Funkcionális és időjárásálló: Találja meg a tökéletes szabadidőruhát

Aki sok időt tölt a természetben, annak szüksége van megfelelő szabadidőruhákra is. Mindegy, hogy a nyári melegben vagy a téli mínuszokban: Fontos, hogy a felszerelése védelmet nyújtson az időjárás viszontagságai ellen és kényelmes is legyen. Böngésszen a Tchibo online shopban és válasszon magának szabadidőruhákat, kedvező áron. Aki a túranadrág, esőkabát és túracipő mellé olyan felszereléseket keres, mint a hátizsák vagy egy polifoam, a Tchibonál könnyen megtalálja.
Akciós ár 8 995 Ft 7 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 12 995 Ft Quickshop
Akciós ár 5 995 Ft 4 495 Ft Quickshop
Akciós ár 4 995 Ft 3 995 Ft Quickshop
Akciós ár 4 995 Ft 3 495 Ft Quickshop
Akciós ár 4 995 Ft 4 495 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 6 495 Ft 5 795 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
1 ...

Mi számít jó szabadidőruhának?

A kültéri ruházatnak mindenekelőtt: Mozgásszabadságot és az időjárás viszontagságai ellen védelmet kell nyújtania. Ezért különösen figyelnie kell a funkcionális ruházat anyagára. A softshell például egy légáteresztő anyag, jól elvezeti a nedvességet és gyorsan szárad. Ez azt jelenti, hogy egy őszi vagy egy tavaszi túra alkalmával egy softshell dzseki egy egy nadrág jól védi a szél ellen, anélkül hogy túlságosan megizzadna. A hőt kifelé vezetik és akkor sem hűl le, ha épp pihenőt tartanak. De figyelem: A softshell nem vízálló. Ha sokat van kint az esőben, válasszon inkább egy harshell dzsekit.
Egy férfi és egy nő szabadidőruhát viselnek és egymás mellett futnak. Mindketten rövid túranadrágot, pólót viselnek, kezükben túrabot, hátukon pedig egy hátizsák van.

Az ideális túraruházat

Ha szívesen tölt időt a természetben, a jó minőségű túraruházat elengedhetetlen. Különösen fontos elsősorban a jó túracipő. Ne feledje, hogy a cipőnek jól kell illeszkednie a lábához, de sosem szabad nyomnia. Ezért jobb, ha inkább egy félmérettel nagyobbat választunk, mint amit egy utcai cipő esetében szoktunk. A cipőnek és a szabadidőruhának légáteresztőnek kell lennie és elegendő mozgásszabadságot kell nyújtania. A tippünk: Kaphatók lecipzározható lábrésszel rendelkező női és férfi túranadrágok. Így tetszés szerint választhat, hogy hosszú vagy rövid nadrágot hord.
A szabadidőruhák megfelelő mosása: Egy fiatal, hosszú szőke hajú nő a mosogépbe pakol.

A szabadidőruhák megfelelő kezelése

Érdemes kiemelni a túranadrágok, esőnadrágok, polárdzsekik és a funkcionális aláöltözetek egy közös jelllemzőjét: Fontos a megfelelő kezelésük. A sportruházat speciális membránjai biztosítják, hogy izzadás közben a nedvesség elvezetésre kerüljön a bőrtől és így ne fázzon meg egy trekking túra során. Annak érdekében, hogy a szabadidőruhák hosszú ideig megtartsák eredeti minőségüket, vegye figyelembe a cimkéjükön található mosási utasításokat. A szárító használata ebben az esetben tabu.

Szabadidőruhák minden hőmérséklethez.

Könnyű polárdzseki a nyári túrázáshoz, téli kabát a szánkózáshoz. Minden időjárási viszonyhoz megvan a megfelelő szabadidőruha. Ha hideg az idő, öltözzön rétegesen. A spotfelsőre vagy hosszú ujjú felső alá érdemes felvenni egy funkcionális aláöltözetet, aki pedig fázosabb, az felvehet erre még egy polár dzsekit is. Erre pedig jöhet a kabát. Nyáron válasszon egy pólót egy szabadidőnadrággal és egy könnyű esőkabáttal. A tippünk: Vegye fontolóra a pehelykönnyű dzsekiket - ezek rendkívül könnyűek és nagyon kicsire összehajthatók.

Minden, ami a szabadidős felszereléshez kapcsolódik

Egy felejthetetlen túrához vagy kempingezéshez nem csak a megfelelő szabadidőruhára van szükség, hanem a megfelelő felszerelésre is, hogy stresszmentes napokat éljen át a szabadban. A Tchibonál megtalálja, amit keres. A természetbe való kiruccanáshoz szükséges lehet egy polifoam, egy sátor és egy törölköző is. Egy jó hátizsák pedig elengedhetetlen. Ügyeljen arra, hogy hátizsákja jól illeszkedjen. Nem szabad, hogy nyomja vagy bevágja a karját. A táska külön oldalsó zsebeiben jól elkülönítheti az izzadt pólókat a többi felszereléstől.
A megfelelő felszerelés: Egy szabadidőruhákat viselő fiatal pár jókedvűen üldögél a sátor előtt és kávét isznak.

A részletek számítanak

A szabadidőruhák apró, átgondolt részletei is különösen hasznosak túrázás vagy hegyi sportok közben. Az esőkabát rejtett varratai biztosítják, hogy a nedvesség, és a szél se hatoljon be. A funkcionális felsők légáteresztő hálós betétei gondoskodnak az optimális szellőzésről. A kulcsokat és a mobiltelefonokat biztonságosan és gyorsan elrakhatja a polárdzsekik és a túranadrágok zsebeiben. Természetesen minden kültéri textíliánkat külső szakértők ellenőriznek káros anyagok szempontjából. Nézzen szét az online shopunkban most!
Egy fiatalokból álló szabadidőruhát viselő csapat egy hegyvidéki tájon túrázik.