Asztal: Egy nélkülözhetetlen bútordarab

Nem számít az, hogy mennyire minimalista az életmód - az asztalok minden esetben a helyiség alapfelszerelését képezik. Étkezéshez és munkavégzéshez, tároló felületként vagy dekorációként: A különféle bútorok tényleg a négy fal alapelemét és szívét jelentik. Persze sok esetben az egyéni követelmények nehezítik meg a megfelelő asztal megtalálását. A Tchibo ad néhány tippet az egyes bútorokkal kapcsolatosan is, a dohányzóasztaltól egészen az étkezőasztalig.

Milyen asztalt szeretne?

A különféle célokra és helyiségekbe különféle méretű és formájú asztalok állnak rendelkezésre. Ezért mielőtt megpróbálná megkeresni a megfelelő bútordarabot, le kell tisztázni azt, hogy pontosan hova fog kerülni az új bútordarab, és hogy mire fogják azt használni. A konyhában vagy az étkezőben lévő asztalnak egészen más követelményeknek kell megfelelnie mint egy nappaliban lévő kiegészítő funkciót betöltő dohányzóasztalnak. Az íróasztalok méretei eltérhetnek a dohányzóasztal méreteitől, illetve a konyhába elhelyezett éjjeli szekrény sem fog jól mutatni. Miután letisztázta, hogy milyen fajta asztalra van szüksége, itt az ideje, hogy ki is válassza azt.
Sok hely az étkezőasztalnál: Az étkezőben van egy téglalap alakú fa étkezőasztal, amely mellett hat szék van, amelyek ülő felülete fehér műanyagból áll, a szék lábai fából vannak.

Mindenkinek jut hely az étkezőasztalnál

Az étkezőasztalok a legjobb példák erre. Nem csoda, hiszen az emberek itt együtt esznek, dolgoznak és üldögélnek. Mindenekelőtt a megfelelő étkezőasztalnál elegendő hely kell, hogy legyen. A személyenkénti 40 x 60 cm-es asztalfelületet tekinthetjük megfelelőnek. Négy hely esetén legalább 120 x 80 cm-es összfelületre van szükség. Ha az asztal kerek, akkor legalább a 80 cm átmérőjű asztal ajánlott. Ugyanekkora távolságnak kell legalább lennie az asztal szélei és a fal között, hogy ott kényelmesen lehessen ülni, vagy hogy körbe lehessen járni az asztalt. Ha az asztal lábainak magassága 70 és 80 cm között van, akkor már meg is találta a tökéletes étkezőasztalt!
A nappaliban egy szürke sarokkanapé van, amely előtt van egy kerek asztal, az asztal lapja fehér, a lábai pedig világos fából készültek.

A kis kísérőtárs: Kanapé és dohányzóasztal

Ha azt hasznos tárolási helyet szeretne hozzátenni a nappalihoz és a kanapéhoz, akkor használhat kanapé vagy dohányzó asztalokat. A kis bútorok asztallapja általában alacsony, a körülötte lévő ülő felületekkel van egy magasságban, így akár egy italt, vagy akár egy könyvet is könnyen kézközelbe helyezhetünk. A dohányzóasztal esetén figyelni kell rá, hogy asztal minden felülete könnyedén elérhető legyen az ülésről. Ehhez az ülő sarokban található, hosszú téglalap alakú vagy kerek asztalok a megfelelőek. A kis asztalok remek lehetőséget kínálnak a belső tér stílusos bővítéséhez. Használható praktikus polcként a telefonhoz, újsághoz vagy ehhez hasonlókhoz, illetve asztaldíszeket is lehet rá helyezni.

Az anyagra vonatkozó kérdés

Rengeteg különféle anyagból készülhetnek, amelyek ugyanolyan sokfélék, mint maguk az asztaltípusok. Az igazi klasszikusok közé a valódi, tömör fából készült asztalok tartoznak. Ezek igazán ideális megoldásnak számítanak az étkezőben, mivel ott az étkezőasztal áll a középpontban, és azon van a hangsúly. Az asztalterítő nemcsak a fa felületeket fedi be, de illeszkednie kell az étkező vagy a konyha berendezéséhez is. Alternatív megoldásként, az asztal megterítése során szóba jöhetnek a tányéralátétek is. A dohányzóasztalok fából is készülhetnek, viszont ebben a kategóriában a legnépszerűbbek az üvegasztalok. Mivel az átlátszó asztallal nem tűnik túl zsúfoltnak a helyiség, így a nappali hívogatónak és modernnek fog tűnni. A hívogató kis asztalok megjelenése általában kőhöz vagy betonhoz hasonlít.

Kellemes munkavégzés az íróasztal mellett

Az ideális íróasztalnak lehetővé kell tennie az egészséges üléstartás mellett történő munkavégzést. Ebben az esetben is a 70 - 80 cm közötti átlagos magassággal kell számolni, persze az állítható magasságú asztalok ebben az esetben is jobbak. Mindez azt jelenti, hogy az asztallap teljes mértékben hozzáigazítható a testmérethez, és az ülési testtartáshoz. Az állítható íróasztalok a növésben lévő gyerek számára is megfelelőek. A Tchibo online boltjában minden igényt kielégítő asztalokat talál!
A megfelelő munkahely: Szürke íróasztal, amelyen van egy laptop, míg a fehér falon van két dekoratív kép, és egy óra is - az asztal előtt pedig van egy szék.

A TCM-pecséttel minőséget vásárol a Tchibotól

Bárhová is fog az új asztal kerülni, az a lehető leghosszabb ideig kell, hogy betöltse a funkcióját. A TCM-pecséttel ellátott árucikkel pontosan ezt garantálják. A TCM a „Tchibo Tanúsított Áruk” rövidítése, amely a kiválasztott gyártókkal való kizárólagos termék gyártást, és együttműködést ígér. A szigorú minőségi előírások teljesítésre, és ellenőrzésre is kerülnek, így az összes termék meg fog felelni a Tchibo minőségi követelményeknek.
Strapabíró anyagból készült asztal: Egy világos fából készült asztallap, amin van egy laptop, és egy kávéscsésze, illetve egy nyitott jegyzettömb ceruzával.