néhány darab kapható
Akciós ár 6 995 Ft 4 495 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 17 995 Ft 16 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Kényelmes viseletet és kellően szabad mozgást biztosít
Akciós ár 8 995 Ft 4 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 7 995 Ft 6 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft 10 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 14 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 12 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 6 995 Ft 6 295 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
1

A rövid vagy a hosszú sportnadrág a megfelelő?

Sportágtól függően talál különböző speciális férfi sportruházatot. A szabás, az anyag és a különböző részletek igazodnak a mozgásformához és a körülményekhez. A benti vagy az edzőteremben való edzésekhez egy rövid sportnadrágot ajánlunk. Ezek lehetnek kicsit szélesebb szabásúak, így a levegő keringése és a test hűtése biztosított. Amint a hőmérséklet 10 °C alá esik a férfiak általában a hosszú sportnadrág után nyúlnak a kinti sportoláskor. Az átmeneti évszakokban egy háromnegyedes sportnadrág kiváló választás, az érzékenyebb térdeket tökéletesen védi, a szabadon hagyott vádlik pedig jól adják le a hőt.

Mikor előnyösek a szűk szabású nadrágok?

Amikor ritmikus, hosszantartó lábmozgásokat hajt végre, a legtöbb férfi a slim-fit szabású edzőnadrágokat kényelmesebbnek találja, mint egy buggy- vagy egy szélesebb nadrágot. Az úgynevezett harisnanyadrág megakadályozza, a comb belső részének kidörzsölődését a kocogásnál vagy a gyaloglásnál. A kerékpározáshoz is inkább a szűk nadrágok ajánlottak, mivel a lábak itt még a nyereghez is dörzsölődnek. Annak érdekében, hogy az ágyék és a fenék körül semmi ne nyomja vagy horzsolja, a kerékpáros nadrágok kényelmes betétekkel vannak ellátva, a légáteresztő funkcionális szálak pedig gondoskodnak arról, hogy ezek a betétek ne szívják magukba az izzadságot.

Az anyag – légáteresztő és rugalmas

Míg egy pamut sportnadrág elegendő lehet egy lazább edzéshez, az intenzív edzésekhez érdemes beszereznie funkcionális textíliákat. A szintetikus szálak elvezetik a verejtéket, így bőre szárazabb maradhat és szélben sem fázik meg olyan könnyen, továbbá ezek a szövetek rugalmasabbak és minden mozgást jól követnek. Ez kifejezetten fontos az ugrásoknál, a nyújtásnál és az olyan gyakorlatoknál, mint a kitörés vagy a guggolás, de ezek a nadrágok a futás vagy a biciklizés közben is olyan kényelmesek, hogy többé nem akar majd mást viselni. Jobban járnak ezzel a típussal, mint egy széles ruhadarabbal. Télen a thermo nadrágok bolyhos belseje melegen tart, míg a membránok és a bevonatok védenek az eső ellen.

Apró, de fontos részletek a sportnadrágoknál

Számos olyan részlet van, amely még jobbakká teszi a férfi sportnadrágokat és funkciójukat. A szélesebb sportnadrágok esetében például egy szűk belső nadrág gondoskodik a kényelemről, a nadrág szűk száránál elhelyezett cipzárok segítségével pedig könnyebben felvehető. A futásnál nagyon jól tud jönni egy zseb a derékrészen, ahová el tudja rakni például a kocsikulcsát. A nadrág derékpántjának érdemes egy húzózsinórral állíthatónak lennie. A túranadrágok esetében az övbújtatók praktikusak – így viselhet övet is és ezekhez a kis zsebekhez akár hozzá is csatolhatja a távcsövet, a kamerát vagy egy GPS-t is.

Kezelési és mosási tippek a férfi sportnadrágjához

Kőfelverődések, izzadságfoltok, sár, eső, napsütés... Egy férfi sportnadrág sok mindent kibír - emiatt nagyon fontos, hogy jól kezelje őket. A funkcionális textíliák akkor a legtartósabbak, ha 30-40 °C-on, kímélő programmal mossuk őket. Az öblítő használatát is érdemes kerülni, mivel befolyásolhatja a szintetikus szálak funkcionalitását. A legjobb, ha betartja a ruha címkéjén lévő mosási utasításokat. A sportnadrágot a levegőn, és ne a szárítóban szárítsa, így a rugalmas anyagok sem nyúlnak ki és a nadrág megtartja az alakját.

Kényelmes társ a sportban és a mindennapokban – Tchibo minőségben!

Akár intenzíven szeretne edzeni vagy egy pénztárcabarát férfi futónadrágot beszerezni: A Tchibo nagy választékában biztosan megtalálja, amit keres! Abban biztos lehet, hogy egy hosszú életű és jó minőségű ruhadarabot vásárol. Mint a férfi ruházatok esetében, természetesen a sportnadrágok anyagát és kivitelezését is nagyon alaposan ellenőrizzük, mielőtt bekerülnének az online shopunkba. Ez a TCM minőség-tanúsítványunkból is kiderül – a „Tchibo Certfified Merchandise” a legjobb minőséget jelenti!