjobb választás. Ezek nem nyúlnak annyira le a szobába, mégis jól megvilágítják azt. Szintén kiválóak az egész szobában elosztott beépíthető (spot) lámpák és a öntapadó LED-szalagok. Egy fehérre festett plafon sötétebb falakkal tágítja a teret.

Helyezzen tárgyakat rivaldafénybe mennyezeti spotlámpákkal

Ha a helyiség egyes pontjait szeretné kihangsúlyozni, a forgatható mennyezeti spotlámpák a legalkalmasabbak erre a célra. Ezek a mennyezeti lámpák az étkezőben vagy a konyhában elegendő fényerőt biztosítanak az ebédlőasztalnál vagy a pultokon, a nappaliban pedig egyes tárgyakat, mint például a kandallót, egy szép növényt vagy egy faliképet helyezhet rivaldafénybe. Ideálisak továbbá sötét sarkok megvilágításához az előszobában vagy a fürdőszobában. Viszonylag kis méretüknek köszönhetően alacsony belmagasságú helyiségekben is jól beüzemelhetők.

LED-es mennyezeti lámpák: minden szobához megfelelő fényszín

Minden mennyezeti lámpához érdemes LED-es fényforrást választani, mivel számos előnyük van: többek között hosszú élettartammal, alacsony energiafogyasztással és alacsony hőtermeléssel bírnak. A LED-ek három különböző színben kaphatók. Irodák, műhelyek és hobbiszobák mennyezeti lámpáihoz a legjobb a ”hidegfehér” (> 5.000 Kelvin). A konyhákhoz és a lépcsőházakhoz a „természetes fehér” (3500–5000 Kelvin) ajánlott. A „melegfehér” LED-ekkel (2700–3300 Kelvin) pedig kellemes hangulatot varázsolhat a nappaliba vagy a hálószobába. Tipp: a szabályozható LED mennyezeti lámpákkal a fényerőt mindig az egyéni igényeihez igazíthatja.
A megfelelő mennyezeti lámpa a konyhába: egy világos konyhában egy téglalap alakú fa étkezőasztal áll, amely fölött egy öt különböző fényforrásból álló mennyezeti lámpa lóg

Kiváló minőségű és tartós: a Tchibo minőségi ígérete

Ha a mennyezeti lámpa megvásárlásakor egy Tchibo modellt választ, akkor kiváló minőségű termékre számíthat. Azért, hogy tudjuk garantálni a hosszú élettartamot, kizárólag gondosan kiválasztott partnerekkel és beszállítókkal dolgozunk együtt. Cégünk saját TCM logójának („Tchibo Certified Merchandise”) keretében azt is biztosítjuk, hogy minden termékünk gyártása során szigorú minőségi előírásokat kerülnek betartásra. Ezen felül mindig kiváló minőségű anyagokat használunk, és figyelmet fordítunk arra, hogy a termékpalettánk észszerűen legyen összeállítva.
Bizalom a Tchibo termékeiben: egy nő ül a kanapén, az ölében egy csecsemővel, miközben telefonál és egy nagy papírlapot tanulmányoz – a laptopja pedig mellette van.