Espresso - Presszó Kávé

» Gyönyörű, sötét pörkölés, csodálatosan intenzív íz:
Rendelje meg kedvenc eszpresszóját kényelmesen, online! «
Indre B. A Tchibo kávé-sommelière-je
 
 
 

Tchibo Espresso:
a kávék királya

A legjobb pörkölésű eszpresszók az intenzív ízélményért és a markáns aromáért.
 
 
 
Esperto Caffè −
az Ön házi baristája
Minőségi automata kávéfőzőnk, az Esperto Caffè csodás eszpresszót vagy caffè cremát (hosszú kávé) varázsol Önnek egyetlen gombnyomásra. Az új Doppio funkciónak köszönhetően dupla mennyiség is pillanatok alatt elkészíthető. Automata kávéfőzőinkhez
 
 
 

Frissen őrölve a legfinomabb

Van-e kellemesebb, mint a frissen őrölt kávé illata? Praktikus kávédarálóinkkal kávéját közvetlenül az elkészítés előtt őrölheti meg – csodálatos frissesség és aroma lesz az eredmény!

Eszpresszó – a kis fekete, intenzív aromával

Az eszpresszó a kávészemek hosszú ideig tartó pörkölésének, és a nagy gőznyomáson való elkészítésnek köszönheti rendkívül erős ízét. A pörkölési ízjegyek sokfélesége különleges ízélményt kínál – az eszpresszó a származási helyén, Olaszországban, és egész Dél-Európában a nyugodt életérzés szimbóluma. Már a neve is erre utal, ami az olasz „esprimere” (kifejez) szóból ered. Az eszpresszót kortyolgatva fogyasztjuk, és nem gyors, „expressz” italként.

Akár kotyogós kávéfőzővel, automata kávéfőzővel vagy eszpresszógéppel készül, akár szemes, akár őrölt kávéból: eszpresszóink a legmagasabb szintű kávéélményt kínálják Önnek. Fedezze fel a Tchibo isteni kávéit az enyhe diós jegyeket felmutató Barista Espressótól az intenzív, szicíliai jellegű arabica-robusta keverékig. Rendeljen eszpresszót kényelmesen, online. A webáruházban a megfelelő tartozékokat is megtalálja, például kávédarálókat, tejhabosítókat és az adagolást segítő eszközöket.

Melyik eszpresszó az Ön kedvence?

Egyes ínyencek számára az eszpresszó az igazi kávé. Kis csészében kínálva a szemes kávé kínálta aromák esszenciájaként tartják számon. A hosszú ideig tartó pörkölésnek köszönhetően csökken a savtartalma és azoknak az anyagoknak a mennyisége, melyek érzékenyebb gyomor esetében kellemetlenségeket okozhatnak. Ugyanakkor a finomra őrölt kávénak köszönhetően a teljes ízvilág megjelenik a kávéban – tehát tökéletes ízélmény, könnyű emészthetőség mellett. Az eszpresszó számtalan aroma élvezetét nyújtja. A Tchibo eszpresszóinak sokfélesége a következő kávéfajtákat foglalja magában:

 • BARISTA Espresso: 100% arabica szemes kávé – az erős, lágy diós jegyekkel
 • Espresso Milano Style: 100% arabica szemes kávé – a könnyű, bársonyos cremával
 • Espresso Sicilia Style: 80% arabica szemes kávé, 20% testes robusta – az erős

Finom és fenntartható eszpresszó

Nyugodtan hátradőlni és minden érzékével egy eszpresszó aromáit élvezni – ezt a Tchibo eszpresszóival tiszta lelkiismerettel teheti. Mi ugyanis vállaljuk a felelősségünket az emberekért és a környezetért. A zamatos eszpresszóinkhoz felhasznált kávé természetkímélő termesztése ugyanolyan fontos számunkra, mint a kávétermelők tisztességes fizetése. A fenntartható termesztést olyan független szervezetek tanúsítják számunkra, mint a Rainforest Alliance. Az EU bio jelölését kizárólag igazolhatóan ökológiai gazdálkodásból származó bio-eszpresszók kaphatják meg, melyek a természetes tápanyagoknak és a hasznos rovaroknak köszönhetően elősegítik a biológiai sokféleség és a talajtermékenység fenntartását. Egy további tanúsító partnerünk a Fairtrade, melynek jelölését valamennyi Tchibo BARISTA kávé és eszpresszó magán viseli. E mögött több kis kávéültetvényest tömörítő szövetkezetek állnak, melyek célja a jobb munkakörülmények elérése és a fenntartható termesztési módszerek alkalmazása. Mit is jelent ez pontosan? Például a Brazil-felföldön működő „Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Regi“ kistermelői számára:

 • Agrárképzések
 • Újrahasznosítási intézkedések
 • Tiszta talajvíz
 • Képzések
 • Integrációs segítség fogyatékkal élők részére
 • Orvosi ellátás és megelőzés

Így készítsen tökéletes eszpresszót

Csak a szemes eszpresszókávé, az őrlési finomság, a kávéfőzők és emberi beavatkozás által érhető el tökéletes ízélmény. Amennyiben megtalálta a megfelelő szemes kávét, az alkotás folyamata a megfelelő őrlési finomság kiválasztásával kezdődik. Állítson be kézi vagy elektromos kávédarálóján finom őrlési finomságot. Így a víz különösen hatékonyan képes kioldani az őrleményből az aromákat. A baristák az eszpresszót ezután egy eszpresszógéppel készítik el, mely optimális eredményt nyújt a nyomás és a hőmérséklet tekintetében. De Ön használhat automata kávéfőzőt, kotyogós kávéfőzőt vagy előre adagolt eszpresszóhoz kapszulás kávéfőzőt is. A 4 mágikus „M” szerint az eredeti eszpresszó azonban csak eszpresszógéppel készíthető el. Itt különösen a helyes kezelés fontos, mert a pontot az i-re „la mano” teszi fel: az őrleménynek a szűrőbe való belenyomkodásához jó érzék szükséges. Eszpresszó készítésekor, a kávéőrleményből az optimális íz előcsalogatása érdekében, az olasz baristák hagyományosan a négy mágikus „M” szerint járnak el. Jelentésük:

 • la miscela (a keverék)
 • la macinacaffè (a kávédaráló)
 • la macchina (a gép)
 • la mano (a kéz)