A pelenkázó szekrény – az egyszerű és biztonságos pelenkázáshoz

A szülők napi 5-10 alkalommal cserélik gyermekük pelenkáját. Ahhoz, hogy ezt biztonságosan és kényelmesen tudják végrehajtani, nélkülözhetetlen a minőségi, stabil pelenkázó szekrény. Keskeny vagy inkább széles, más bababútorokkal egy szettben vagy külön: a lényeg, hogy a baba kényelmesen és biztonságosan feküdjön, és Ön gyorsan és egyszerűen ki tudja cserélni a pelenkáját. Fedezze fel a Tchibo-nál a pelenkázó szekrények választékát, és adja le rendelését online!
Pelenkázó komód
249 995Ft

A pelenkázó szekrény mint sokoldalú bútor

A kiságy mellett a pelenkázó szekrény, pelenkázó asztal vagy pelenkázó polc a legfontosabb bútordarab a babaszobában. Ezzel biztos pelenkázó helyet hoz létre, ahol kicserélheti a baba pelenkáját, és egyúttal a fiókoknak, szekrényeknek vagy polcoknak köszönhetően rengeteg tárolóhely áll rendelkezésre a fontos kellékek, például nedves törlőkendők, pelenkák vagy a különféle ápolótermékek számára. Néhány babaruha is elfér benne, így mindig minden kéznél lesz.

A pelenkázó szekrény ideális magassága

A jó pelenkázó szekrény biztonságot és védelmet nyújt a baba számára, és a lehető legkényelmesebbé teszi Önnek és gyermekének a pelenka cserét. Mindenképpen ügyeljen a szekrény magasságára. Ha Ön kb. 160 cm magas, akkor a pelenkázó szekrény ideális magassága 85 cm. 170 cm-es vagy annál nagyobb magasság esetén a 95 és 105 cm közötti pelenkázó szekrény a megfelelő. Fontos: soha ne hagyja gyermekét felügyelet nélkül a pelenkázón! Általános szabály: az egyik keze mindig legyen a babán!

Tippek a pelenkázó szekrény kialakításához

Annak érdekében, hogy a pelenkázás a lehető legegyszerűbb legyen az Ön és babája számára, a pelenkázó szekrény környékét praktikusan, kényelmesen és hatásosan rendezze be. A fontos ápolótermékeket mindig tartsa könnyen elérhető helyen, és válasszon puha és letörölhető pelenkázó alátétet. Ahhoz, hogy gyermeke jobban élvezze a pelenkacserét, a fekvőhely fölé helyezzen olyan játékot, mint a körforgó, és használjon gyerekeknek való képeket vagy szép bordűröket.

A pelenkázó szekrények különböző fajtái

Néhány pelenkázó szekrény különleges tulajdonságokkal bír – erre példa a baba fürdetővel ellátott pelenkázó vagy a görgőkkel ellátott pelenkázó szekrény, amelyet egyszerűen helyezhet egyik helyről a másikra. Szeretné a szekrényt azután is használni, ha gyermeke már kinőtte a pelenkát? Ügyeljen arra, hogy a pelenkázó feltét külön kerüljön felszerelésre, és újra eltávolítható legyen. Így később a bababútort pillanatok alatt ruhásszekrénnyé alakíthatja.

Pelenkázó feltét különféle bútorokhoz

Ha a lakásában kevés a hely, a pelenkázó szekrény alternatívája a pelenkázó feltét. Ezt egy hagyományos szekrényen vagy a mosógépen is használhatja. Fontos, hogy a pelenkázó feltétet szakszerűen szerelje össze. A feltét alja mindig legyen csúszásbiztos.

Ami egy jó minőségű pelenkázó szekrényben fontos

Minden szülő egyetért abban, hogy a gyermek biztonsága mindig az első helyen áll. Ennek megfelelően a pelenkázó szekrénynek is meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak: a kiváló minőség és a stabilitás óriási jelentőséggel bír. Ezért a masszív, tömör fából készült, például sima fehér színű pelenkázó szekrényeink ideálisak ahhoz, hogy megteremtse a szobában a gyönyörű vidéki ház megjelenést.