Sportmelltartó: Az összes tevékenység fontos támogatás

Nem igazán jó ötlet, ha a sportoláshoz a mindennapok során használt melltartót akarja használni. A kifejezetten sportmelltartó támasztó funkciója védi az érzékeny mellszöveteket, és a légáteresztő anyag megakadályozza, hogy az izzadság felgyülemlődjön a mell alatt. Böngéssze végig a Tchibo kínálatát, és szerezzen tippeket az Ön sportágához megfelelő sportmelltartó kiválasztásához.

Miért is elengedhetetlenül fontos a sportmelltartó használata

A melltartó a női sportruházat alig észrevehető része, viszont annál fontosabb. A nagy mozgást igénylő tevékenységekhez az orvosok kifejezetten javasolják a melltartó viselését. Ennek oka az, hogy sportolás során az mellszövetek elkerülhetetlenül is fentről, lentről, és oldalirányból jövő terhelésnek vannak kitéve: Ha a mellszövetek nincsenek megfelelően megtámasztva, akkor megereszkednek. A hátfájás akkor is előfordulhat, ha a mell mindenféle akadály nélkül csak lóg. A különösen nagy méretű melleknél mindenképpen szükség van sportmelltartóra, viszont a kis melleknél is fontos lehet.
Közeli kép, amelyen egy fiatal, sportos nő felsőteste látható, aki narancssárga sportmelltartót visel, a fehér fülhallgatója pedig a nyakába lóg.

Az összes hölgy számára megfelelő tartás: Sportmelltartó

A normál melltartókhoz hasonlóan létezik push-up stílusú sportmelltartó is a kis méretű keblek számára, ez sportmelltartó formájában alátámasztott, vagy párnázott kivitelben kapható. A fehérnemű fűzős változatban is kapható, ahol a széles alsó fűzősáv is annak a részét képezi. Az, hogy melyik modellt választja, az attól függ, hogy Ön milyen stílust kedvel, illetve attól hogy milyen sportot űz. Futás közben a melle erőteljes rázkódásnak van kitéve: Ehhez a tevékenységhez használjon erős megtámasztású modelleket. Mérsékelt mellkasi rázkódás lép fel kerékpározás, túrázás vagy tánc közben: Itt a közepes szintű sportmelltartók a legjobb választások. A jógához, a piláteszhez, és a tornához kisebb támasszal rendelkező modelleket is viselhet, mint például fűzőket.
Egy fiatal, barna hajú, copfos nő fekete sportmelltartót hord. Fülbe dugható fülhallgatót visel, és mosolyog.

A megfelelő méret határozza meg a viselési kényelmet

A sportmelltartó kényelmes illeszkedésnek legfontosabb kritériuma a jó illeszkedés. A fehérnemű tanácsadóink útmutatást nyújtanak a sportmelltartó megfelelő méretének meghatározásához. A kosarak, és az alsó szalag nem lehet túl laza, máskülönben a melltartó nem tudja ellátni a funkcióját. A sportmelltartó nem lehet túl szűk sem, mert ha szűk, akkor az korlátozhatja az erőkifejtés során a légzést.

A jó sportmelltartóba nem fog beleizzadni

A pamutból készült sportmelltartó kényelmes viselet a bőrnek, viszont mihelyt nekiáll edzeni, azonnal fel fogja szívni az izzadságot. Ezért a szintetikus szálakból készült légáteresztő anyagok jobban megfelelnek sportmelltartóként. A hálós betétek javítják a szellőzést, valamint megakadályozzák például, hogy a mell alatt, és a hónaljban túl sok nedvesség gyűljön össze. A verejték minden esetben kifelé szivárog, és ott akár el is párologhat. Az elasztánnal készített szintetikus szálak előnye, hogy megtartják az alakjukat, és ezért test formáló funkciójuk is van: ez a sportmelltartóknál egy fontos dolog.

A jó sportmelltartókat az alábbi tulajdonságok jellemzik

Az erős megtámasztást biztosító sportmelltartók általában széles, a háton keresztezett pánttal vannak ellátva, amelyek jól eloszlatják a mellek súlyát, viszont nem szorítják össze azokat. A párnázás csak erősíti ezt a hatást. A hátnál lévő állítható kampós rögzítők, és pántok megkönnyítik azok felvételét, és letételét, valamint egyéni igények szerint történő beállítását. A párnázás és a kettőzött kosarak megszüntetik a melltartó átlátszhatóságát: Ez különösen egy fehér sportmelltartó esetén lehet fontos.
Hátulnézetből, egy fiatal, fekete sportmelltartót viselő hölgy áll a tengernél, és nézi a naplementét.

Tchibo minőségű sportmelltartók: A TCM-pecsétről felismerhető

Függetlenül attól, hogy egy erős tartású sportmelltartót szeretne-e kocogáshoz, vagy pedig egy könnyű modellt keres az ergométeres edzéshez: A Tchibonál olyan minőséget kap, amely ellenáll a tevékenysége során fellépő nagy igénybevételnek. Erre nyújt garanciát a TCM-pecsétünk: A „Tchibo Tanúsított Áruk” jelző azt jelenti, hogy az árucikkek szigorú tesztelési eljárásoknak vannak alávetve. Az anyagválasztással kezdődik, és a gyártással fejeződik be. A káros anyagok esetleges jelenlétét külső intézetek is megvizsgálták. Végső során az egészséges testmozgás nem fogja elveszteni a saját értékét a terhelésnek kitett sportmelltartók használata mellett. A Tchibo sportmelltartójával gond nélkül elkezdheti az edzést - találja meg most online a megfelelő modellt!
Egy sport nadrágot, és sportmelltartót hordó fiatal hölgy az edzőteremben egy matracon a hátán fekszik, és hasizom gyakorlatokat végez.