Tejhabosítók

» Álomszép tejhab
Stílusos tejhabosítóinkkal mindig csodásan krémes tejhabot készíthet. «
Indre B. A Tchibo kávé-sommelière-je
 
 

Indukciós tejhabosító

Villámgyors, indukciós melegítés: meleg tej és meleg tejhab pillanatok alatt – az innovatív indukciós technikának köszönhetően. Jó fogású fogantyú a könnyebb kitöltésért.
 
 
 
 

Elektromos tejhabosító

Praktikusan elektromos: meleg és hideg tejhab vagy meleg tej – egyszerűen gombnyomásra.
 
 
 
 
 
 
 

Tejhabosító kancsó és egyéb tejhabosítók

Elegáns kézi tejhabosítás: kiváló minőségű pumpás tejhabosítóink és elektromos tejhabosítóink.


Milyen tej a legalkalmasabb?


Általánosságban véve minden tej habosítható, zsírtartalmától függetlenül. Még akár a laktózmentes, a szója-, rizs- vagy mandulatej is felhabosítható, bár ezek habja esetenként kevésbé stabil.

Az alacsonyabb zsírtartalmú tejből stabil hab készíthető, mely azonban kissé szárazabbnak hat. A teljes tej habja ellenben rendkívül krémes, ami a konzisztenciájából adódóan kiválóan alkalmas latte art készítésére. A homogenizált tej ezen túlmenően még különösen stabil is.

Összefoglalva: A tejet nem szabad 70 °C fölé hevíteni, a szójatejet pedig 45 °C fölé.