Szeretjük a jó kávét.

Több mint 60 éve kínáljuk vásárlóinknak a legjobb minőségű kávékat. De mit is jelent számunkra a minőség? Gyakran olyan szempontok alapján ítéljük meg, mint a felhasznált anyagok állapota, íze vagy minősége.

A minőség azonban ennél több: számunkra az is hozzátartozik, hogyan jött létre a termék. Ezért szállunk síkra a természet védelméért, és a kávéink származási országaiban élő kávétermesztők és családjaik jobb életkörülményeiért. Így Ön sem csak a finom kávénak örülhet, hanem annak, is hogy megvásárlásával a világ egy másik részén valami jót tesz.

Mikor minősül egy kávé „fenntarthatónak”?

Fenntartható kávétermesztés alatt azt értjük, hogy a származási országokban élő kávétermesztők és családjaik ma és a jövőben is jól meg tudnak élni a kávétermesztésből.

A fenntartható termesztési módszerekre való átállással a farmerek pl. fontos ismereteket és módszereket sajátítanak el olyan témakörökben, mint a talajtermékenység, a vízhez való hozzáférés vagy a klímavédelem. Ez segít abban, hogy hosszú távon több és jobb minőségű kávét termesszenek.

Mi a célunk?

Célunk, hogy vásárlóinknak kizárólag fenntartható termesztésből származó kávét kínáljunk, melynek termesztése a gazdasági, ökológiai és szociális követelményeknek egyaránt megfelel.

Nemzetközileg elismert szervezetekkel, mint például a Rainforest Alliance, a Fairtrade, a UTZ Certified, továbbá a bio tanúsítás mögött álló szervezetekkel, valamint agrártudósokkal, kereskedelmi partnerekkel és állami, illetve nem állami szervezetekkel közösen tevékenykedünk a fenntartható kávétermesztés és a farmerek életkörülményeinek javítása érdekében.

Tanúsító partnereink

Társadalmi elkötelezettség a helyszínen

A kávé a trópusi övben terem. Vagyis túlnyomórészt Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrika egyes részein. Amikor kávéültetvényeket látogatunk, nem kerüli el a figyelmünket sok kávéültetvényes és családjaik életkörülményei. Célzott projektekkel támogatjuk őket az „önsegítés támogatása” elv alapján olyan országokban, mint Guatemala, Kenya és Tanzánia.

Jó úton haladunk!

Már most is széles választékot kínálunk fenntartható termesztésből származó kávékból:

• Kávébárjainkban kizárólag a Fairtrade vagy a Rainforest Alliance által tanúsított farmokról származó legjobb kávékból készült kávéspecialitásokat kóstolhat.

• A kávékat a teljes Tchibo Privat Kaffee kínálathoz tanúsítással rendelkező termelőktől szerezzük be.

• A Tchibo Barista kínálatban található eszpresszó és caffè crema 100%-ban a Fairtrade által tanúsított.

• Cafissimo aromakapszuláinkhoz is kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező ültetvényekről származó kávét és teát használunk fel.

• 2015-ben az általunk felhasznált nyers kávénak összesen 40%-a volt része a fenntarthatósági koncepciónknak. És ez a szám minden évben növekszik.

• Ez azt jelenti, hogy a Németországban kapható, fenntartható termesztésből származó filterkávék 50%-a a Tchibo-tól származik!

Rendeljen Tchibo kávét online

 
 
 
 
Telt, karamellre emlékeztető ízjegyek
Intenzitás:46
11 495Ft
Ft/kg 15 755,21
Gyorsnézet
Zamatos és intenzív
Intenzitás:56
11 495Ft
Ft/kg 15 965,28
Gyorsnézet
250g őrölt pörkölt kávé. Arabica és Robusta kávé keveréke, erős olaszos pörkölés
Intenzitás:66
tól/től1 845Ft
Ft/kg 7 380
Gyorsnézet
100% Arabica, olaszos pörkölés
Intenzitás:46
tól/től1 845Ft
Ft/kg 7 380
Gyorsnézet