Férfi boxeralsók: Alsónadrág a kényelemre vágyó férfiaknak

Széles szabásuknak köszönhetően a férfi boxeralsók a mindennapokban és a sportolás során is nagyon kényelmesek, úgy követik minden mozdulatát, hogy egyszer sem érzi túl szorosnak őket. Különböző szabású típusok léteznek, melyekről az alábbi bekezdésekben tudhat meg többet. Továbbá olvashat arról is, hogy ezek az alsóneműk milyen anyagokból készülnek, hogyan válassza ki a megfelelő méretet és milyen részletekre érdemes figyelnie a vásárláskor.
2 férfi szövött boxeralsó szettben, csíkos/szürke
6 995Ft
 
Elérhető:
 
5 férfi szövött boxeralsó szettben, csíkos/kék
16 995Ft
 
Elérhető:
 
2 férfi szövött boxeralsó szettben, mintás, sötétkék
7 495Ft
 
Elérhető:
 
2 férfi szövött boxeralsó, kockás/szürke
7 495Ft
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
2 férfi szövött boxeralsó, kockás/szürke
6 995Ft
 
Elérhető:
 
néhány darab kapható
2 férfi szövött boxeralsó, mintás/ kék
2 férfi szövött boxeralsó, csíkos/antracit
7 995Ft
7 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 
2 férfi szövött boxeralsó szettben, kockás, zöld
7 495Ft
 
Elérhető:
 
2 férfi szövött boxeralsó, mintás/ kék
2 férfi szövött boxeralsó, csíkos/antracit
7 995Ft
7 995Ft
 
Elérhető:
 
 
Elérhető:
 

A bokszolók nadrágja: Innen ered a név

Ha eddig is úgy sejtette, hogy ezeknek a kényelmes férfi alsóneműknek van némi közük a bokszhoz, akkor egyáltalán nem tévedett, ugyanis az alsóneműtípust egy ismert bokszfelszereléseket forgalmazó cég találta fel 1925-ben. Fontos volt, hogy ezek a szélesebb, combközépig érő rövidnadrágok rengeteg mozgásszabadságot biztosítsanak a sportolóknak, a széles gumis derék pedig gondoskodjon arról, hogy a helyükön maradjanak. A mai férfi boxeralsók is rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal és töretlenül gondoskodnak arról, hogy minden élethelyzetben jól érezze magát a bőrében. Női szabású változatok is készülnek, a hölgyek viszont jóval ritkábban választják ezt a ruhadarabot.
Közeli kép egy szűk boxeralsóról.

Széles vagy szűk: Nem minden boxeralsó egyforma

Ez a ruhadarab eredetileg azért készült széles szabással, hogy ne szorítsa a bokszolók izmos combjait, de természetesen léteznek szűkebb típusok is. A brief boxerként is ismert alsó rövidebb, és a rugalmas anyagának köszönhetően követi a test vonalát, melyből kifolyólag akkor sem gyűrődik, ha slim-fit farmert vagy egy aláöltözet nadrágot viselünk felette. Nyáron így nyugodtan hordhat rövid férfi nadrágot anélkül, hogy az alsónemű egy része kilátszana.
Közeli kép egy férfiról, aki egy boxeralsót visel és egy mérőszalag van a kezében.

Így találja meg a megfelelő méretet

A férfi boxeralsók mérettáblázatában nemzetközi és európai méretezést is találhat, S-től XXL-ig, illetve 4-től a 8-as méretig. Ha például konfekció méret szerint 52/54-es méretet visel, az egy L-es alsónadrágnak felel meg. Annak érdekében, hogy a széles, gumis derék kényelmes legyen és ne szorítson, a legjobb, ha megméri a derékbőséget. A Férfi méretválasztási útmutatóban megtudhatja hogyan mérje ezt le, illetve hogy a kapott méret mekkora alsóneműnek felel meg.

Milyen anyagú férfi boxeralsót válasszunk?

Ez nagyban függ attól, hogy milyen fazont részesít előnyben. A 100%-ban pamutból készült boxeralsók széles szabásúak, és nem tartalmaznak rugalmas szálakat, a lábaknál a szükséges mozgásszabadságról pedig az oldalsó bevágások gondoskodnak. A szűkebb, ún. hipster fazonú, brief boxeralsók pamutból vagy műszalakból, például poliamidból és kis részben elasztánból készülnek, melyeknek köszönhetően az alsónadrág kellően rugalmas marad. A pamutból készült boxeralsók tökéletesek a mindennapi élethez, a sporthoz pedig inkább a funkcionális aláöltözetet ajánljuk, amely légáteresztő anyagból készül, és elvezeti a nedvességet.

Dizájn és kidolgozás

A leggyakoribbak a klasszikus kockás vagy csíkos férfi boxeralsók, de nyugodtan választhat egy hagyományos fehér, fekete, szürke vagy világoskék modellt is. A tarka, feltűnő mintákkal ellátott boxeralsó rendkívül modern férfi ruhadarab, amely különösen jól mutat szaggatott farmerrel, vagy ha kilóg a derékrész fölött. A széles boxeralsók általában egy gombos sliccel rendelkeznek, míg a a slip vagy a brief boxeralsók egy kétrétegű zárt sliccrésszel vannak ellátva. Az extra kényelemről a derékrésznél a belülről kissé bolyhos gumiszalag gondoskodik. A varrat nélküli (seamless) kidolgozás gondoskodik arról, hogy az alsó ne dörzsölje ki a bőrét.
Különböző mintájú szűk férfi boxeralsók.

A Tchibo minőség hosszú távon is megéri

A 10-es csomagokban kapható olcsó férfi boxeralsók nem hosszúéletűek, ezért érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnie a minőségre és Tchibo boxeralsót választania, amelyből rendelhet egy vagy akár 2-5 darabot tartalmazó szettet is. Mint minden más termékünk, a férfi alsóneműink is alapos ellenőrzési folyamaton mennek keresztül. Csak azok a termékek kapják meg a TCM minőség-tanúsítványt ("Tchibo Certified Merchandise"), amelyek megfelelnek az anyagra és a gyártásra vonatkozó szigorú előírásoknak. Ezenkívül a minőségi színvonalat tovább emelik az organikus pamutot, fenntartható termelést és a káros anyagtól való mentességett tanúsító jelölések. Ezek pozitív hatással vannak a környezetre és az egészségére is!
Egy fehér pólót és egy fehér boxeralsót viselő fiatal férfi a kamerába mosolyog.