WC-ülőke: hogy a legkisebb helyiség is kényelmes legyen

Naponta többször használjuk, de előnyeit mégis ritkán vesszük észre: a WC-ülőke. Az ülökék nemcsak praktikusak, hanem remek dizájnjukkal fel is dobják a fürdőszobát. Vásárláskor továbbá az anyag, a rögzítés és a funkcionalitás is fontos szerepet játszik. A Tchibo online shopjában számos WC-ülőkét talál minden igényhez, illetve tippeket is olvashat a vásárláshoz.
Family könnyen lehajtható WC-ülőke
21 995Ft
Sajnos már elfogyott
Prémium könnyen lehajtható WC-ülőke
21 995Ft
Sajnos már elfogyott
Prémium könnyen lehajtható WC-ülőke
21 995Ft

Anyag: műanyag vagy fa?

Sok WC-ülőke műanyagből készül, például duroplasztból, termoplasztból vagy polirezinből. Az anyag nagyon ellenálló és az antibakteriális bevonatnak köszönhetően rendkívül higiénikus. A fa WC-ülőkék előnye a kényelem, továbbá szintén remek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen felül a fa nem hűl le annyira, mint más anyagok és télen is kellemesen meleg az első érintéstől kezdve. Ha nem akar ennyi pénzt kiadni, válasszon olyan típust, amely préselt farostból (MDF-ből) készült. Ezt többszöri lakkréteggel védik a külső behatásoktól.

Elegáns megjelenésű WC-fedelek

Számos megjelenésű és kivitelű WC-fedelek közül válogathat. Egy biztos: az egyszerű, egyszínű modellekkel nem nyúlhat mellé. A fürdőszobában különösen a tengeri díszek, mint például a horgonyok, világító tornyok vagy tengeri csillagok népszerűek. Szintén nagyszerű: Kagyló alakú WC-ülőkék! A motívumokat megjelenítő matricákkal ellátott WC-ülőkék tökéletesek az egyéni stílus kifejezésére is. Ha azt akarja, hogy minden „egyetlen forrásból származzon”, válasszon egy komplett WC garnitúrát, amely egy egységes dizájnból álló WC-ülőkéből, WC-keféből, WC-papírtartóból és egy szemetesből áll.

Rögzítés: a megfelelő zsanér a WC-ülőkéjéhez

Ugyanúgy ahogy a WC-ülőkék esetében, az ülőkék rögzítésére szolgáló zsanérok is különféle anyagokból készülnek. A fémből és nemesacélból készült változatok különösen ellenállóak, stabilak és tartósak, a műanyag zsanérok pedig az áruk miatt különlegesek. Az úgynevezett bekattanó vagy gyorskioldó zsanérok segítségével különösen gyorsan megy a szerelés és pillanatok alatt rögzíthetők és eltávolíthatók – tökéletesek a tisztításhoz! Apropó: Ha a zsanér tönkremegy, legjobb, ha az egész WC-ülőkét kicseréljük. A Tchibo online shopjában számos modellt talál különböző dizájnokkal.

Praktikus és funkcionális

Természetesen a WC-ülőkének nemcsak remek dizájnnal kell rendelkeznie, hanem funkcionalitását tekintve is fontos, hogy kiváló minőségű legyen. A lassú záródású WC-fedeleknek köszönhetően a becsípődött ujjak és a hangos lecsapódás már a múlté. A zsanér rugójának köszönhetően lassan és minden nesz nélkül záródnak. Gyermekes családok számára a gyermeküléssel ellátott WC-ülőkék kiváló választást jelentenek. Ezek rendelkeznek egy második üléssel, amely egy kisebb nyílással rendelkezik és könnyedén fel- és lehajtható. Így nem kell félniük a szülőknek, hogy a gyermekeik belepottyannak a WC-be. Azok, akik egy kis hangsúlyt fektetnek a luxusra és a komfortérzetre, fűtött WC-ülőkét is választhatnak.

Tökéletesen higiénikus: így kell tisztítani a WC-ülőkét

Naponta körülbelül hét-tizenkét alkalommal vonulunk el a lakás legcsendesebb szegletébe. Annak érdekében, hogy a WC-fedele a lehető leghosszabb ideig tartós maradjon, és ne alakujon át baktériumok melegágyává, ügyeljen arra, hogy rendszeresen tisztítsa. Az a legjobb, ha ehhez egy puha rongyot használ, elkerülve ezzel azt, hogy nyomot hagyjon a felületen vagy megkarcolja azt. Az átlagos szennyeződések eltávolításához a hagyományos tisztítószerek, például az enyhe szappanos víz tökéletesen megfelelő. A makacs szennyeződések ellen egy enyhe arclemosó tejjel veheti fel a harcot. Tartsa távol magát a vegyszerekkel ellátott „csoda tiszítószerektől” – ezek gyakran maró hatásúak! Ezek nem csak a WC-ülőkét támadják meg, hanem bőrirritációhoz is vezethetnek.

Tchibo minőségi előírásai

Mint minden termékünk esetében, a WC-fedeleink esetében is nagy jelentőséget tulajdonítunk a minóségnek és a tartósságnak. A TCM minőség-tanúsítványunkkal („Tchibo Certified Merchandise”) garantáljuk, hogy a teljes gyártási folyamat során a magas követelmény betartásra kerülnek, és független ellenőrző intézetek rendszeresen ellenőrizzék azt. Ha WC-ülökéje fát tartalmaz, keresse az FCS tanúsítványt („Forest Stewart Council”). Ez garantálja, hogy az anyag felelős erdőgazdálkodásból származik.