Porszívó – nélkülözhetetlen és praktikus segítők a háztartásban

A padlók valódi mágneseként vonzanak mindenféle szennyeződést. Aki mindenféle erőfeszítés nélkül tisztán akarja tartani a szőnyeget, a parkettát és a csempét, az nem hagyhatja figyelmen kívül a porszívót. A praktikus háztartási készülékek megkönnyítik a házimunkát, és ma már el sem tudjuk képzelni életünket nélkülük. Az idő folyamán különböző modellek jöttek létre, mindegyik más és más előnnyel. A Tchibonál tippeket talál a megfelelő készülék megvásárlásához!
néhány darab kapható
Porszívófej, nehezen elérhető helyekhez
3 995Ft
néhány darab kapható

Hogyan válasszuk ki az ideális porszívót

Az dönti el, hogy melyik a megfelelő típus az Ön számára, hogy mik a legfőbb igények az új porszívóval szemben, illetve, hogy hogyan és hol kerül használatra. Az ilyen egyéni tényezők mellett azonban olyan jellemzők, mint a szívóteljesítmény, a szűrőrendszer és a készülék zajszintje is meghatározó szerepet játszanak a megfelelő háztartási segédeszköz kiválasztásában. Áttekintést adunk a különböző kivitelezésekről és rendszerekről, hogy könnyen eligazodjon a porszívók világában.
Egy farmert és egy rózsaszín pólót viselő fiatal nő az étkező fa padlóját porszívózza – a háttérben egy fehér konyha látható.

Padlóporszívók porzsákkal: klasszikus a porszívók között

A klasszikus padlóporszívó minden bizonnyal a háztartási elektronikai eszközök leggyakoribb változata, és univerzálisan használható. Legyen szó textilről, fáról vagy csempéről – egy padlóporszívóval és egy multifunkcionális porszívófejjel minden padlótípust könnyedén megszabadíthat a szennyeződésektől. Ezáltal a készülék ideális nagyobb alapterületű és különböző típusú padlókkal rendelkező családi házakhoz. A még nagyobb rugalmasság érdekében a porszívó vezeték nélkül is kapható, amely megkímél minket a kábellel való vesződéstől, és a konnektor-keresgéléstől, de ez esetben figyelni kell az akkumulátor töltöttségét. Ön dönti el, hogy melyik változat illik a legjobban a háztartásába.
Egy női kéz egy fehér kézi porszívóval, egy fehér, bevetett ágyat porszívózik.

Kicsi a bors,de erős: kézi porszívó

A kézi porszívó a padlóporszívó kistestvére, és egy ideális takarítóeszköz kisebb szennyeződésekhez vagy kisebb felületekhez. A készülék csendes, kompakt és gyorsan használható. Ha például a cipőjéről szennyeződés kerül az előszobába, akkor fárasztó elővenni a nagy porszívót csak azért, hogy egy kis szennyeződést eltávolítson. Ilyen esetekben egy praktikus akkumulátoros porszívó gyors segítséget és állandó tisztaságot nyújt. Az étkezőasztal alatt vagy a kanapén lévő morzsák szintén könnyen eltávolíthatók. A kis háztartási készülékek épp ezért praktikus kiegészítői az erősebb modelleknek.

Porszívó porzsákkal vagy anélkül?

A porzsákos porszívók a háztartási készülékek alappilléreit képviselik. A felszívott szennyeződéseket ekkor egy speciális porzsák gyűjti, amelyet időnként ki kell dobni. Azok, akik inkább a porzsák nélküli porszívót részesítik előnyben, olyan típusok közül választhatnak, amelyek a felszedett részecskéket egy tartályban tárolják, amit csak ki kell üríteni. Ezeket az eszközök kicsit drágábbak – de hosszú távon megtakarítja a porzsákok vásárlását, amiért a környezet is hálás lesz. A házi porra allergiások számára a porzsákok használatát javasoljuk, mivel így elkerülhető a porral való érintkezés.

Nagy teljesítményű porszívótechnológia

A porszívó vásárlásakor gyakori hiba, hogy a szívóteljesítményt és a készülék teljesítményét egy fogalomként kezelik. Az utóbbi csak arról ad információt, hogy a készülék mennyi energiát fogyaszt, nem szabad összetéveszteni a teljesítőképességgel. Az 1400 watt alatti porszívók szintén hatékonyan tisztítják a padlót, és még gazdaságosabbak. Érdemes figyelni arra is, hogy a készülék egy olyan szűrőrendszerrel rendelkezzen, ami elnyeli a beszívott szennyeződést, nem pedig szétszórja azt a lakótérben. Ha az új porszívó még csendes is, akkor megtalálta az ideális társat. A 70 decibel körüli működési zaj jó értéknek számít.
Egy nő porszívóval takarítja a nappaliban lévő fapadlót, a porszívó feje közelről látható.

Bizonyított minőség – a porszívóink tekintetében is

Minőségi előírásaink nyomatékosítása érdekében a Tchibo termékek különféle minőségi pecséteket viselnek. Tanúsító partnereink az FSC-től a Fairtrade-ig nemcsak a fenntartható előállítást garantálják, hanem azt is, hogy termékeink az ígért minőséget nyújtják. Mivel a „TCM – Tchibo Certified Merchandise” jelöléssel ellátott termékek a Tchibo szigorú előírásai szerint készülnek. Így tényleg örömöt okoz a vásárlás!
Egy piros és fehér csíkos pulóvert viselő kisgyermek egy piros-fekete porszívó mellett ül a padlón.