Paplan - kényelmes melegítő a hálószobában
A megfelelő paplan megvásárlásakor figyelembe kell venni néhány tényezőt. A megfelelő méret, töltet, vagy hőosztály tekintetében a személyes szükségletek döntő szerepet játszanak. A legjobb paplan kiválasztása nem könnyű döntés, mivel a megfelelő paplan jelentősen hozzá fog járulni a jó éjszakai alváshoz, és a személyes jóléthez. A Tchibonál megtudhatja, hogy mire kell figyelnie, és hogy hogyan találhatja meg a megfelelő ágyi kiegészítőt!
Irisette 4 évszakos steppelt paplan, egyszemélyes
Irisette 4 évszakos steppelt paplan, kétszemélyes
24 995Ft
29 995Ft
Nemsokára újra elérhető
néhány darab kapható
irisette® átmeneti pehelypaplan, egyszemélyes
99 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Hűsítő paplan, egyszemélyes
25 995Ft
néhány darab kapható
irisette® greenline termopaplan, kétszemélyes méret
69 995Ft
Irisette termopaplan, egyszemélyes
47 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Irisette 4 évszakos steppelt paplan, egyszemélyes
Irisette 4 évszakos steppelt paplan, kétszemélyes
24 995Ft
29 995Ft
Nemsokára újra elérhető

Egyedi igények, és különféle paplanok

A paplanoknak két alapfunkciót kell ellátniuk: meg kell, hogy teremtsék az optimális alvási klímát, és kényelmet is kell hogy biztosítsanak. A töltet anyaga, és a paplan mérete az egyéni szükségletektől, és kívánalmaktól függ. Emellett az évszakok váltakozási is befolyásolják a hálószoba hőmérsékletét, amelyeket különféle megoldásokkal ellensúlyozhat, például más más paplant használhat nyáron és télen. Az éghajlati jellemzők mellet a paplanok különféle töltetei is fontos szerepet játszanak egyesek választásában, mivel vannak olyan emberek, akik esetleg allergiások az állati termékekre. A Tchibo széles választékában megtalálhatja az Ön számára ideális paplant.
A megfelelő méret a jó közérzethez: Világos hálószoba két személyes ággyal, amelyre egy nagyméretű paplan van ráterítve.

Az Ön paplanjának optimális mérete

Természetesen az Ön testmagasságától függ a paplanjának mérete. A hagyományos méret a 135 x 200cm. A 155 x 200 cm-es túlméretezett paplanokat is szeretni fogja, akkor ha kedveli a nagy dolgokat, és szeret összebújni. Párok esetén a 200 x 200 cm-es méretű paplan az ajánlott, míg a 180 cm-nél magasabb emberek 200 x 220 cm méretű paplanokkal tudnak kényelmesen aludni. Ha kételyei vannak, akkor mindig érvényes az a szabály miszerint a nagyobb matracokhoz, és a magasabb emberekhez mindig nagyobb méretű paplanra is van szükség. A Tchibo online katalógusában mindenféle méretű terméket meg fog találni.
Nyárra, és télre is jó: Az összetekert pehelypaplan.

Használja egész évben a megfelelő paplant

Nyári melegben olyan paplant kell használni, amelyben hűtő töltőanyag van. A poliészter anyagú üreges szálak, a bambusz szálak, és a vadselyem jellemzője az, hogy egész kicsi a saját súlyuk, így hő nem raktározódik el bennük. Természetesen a téli takaróknak éppen ennek ellenkezőjét kell tenniük: A nagy mennyiségű szintetikus anyag, vagy az állati szőr jó hőszigetelése magas hőmérsékletet fog a hideg környezetben is biztosítani. A pehelypaplan mindkét esetben megfelelő, nyáron és télen is használható a töltőanyag mennyiségétől függően. A négy évszakos paplanok hely takarékosak, továbbá a különféle takarók megfelelő kombinációjával a hálószobában egész évben optimális klíma teremthető.

A speciális igényeket kielégítő paplanok

Előfordulhat az is, hogy a paplanoknak meg kell felelniük különleges feltételeknek - ez kiváltképp akkor igaz, ha az allergiások számára is meg kell, hogy feleljenek. Ebben az esetben az állati anyagokból készült termékek különösen alkalmatlanok, mivel azok sokkal inkább hajlamosabbak a por, és az atkaképződésre, vagy pedig maguk ezek az anyagok is allergiás reakciót váltanak ki. Ezért az allergiások számára készült paplanokat szintetikus anyagokkal, vagy pamuttal kell megtölteni. Jól moshatóaknak kell lenniük, ezért ezek akár gyerekek számára is alkalmasak. Mindent meg fog találni a Tchibo online boltjában amire szüksége van!

Paplanok megfelelő tisztítása

A paplan mosási módja a felhasznált anyagoktól, és a töltőanyag típusától függ. A kiváló minőségű állati szőrből készült paplanokat gyakori alapos szellőztetéssel meg lehet tisztítani. A szintetikus anyagokat viszont 60 - 95 fok közötti hőmérsékleten szabad mosni. Erre a célra nyugodtan használja a saját mosógépét. Ha a paplan mérete túl nagy, akkor vegytisztítóba kell vinni. Az alapelv az, hogy érdemes évente egyszer-kétszer kimosni a paplant.
A paplan megfelelő tisztítása: Egy nő éppen paplant tesz a mosógépbe.

TCM pecséttel ellátott megbízható minőség

A Tchibonál kiváló minőségre számíthat. Azért, hogy a jó minőséget könnyen felismerhesse a termékeinket TCM pecséttel láttuk el, amely a „Tchibo Tanúsított Áruit” jelenti. A beszállítók szigorú kiválasztása, valamint a gyártási folyamat alapos ellenőrzése biztosítja azt, hogy az alapanyagtól a kész termékig a minőségi követelmények minden ponton teljesüljenek.
Jó minőség a jó alváshoz: Egy fiatal nő az oldalán fekszik az ágyban.