Ágyneműk és lepedők a csodálatos alvási élményhez
A csalogató, puha ágyneművel kétszer olyan pihentető lesz az alvás. Függetlenül attól, hogy milyen ágyneműt részesítenek előnyben, a vászonszövetből készültet, a sokoldalú mikrószálas ágyneműt, vagy pedig a bolyhos anyagból készülteket: A Tchibonál a pihentető éjszakákhoz széles választékban megtalálja a kellemesen puha ágyneműket, és az azokhoz tartozó lepedőket. A tippjeink segítségével könnyen jó döntést fog tudni hozni.
néhány darab kapható
Akciós ár 12 995 Ft 10 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
1

Hogyan fogja tudni megtalálni a hálószobájához megfelelő ágyneműt

A takaró hosszát, és szélességét illetően mindenkinek mások az igényei. Míg sok ember az egy személyes, normál méretű 135 x 200 cm-es, vagy pedig a komfortos 135 x 200 cm-es paplanokat részesíti előnyben, addig mások a a túlméretes paplan nyújtotta előnyökre esküsznek. A megfelelő ágynemű méret 180 x 200 cm-től 200 x 200 cm-ig terjed, míg a 1.80 m-nél magasabb embereknél a 240 x 220 cm lehet a kényelmes méret. Ha Ön, és a partnere is a különösen nagy méretű takarót szereti, akkor ehhez vannak 260 x 220 cm-es takarók is. Jól jöhetnek a 4 részből álló ágynemű szettek is, ha mindenki külön takarót szeretne magának. A gyerekek ágyneműje általában 100 x 135 cm nagyságú.
Válassza ki a megfelelő méretű ágyneműt: A női kezek éppen kisimítanak egy paplanra felhúzott ágyneműt.

Az ágyneműk, lepedők és párnahuzatok választható méretei

Lepedőknél a legyakoribb méretek a 90 x 200 cm, a 100 x 200 cm, míg nagyobb ágyaknál pedig a 140 x 200 cm. Egy két személyes ágynemű mérete általában 160 x 200 cm. Amennyiben kifeszíthető lepedőt vásárol, akkor feltétlenül ügyeljen rá, hogy annak mérete megfeleljen a matracának a méretéhez. A párnákhoz tartozó huzatoknál választhat a szokásos 80 x 80 cm-es, a 40 x 80 cm-es, és az ennél nagyobb méretek között. Fontos: Az ágyneműknek minden esetben megfelelően illeszkedniük kell. Ha a huzatok túl nagyok, akkor a levegő nem tud megfelelően keringeni, így ilyen esetben gyorsabban fog izzadni. Rendeljen meg online a Tchibotól a megfelelő huzatokat, illetve ha szükséges, akkor még aár egy szép ágytakarót is vásárolhat.
Az összes évszakhoz megfelelő ágynemű: Világos hálószoba zöld növényekkel, és egy két személyes ággyal, a fehér ágynemű zöld kúszónövény mintázattal van ellátva.

Az összes évszakhoz megfelelő ágynemű

Nyáron a hálószoba nagyon meleg, és fülledt lehet. Ennek ellenére ajánlott egy vékony, megfelelő huzattal ellátott paplan használata: Ez fel fogja szívni a nedvességet, és akár még hűsítő hatása is lehet. A Jersey anyagól, vászonból, vagy Renforcé anyagú ágyneműk minden évszakra kiváló választások lehetnek. A szaténból, vászonból vagy selyemből készült lepedők is igazán ajánlottak. Amikor hűvösebb van, akkor a flanel vagy a prémes anyagú ágynemű ugyanúgy melegít -a bolyhos anyaguknak köszönhetően ezeket szívesen használjuk. Az alaposan összeállított ágynemű-útmutatónkban többet is megtudhat a különböző anyagokról, és azok ápolásáról.

Fontos szempontok az új ágynemű megvásárlásához

A lepedők, a párnák és a takarók is minden éjszaka több órán keresztül közvetlenül érintkezik a bőrével. Ezért különösen fontos a bőrbarát anyagok, mint például a tiszta organikus pamut használata. Keresse a GOTS-pecsétet, valamint a további információkat, amely a termékben lévő természetes alapú bio-anyagok magas arányát garantálja. A „Globális Organikus Textil Szabvány” szerint gyártott textíliák legalább 95 százalékban ellenőrzött organikus pamutból készültek. A Tchibonál nagyon fontos a paplanjaink, és a lepedőink megfelelő minősége, amely minőséget rendszeres belső és külső ellenőrzésekkel biztosítunk. Ezt garantálja a TCM-pecsétünk is, amely a „Tchibo Tanúsított Áruját”jelzi.

Vonzó kivitel

Az egyszerű, egyszínű ágyneműtől a kockásig, pont mintásig vagy csíkosig, persze lehetnek romantikus mintákkal vagy virágokkal is ellátott ágyneműhuzatok: Az Ön által kiválasztott ágynemű tükrözni fogja a hálószoba hangulatát és stílusát. Amennyiben egy nyugodt oázist szeretne létrehozni, akkor a világos, puha vagy pasztell színű finom mintázattal rendelkező ágynemű lehet a megfelelő választás. Emellett az élénk színek, mint például a piros vagy pedig a szemet gyönyörködtető nyomatok is igazán izgalmas hangulatot teremtenek. A kifordítható ágyneműhuzatok igazán okos megoldásnak számítanak, mivel a két oldal általában más más mintával van ellátva. Így tetszés szerint fordítja ki, és be azokat, attól függően hogy melyik mintázatú oldalát szeretné kívül látni.
A megfelelő kivitelű ágynemű: Egy hálószoba, amelyben van egy két személyes ágy, rajta pedig egy paplan, amelyre kifordítható ágynemű van felhúzva, az ágyneműt minták, és csíkok díszítik.

Az egyszerű karbantartassál időt takarít meg

Az ágyneműt legfeljebb négy hetente kell kicserélni. Mindez akkor meg a leggördülékenyebben, ha az ágyneműje könnyen mosható, a huzat pedig könnyen kezelhető. Különösen könnyen kezelhető a pamut ágynemű, amely 60 fokon nyugodtan kimosható mosógéppel. A „vasalást nem igénylő” huzatok, vagy lepedők gyűrődés mentes vehetőek ki a ruhaszárítóból. A Seersucker ágynemű egyedi megjelenésével megkíméli Önt a vasalástól. Persze az apró részletek is fontosak: Például egy cipzárok huzatot sokkal könnyebb felhúzni, mint egy gombokkal ellátott ágyneműt. Egy átforgolódott éjszakán előnyösnek fogja találni a cipzáras kivitelt, mivel ez esetben a paplan nem fog tudni kicsúszni a huzatból.
Az ágynemű megfelelő karbantartása Egy fiatal nő rázza a frissen mosott lepedőt.