Férfi zoknik – ameddig a lába bírja

Korántsem mindegy, hogy milyen zoknit választ, nem lehet kifogás, hogy többnyire elrejti őket a nadrág. Míg a magasszárú zoknik definíciójukból adódóan az alsó lábszár fölé érnek, a rövidszárúak általában csak a bokáig. Legyen szó bokazoknikról a szabadidőruhájához, sportzoknikról, amelyek jóval boka fölé érnek vagy az öltönynadrághoz ajánlott magasszárúakról, a Tchibo széles választékban kínál különböző típusú és színű zoknikat.

Férfi zoknik

néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 4 295 Ft 3 495 Ft Quickshop
Akciós ár 3 995 Ft 3 295 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható

A zokniknak kényelmesnek és légáteresztőnek kell lenniük

A férfi zokniknál nagyon fontos, hogy kényelmesek és jó minőségűek legyenek. A zokni nem szabad, hogy túlságosan szorítson és nem csúszhat vagy fordulhat el. A méhsejt formájú piké kötés igényes és elegáns, a hagyományos kötés esetében pedig a szövetháló vastagabb és függőlegesen szőtt. A láb hőmérséklet-egyensúlyában meghatározó szerepet játszik a felhasznált anyag. Győződjön meg arról, hogy a zoknija nagy arányban tartalmazzon pamutot és hogy elasztánnal, illetve poliészterrel legyen keverve. Télen a szabadidős elfoglaltságokhoz egy meleg gyapjú zoknival nem nyúlhat mellé, de az irodában érdemes inkább egy kasmír anyagból készültet viselnie.
Megfelelő férfi zoknik az irodai élethez: Közeli kép egy sötét öltönynadrágot és sötétszürke zoknit viselő férfiről, amint a sötétbarna bőrcípőjét köti.

Megfelelő férfi zoknik az irodába

Ha kötelező öltönyt viselnie a munkája során, érdemes egy férfi térdzoknit választania egy rövidebb szárú helyett, így akkor sem fog kilátszani a lába, ha a nadrág leüléskor felcsúszik. Sokféle szín közül választhat. A fekete mindig jó választás és mindenhez megy, de még elegánsabb, ha az öltönyénél kicsit sötétebb zoknit választ. Egy világosszürke öltönyhöz válasszon például egy antracit színűt. Sőt mi több, a férfiak selyemből készült zoknit is viselhetnek az irodában. Nyáron kellemesen hűsítő hatásúak a bőrön, télen pedig benntartják a meleget.
Egy fiatal férfi a szabadban egy régi kanapén ül a kutyájával és kék kabátjához passzoló kék harisnyát visel.

Válasszon bátran színes férfi zoknikat

Nem kell, hogy mindig fekete és visszafogott zoknit viseljen. Amennyiben kreatív munkát végez, ahol lazábban is öltözködhet, akkor nyugodtan viselhet színes zoknikat. A Tchibonál sokféle szín közül választhat. Élénk piros, fűzöld vagy akár citromsárga – vegye a bátorságot és fejezze ki az egyéniségét színes zoknikkal. Természetesen arra is érdemes figyelnie, hogy ezek menjenek a ruháihoz. Egy skót kockás, csíkos vagy egy vicces motívummal ellátott mintás zoknival is feldobhatja az öltözködési stílusát.

Nagyobb fizikai igénybevétel esetén: Zoknik a sporthoz

A sportzokniknak ellen kell állniuk a speciális igénybevételnek és meg kell óvják a lábát a sérülésektől. Emellett fontos, hogy akadályozzák a hólyagképződést, ne nyomják a lábát és magukba szívják az izzadságot is. A futózoknik magas műszál tartalommal rendelkező funkcionális anyagokból készülnek, ami légáteresztővé és kellemessé teszi őket és hőmérséklet-egyensúlyt biztosítanak a lábának. A saroknál és a lábujjaknál lévő párnázott rész védi és támasztja a lábát. A síelés és más téli sportok esetén a legfontosabb, hogy ne fázzon. Erre a célra válasszon merinó gyapjúból vagy műszál-gyapjú keverékből készült speciális zoknikat. A síeléshez vagy akár más alkalmakhoz is megtalálja a megfelelő férfi alsóneműt, online.

Bokazokni: a (majdnem) láthatatlan

A bokazoknik már régóta divatban vannak. Kiegészítik a vagány szabadidő-ruházatot és a legjobban egy felhajtott farmernadrággal vagy rövidnadrággal néznek ki. A bokazoknikat leginkább szabadidő cipőkhöz szokták viselni és bokáig érnek, innen ered a nevük. A rövid szárú cipőkből is szinte alig látszanak ki – mindössze a passzrész látható egy kicsit. Az üzleti életben jobb kerülni a rövid zoknikat – a bokát inkább szabadidős elfoglaltságok esetén hagyjuk szabadon. A Tchibo webshopban a zoknijait kényelmesen és kedvező áron megrendelheti.
Sportos férfi zoknik: Közeli kép egy fiatal férfi bokájáról, aki egy sziklán áll, fehér sportcipőt és fekete bokazoknit visel.

Ellenőrzött minőségű férfi zoknik

Mint minden Tchibo termék, a férfi zoknijaink is el vannak látva a TCM tanúsító védjeggyel. Ez a kifejezés mögött a „Tchibo Certified Mechandise” áll, amely garantálja az állandó minőséget. Már a nyersanyagok kiválasztásakor is nagy gondot fordítunk a megfelelő beszállítók kiválasztására és a gyártásunkat állandó minőségi ellenőrzéseknek vetjük alá, értékesítéskor pedig maximálisan figyelünk a kiváló kiszolgálásra. Böngésszen a férfi ruhadarabok között és találja meg új kedvenc ruháját.
Közeli kép egy férfi bokájáról, amint egy ágyon ül és épp a zokniját húzza fel. Az egyik lábán már van egy fekete zokni, a másikon még nincs.