Asztal: Egy nélkülözhetetlen bútordarab

Nem számít az, hogy mennyire minimalista az életmód - az asztalok minden esetben a helyiség alapfelszerelését képezik. Étkezéshez és munkavégzéshez, tároló felületként vagy dekorációként: A különféle bútorok tényleg a négy fal alapelemét és szívét jelentik. Persze sok esetben az egyéni követelmények nehezítik meg a megfelelő asztal megtalálását. A Tchibo ad néhány tippet az egyes bútorokkal kapcsolatosan is, a dohányzóasztaltól egészen az étkezőasztalig.
-20 %
Íróasztal és pad tárolóval, fehér
68 995Ft
54 995Ft
néhány darab kapható
Bővíthető asztal, fa, fa lábakkal
119 995Ft
néhány darab kapható
Felnyitható asztal, tárolóval, fehér
124 995Ft
Étkezőasztal, bővíthető, bézs
259 995Ft
2 az 1-ben étkező- és íróasztal, Nordic
169 995Ft
Bővíthető étkezőasztal, ovális
149 995Ft
Asztal és pad, tárolóval, tölgy/fehér
109 995Ft
Bővíthető étkező- és íróasztal, kőris/fehér
69 995Ft
Bárpult, Nordic
109 995Ft
Bővíthető étkezőasztal, kőris, Nordic
189 995Ft
Könyvespolc felnyitható asztallal, fehér
69 995Ft

Milyen asztalt szeretne?

A különféle célokra, és helyiségekbe különféle méretű és formájú asztalok állnak rendelkezésre. Ezért mielőtt megpróbálná megkeresni a megfelelő bútordarabot, le kell tisztázni azt, hogy pontosan hova fog kerülni az új bútordarab, és hogy mire fogják azt használni. A konyhában, vagy az étkezőben lévő asztalnak egészen más követelményeknek kell megfelelnie mint egy nappaliban lévő kiegészítő funkciót betöltő dohányzó asztalnak. Az íróasztalok méretei eltérhetnek a dohányzó asztal méreteitől, illetve a konyhába elhelyezett éjjeli szekrény sem fog jól mutatni. Miután letisztázta, hogy milyen fajta asztalra van szüksége, itt az ideje, hogy ki is válassza azt.
Sok hely az étkezőasztalnál: Az étkezőben van egy téglalap alakú fa étkezőasztal, amely mellett hat szék van, amelyek ülő felülete fehér műanyagból áll, a szék lábai fából vannak.

Mindenkinek jut hely az étkezőasztalnál

Az étkezőasztalok a legjobb példák erre. Nem csoda, hiszen az emberek itt együtt esznek, dolgoznak, és üldögélnek. Mindenekelőtt a megfelelő étkezőasztalnál elegendő hely kell, hogy legyen. A személyenkénti 40 x 60 cm-es asztalfelületet tekinthetjük megfelelőnek. Négy hely esetén legalább 120 x 80 cm-es összfelületre van szükség. Ha az asztal kerek, akkor legalább a 80 cm átmérőjű asztal ajánlott. Ugyanekkora távolságnak kell legalább lennie az asztal szélei és a fal között, hogy ott kényelmesen lehessen ülni, vagy hogy körbe lehessen járni az asztalt. Ha az asztal lábainak magassága 70 és 80 cm között van, akkor már meg is találta a tökéletes étkezőasztalt!
A nappaliban egy szürke sarokkanapé van, amely előtt van egy kerek asztal, az asztal lapja fehér, a lábai pedig világos fából készültek.

A kis kísérőtárs: Kanapé és dohányzóasztal

Ha azt hasznos tárolási helyet szeretne hozzátenni a nappalihoz, és a kanapéhoz, akkor használhat kanapé vagy dohányzó asztalokat. A kis bútorok asztallapja általában alacsony, a körülötte lévő ülő felületekkel van egy magasságban, így akár egy italt, vagy akár egy könyvet is könnyen kézközelbe helyezhetünk. A dohányzóasztal esetén figyelni kell rá, hogy asztal minden felülete könnyedén elérhető legyen az ülésről. Ehhez az ülő sarokban található, hosszú téglalap alakú, vagy kerek asztalok a megfelelőek. A kis asztalok remek lehetőséget kínálnak a belső tér stílusos bővítéséhez. Használható praktikus polcként a telefonhoz, újsághoz vagy ehhez hasonlókhoz, illetve asztaldíszeket is lehet rá helyezni.

Az anyagra vonatkozó kérdés

Rengeteg különféle anyagból készülhetnek, amelyek ugyanolyan sokfélék, mint maguk az asztaltípusok. Az igazi klasszikusok közé a valódi, tömör fából készült asztalok tartoznak. Ezek igazán ideális megoldásnak számítanak az étkezőben, mivel ott az étkezőasztal áll a középpontban, és azon van a hangsúly. Az asztalterítő nem csak a fa felületeket fedi be, de illeszkednie kell az étkező, vagy a konyha berendezéséhez is. Alternatív megoldásként, az asztal megterítése során szóba jöhetnek a tányér alátétek is. A dohányzó asztalok fából is készülhetnek, viszont ebbe a kategóriába a legnépszerűbbek az üveg asztalok. Mivel az átlátszó asztallal nem tűnik túl zsúfoltnak a helyiség, így a nappali hívogatónak és modernnek fog tűnni. A hívogató kis asztalok megjelenése általában kőhöz vagy betonhoz hasonlít.

Kellemes munkavégzés az íróasztal mellett

Az ideális íróasztalnak lehetővé kell tennie az egészséges üléstartást mellett történő munkavégzést. Ebben az esetben is a 70 - 80 cm közötti átlagos magassággal kell számolni, persze az állítható magasságú asztalok ebben az esetben is jobbak. Mindez azt jelenti, hogy az asztallap teljes mértékben hozzáigazítható a testmérethez, és az ülési testtartáshoz. Az állítható íróasztalok a növésben lévő gyerek számára is megfelelőek. A Tchibo online boltjában minden igényt kielégítő asztalokat talál!
A megfelelő munkahely: Szürke íróasztal, amelyen van egy laptop, míg a fehér falon van két dekoratív kép, és egy óra is - az asztal előtt pedig van egy szék.

A TCM-pecséttel minőséget vásárol a Tchibotól

Bárhová is fog az új asztal kerülni, az a lehető leghosszabb ideig kell, hogy betöltse a funkcióját. A TCM-pecséttel ellátott árucikkel pontosan ezt garantálják. A TCM a „Tchibo Tanúsított Áruk” rövidítése, amely a kiválasztott gyártókkal való kizárólagos termék gyártást, és együttműködést ígér. A szigorú minőségi előírások teljesítésre, és ellenőrzésre is kerülnek, így az összes termék meg fog felelni a Tchibo minőségi követelményeknek.
Strapabíró anyagból készült asztal: Egy világos fából készült asztallap, amin van egy laptop, és egy kávéscsésze, illetve egy nyitott jegyzettömb ceruzával.