Asztalterítő anyag: pamut, len - vagy mégis szintetikus?

A törülköző kiválasztásakor elsősorban az megfelelő anyagról kell gondolkodni. A pamut asztalterítők abszolút klasszikusok és magas szakító- és karcolóállóságuk miatt rendkívül strapabíróak. A poliészter modelljei is rendkívül strapabíróak, a szín és az alak is több mosás után is megmarad. Különösen elegánsak a len asztalterítők, amelyek kényszerítő fonál, egy természetes termék, állítják elő. Az anyag szakítóálló és poloskamentes, és magas nedvszívó képessége miatt is kiváló. Az írható felületű törülközők könnyen tisztíthatók nedves ruhával – tökéletes a konyhában vagy a barátokkal való grillezéshez.

Harmónia és esztétika: az Ön otthoni stílusához illő asztalterítő

Az asztalterítők számtalan színben és mintában kaphatóak. Figyeljen arra, hogy az adott modell harmonizáljon az Ön berendezésével. Mindig jó választás egy egyszínű pamut vagy len asztalterítő - klasszikus és időtlen. Virágdíszítések, kockák és vonalak remekül illenek a rustikus vidéki stílushoz. Egyszerű, világos bútorokat a skandináv designban legjobban természetes anyagokkal és visszafogott mintákkal és színekkel kombinálhat. A purista berendezést tökéletesen kiegészítik a modernebb asztalterítő erős és sötét színekben. Grafikus minták és motívumok itt vizuális kiemeléseket hoznak.

Forma és méret - melyik asztali terítő melyik asztalhoz?

Az asztali terítő alakja elsősorban az asztal alakjától függ. Ha négyzet alakú, akkor négyzet alakú terítők a megfelelő választás, ha négyszög alakú, akkor négyszög alakú terítők, stb. Természetesen itt kreatív lehet, és különböző alakokat is kombinálhat. Különösen divatosak a négyzet alakú terítők a kör alakú asztalokon. A megfelelő méret megtalálásához először mérje fel az asztalt. Azután adjon hozzá 40-60 cm-t mind a kör, mind a négyzet alakú modellhez, hogy minden oldalon 20-30 cm-es áthúzódás legyen. Ünnepi alkalmakkor ez némileg nagyobb is lehet.

Ápolási tippek: így marad meg a terítő anyaga és színe

Hogy hosszú ideig élvezhesse asztalterítők, kérjük, figyeljen a gyártó által előírt egyedi ápolási utasításokra és a mosócímkére. Alapvetően azt kell tudni, hogy a pamutot 30-40 fokon mossa, súlyos szennyeződések esetén akár 95 fokig is. A poliészter terítők 30 fokon elég, a foltokat 60 fokon távolíthatja el. A len terítők is 60 fokon mossák. Figyelmeztetés: magasabb hőmérsékleten a terítő kihajlik vagy összetépődik. A terítő vasalását kissé nedvesen! A műanyag terítőket nedves ruhával és szappannal tisztítsa meg, súlyos szennyeződések esetén 40 fokon is mossa.

Tökéletes asztalterítő ünnepi asztalokhoz

Különleges alkalmakkor az opulent asztalnak bele kell tartalmaznia a megfelelő teríték-ot - mert a szem is eszi a szemnek. A fehér len terítő különösen klasszikusnak tűnik és így ünnepi hangulatot teremt. Az egyszínű terítők sötét árnyalatokban is fenségesnek és stílusosnak tűnnek. A Molton (dörzsölt pamut) terítőtalpak, amelyek a valódi terítő alatt találhatók, további védelmet nyújtanak az asztalnak és megakadályozzák, hogy a terítő elmozduljon. Egy középen elhelyezett terítő és egyforma tálalókendők is nagyszerű kinézetet biztosítanak! Ezt kiegészítik a magas minőségű edények és evőeszközök valamint a megfelelő díszítés.

A Tchibo TCM pecsét: minőség és hosszantartóság

Mint az összes termékünknél, a Tchibo terítőinél is magas minőségű termékeket kap, amelyek hosszú élettartamukkal jellemezhetők. Erre a célra a TCM pecsét ("Tchibo Certified Merchandise") áll rendelkezésünkre. Minden termékünk alapos minőségellenőrzésnek van kitéve, és magas minőségű anyagokból készülnek. Hogy mindig kiváló terméket tartson a kezében, továbbá kiválasztott partnerekkel és beszállítókkal dolgozunk együtt.