Ruhaápolás: praktikus segéd a mindennapi életben

Annak érdekében, hogy a ruhái és lakástextiljei a lehető legtovább bírják, fontos, hogy megfelelően mossa és kezelje őket. Mindenekelőtt természetesen a legfontosabb a mosási címkén feltüntetett utasítások betartása. De sok olyan kis segédeszköz van, amelyek nem csak a ruhái számára hasznosak, hanem terhet is levesznek a válláról. Böngésszen a Tchibo kínálatában praktikus ruhaápolási terméket keresve!
-15 %
Vasalódeszka-huzat, gyorsvasaló zónával
3 295Ft
2 795Ft
20 ruhacsipesz szettben
2 295Ft
Varrókészlet, fém dobozban, szívecskés
3 295Ft
Vasalódeszka-huzat, gyorsvasaló zónával
3 995Ft
Textilborotva, fekete
4 995Ft
Anyagvágó, 3 pengével
4 995Ft
Patentozókészlet
5 995Ft
2 mosóháló melltartóhoz szettben
2 495Ft
Görgős szennyestartó kosár, krém
10 995Ft
Ruhacsipesztartó zsák, mintás, mályva
2 495Ft
3 egymásra helyezhető tárolódoboz szettben
5 495Ft
8 vállfa szettben, szürke
3 295Ft
Kétoldalas ruhatisztító kefe
2 995Ft
Tűkészlet, 50 részes
2 795Ft
8 vállfa, keskeny, szürke
3 495Ft
20 anyagcsipesz szettben
2 995Ft
Csipesztartó zsák, akasztóval, citromos
2 295Ft
Profi szabóolló, tokkal
7 995Ft
10 gumiszalag szettben, 2 m, színes
2 495Ft
LED-es nagyító, asztalra rögzíthető
11 995Ft
Cérnakészlet, 64 részes
5 995Ft
2 mosóháló melltartóhoz
2 795Ft
Varrógéptartó táska, batikolt, kék
9 995Ft
Ruhatisztító kefe
3 495Ft
LED-es varratbontó, nagyítóval
3 495Ft
Vasalótakaró, mintás, mályva
4 995Ft
néhány darab kapható
2 szárítólabda, gyapjúból
2 495Ft
néhány darab kapható
2 szabókréta szettben
1 995Ft
2 ruhazsák szettben
2 995Ft
1

Mosógéptartozékok és -gondozás

A ruhák mosása mosógép nélkül ma már alig elképzelhető. A megfelelő mosógéptartozékok gondoskodnak arról, hogy a mosógépe sokáig működjön, és a ruháiból megbízhatóan eltávolítsa a szennyeződéseket és a szagokat. A legjobb, ha a mosószereket megfelelő dobozokban tárolja – ez nem csak dekoratív célt szolgál, hanem a mosóport is védi a nedvességtől. A melltartók számára ideális a mosógolyó használata: ez optimálisan igazodik a kosarak alakjához, és biztosítja, hogy a párnázat és a merevítő ne törjön el. Továbbá megakadályozza a gép és a többi ruhadarab károsodását.
Kellékek a ruhaápoláshoz: egy hosszú hajú fiatal nő a ruhaszárító mellett áll és törölközőket tereget.

Szárító, állvány, ruhaszárító: tippek ruhák szárításához

Egy szárító esetében is rendkívül fontosak a megfelelő kellékek. A szárítógolyók, melyek kis csomókkal vannak ellátva, puhábbá teszik a ruhákat és hosszantartóan ellenállóvá teszik azokat a gyűrődések ellen – tökéletes azok számára, akik nem szeretnek vasalni! Ha levegőn szárítja a ruháit, egy ruhacsipesz-tasak biztosítja, hogy a csipeszei ne vesszenek el. Ha egy kültéri forgó ruhaszárítót használ, a megfelelő burkolat védi az eszközt a nedvességtől és a szennyeződésektől. A Tchibo a ruhák szárításához további kellékeket kínál.
Egy fiatal nő szürke pólóban, aki épp vasal. A vasalódeszka bal oldalán egy halomnyi összehajtott törölköző látható, jobb oldalon pedig olyan ruhák, amelyeket még vasalásra várnak.

Vasalás könnyedén!

Mosás után néhány ruhadarab esetében elengedhetetlen a vasalás. A ruhaápolással kapcsolatos kellékek ez esetben is nagyban megkönnyítik a munkáját. Egy hát kímélő multifunkciós szék, amelyet egyedileg beállíthat a magasságához, biztosítja az ergonomikus testtartást. Emellett más háztartási teendőhöz, például a főzéshez is felhasználható. Egy hővisszaverő, vasaláskönnyítő hatással bíró vasalódeszka-huzat segítségével csak egyszer kell vasalnia a ruháit – ezzel időt és energiát takarít meg saját magának!

Praktikus termékek ruhaápoláshoz és tároláshoz

Végezetül a friss ruhaneműt, tökéletesen összehajtva a szekrényben tárolja. Egy praktikus összecsukható deszkával ezt pillanatok alatt megteheti! Léteznek speciális akasztók övekhez, sálakhoz és kendőkhöz, melyek gondoskodnak a rendről a szekrényben. A szezonális ruházatot, amelyre épp nincs szükség, helymegtakarítás céljából egy vákuumos tároló táskában vagy egy ágy alatti komódban tárolhatja. És ha néhány ruhadarab a gondos ruhaápolás és a kiváló minőségű kellékek ellenére kissé szöszösödik, akkor a Tchibo textilborotva segítséget nyújthat.

A fenntartható mosás egyszerűen

A fenntarthatóság egy óriási téma. Mosáskor és a ruhaápolási kellékek kiválasztásakor környezettudatosan is dönthet! És ez nem is olyan nehéz – ha megfogadja a következő tippeket: rakja tele a mosógépet annyira, amennyire lehetséges, állítsa be a mosószer adagolását a szennyeződés mértékéhez, és a víz keménységéhez, és válassza ki a lehető legalacsonyabb hőmérsékletet. Ruházatunk nagy része szintetikus szövetből készül. Egy speciális mosózsákkal kiszűrheti a mikroműanyag-részecskéket, melyeket végül a hulladékba dobhat, elkerülve ezzel, hogy a szennyvízbe kerüljenek.
Használja helyesen a ruhaápolási kellékeket: egy fürdőszobában egy teli mosógép látható, balra mellette egy szék díszpárnákkal jobbra pedig egy magas, nyitott fa polc, előtte egy mosókosárral.

A hosszú élettartam érdekében: magas színvonalú gyártás és minőség

Annak érdekében, hogy ne csak a ruhái, hanem a hozzá ruhaápolási kellékei is tartósak legyenek, a minőség a legfontosabb szempont. A TCM minőségi-tanúsítványunkkal (a „Tchibo Certified Merchandise” rövidítése) garantáljuk, hogy mindig kiváló minőségű terméket tartson a kezében. Csak gondosan kiválasztott beszállítókkal dolgozunk, és a gyártás során az összes terméket külső ellenőrző intézmények ellenőrzik.
Egy kültéri szárítókötél – rajta babaruhákkal, amelyeket piros, sárga és zöld ruhacsipeszekkel vannak felrakva.