Az asztalterítők hangulatos környezetet teremtenek

Az emberek általában azért használnak asztalterítőket, mivel azok praktikusak, és a szövetanyag megvédi az alatta lévő asztalt a csúnya karcolásoktól és szennyeződésektől. A lakástextilek azonban még ennél is többet tesznek: A különféle formáknak, színeknek és anyagoknak köszönhetően igazán kellemes hangulatot teremtenek, illetve minden asztalt kiemelnek vizuális tekintetben. Szép asztalterítők - legyenek azok kicsik vagy nagyok, kerekek vagy szögletesek - kedvező áron megtalálhatóak a Tchibo online boltjában. Ehhez még ingyenes vásárlási tippeket is adunk.
Asztali futó, mintás, terrakotta, 40x180 cm
4 295Ft
Asztalterítő, virágos, rózsaszín, 6 személyes
7 495Ft
-33 %
4 asztalterítő-leszorító szettben, csíkos, kék/fehér
2 995Ft
1 995Ft
-24 %
4 mágneses asztalterítő-leszorító szettben, kagyló
3 295Ft
2 495Ft
Asztali futó, virágos, zöld
2 995Ft
-27 %
-35 %
Muszlin asztalterítő, bézs, 6 személyes
Muszlin asztalterítő, bézs, 10 személyes
10 995Ft
7 995Ft
16 995Ft
10 995Ft
Kültéri asztalközép-terítő, virágos, 90x90 cm
4 995Ft
-25 %
Asztali futó, szövött, csíkos, kék, 40x180 cm
3 995Ft
2 995Ft
Kültéri asztalterítő, virágos, ovális
8 995Ft
Jacquard asztali futó, krém/arany
4 495Ft
-27 %
-35 %
Muszlin asztalterítő, bézs, 6 személyes
Muszlin asztalterítő, bézs, 10 személyes
10 995Ft
7 995Ft
16 995Ft
10 995Ft
Muszlin asztali futó, bézs, 40x180 cm
4 995Ft
Asztali futó, mandalás, barack
2 995Ft
néhány darab kapható
Asztali futó, hálós, arany színű, 25x200cm
3 495Ft
néhány darab kapható
Asztali futó, virágos, világoskék
2 995Ft
-20 %
Asztalterítő, csíkos, krém, 10 személyes
14 995Ft
11 995Ft
Lenvászon asztalterítő, fehér, 6 személyes
Lenvászon asztalterítő, nagy méret
16 995Ft
21 995Ft
Asztali futó, virágos, sárga/rózsaszín, 40x180 cm
4 995Ft
néhány darab kapható
-13 %
Asztali futó, csíkos, kék/arany, 40x180cm
3 795Ft
3 295Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-29 %
Asztali futó, lenvászon, bordó
7 495Ft
5 295Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-26 %
Lenvászon asztalterítő, sötétkék, 10 személyes
12 995Ft
9 495Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-14 %
Asztali futó, kockás, fehér/kék, 40x 180cm
3 495Ft
2 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Asztalközép-terítő, virágos, fehér
5 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Asztali futó, csíkos, bézs/bordó, 40x180cm
3 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Asztalközép-terítő, virágos, krém, 90x90cm
4 995Ft
néhány darab kapható
4 asztalterítő-leszorító, sárga/rózsaszín
3 795Ft
Asztalterítő, virágos, sárga/rózsaszín, 10 személyes
10 995Ft
Jacquard asztali futó, bézs
3 995Ft
néhány darab kapható
Jacquard asztalterítő, krém/arany, 6 személyes
9 995Ft
néhány darab kapható
1

Anyag: Pamut, len - vagy inkább szintetikus anyag?

Az asztalterítőjének kiválasztásakor először figyelembe kell vennie a megfelelő anyagot. A pamutból készült asztalterítők igazán klasszikusnak számítanak, mivel nagyon tartósak a nagy szakadás-, és kopásállóságuknak köszönhetően. A poliészterből készültek szintén strapabíróak, a színüket, és az alakjukat még több mosás után is megtartják. Igazán elegánsnak fog tűnni a természetes anyagból, azaz lenvászonból készült abrosz. Ez az anyag ellenáll a szakadásoknak, nem bántják a molyok és emellett még a nedvszívó képessége is magas. Az olajszövetből készült asztalterítők egy nedves ruhával könnyedén letisztíthatóak - ezért is tökéletesek a konyhába vagy a barátokkal való grillezéshez.
Egy ebédlőasztal, ami vászon abrosszal van leterítve. Ez a szövetanyag igazán illeszkedik a természetes-rusztikus stílusú asztalhoz és nappalihoz.

Harmónia és esztétika: Az életstílusához illeszkedő asztalterítő

Számtalan színű, és mintázatú asztalterítő kapható. A kiválasztásnál figyeljen rá, hogy az adott modell illeszkedjen a körülötte lévő berendezéshez. A sima, egyszínű pamutból, vagy vászonból készült terítővel soha sem tévedhet - az igazi klasszikusnak és időtlennek számít. A virágos nyomatok, kockák és csíkok tökéletesen fognak illeszkedni a rusztikus vidéki ház stílusához. A skandináv stílusú, egyszerű, világos bútor könnyen kombinálható a természetes szövetekkel, a szerény mintákkal és színekkel. Az egyszerű berendezést tökéletesen kiegészítik a modern, erőteljes és sötét színű asztalterítők. A grafikus minták és motívumok vizuális kiemeléseket hoznak létre.
A helyiség közepén van egy kerek asztal, amelyre kontrasztként egy négyszögletes, antracit színű asztalterítő van ráterítve. A narancssárga lámpa, és az azzal megegyező színű szék további stilisztikai elemként szolgál.

Alak és méret - melyik asztalterítő melyik asztalra illik?

Az asztalterítő formája elsősorban az asztal alakjától függ. Ha az asztal négyzet alakú, akkor a négyzet alakú asztalterítő a megfelelő választás, míg téglalap alakú asztalokhoz téglalap alakú abroszok illenek, stb. Persze itt is lehet kreatív és nyugodtan kombinálhatja a különféle formákat. Különösen népszerűek a kerek asztalokra terített négyszögletű asztalterítők. A megfelelő méret megtalálásához először mérje le az asztalt. Ezt követően adjon hozzá 40-60 cm-t mind a kerek, mind pedig a négyzet alakú modellekhez, hogy az asztal minden oldalán 20-30 cm-es túlnyúlás legyen. Az ünnepi alkalmakra használt terítők esetén ez a túlnyúlás lehet hosszabb is.

Karbantartási tippek: Hogy megmaradjon az anyag, és a szín is

Ahhoz, hogy hosszú időn keresztül használhassa az asztalterítőjét, feltétlenül be kell tartania a gyártó által kiadott egyedi karbantartási utasításokat és a mosási címke adatait. Alapvetően a következő van érvényben: A pamut 30 - 40 fok között mosható, míg erősebb szennyeződésekhez akár 95 fokos víz is használható. A poliészter anyagú asztalterítőhöz elég 30 fok, a foltok pedig általában 60 fokon jönnek ki. A len vászonból készült asztalterítőket akár 60 fokon is lehet mosni. Figyelem: Magasabb hőmérsékleten való mosás esetén az abrosz megnyúlhat vagy összemehet. Addig vasalja ki az asztalterítőt, amíg az nedves! Az olajszövetből készült asztalterítőket nedves ruhával, és mosogatószerrel tisztíthatja le, illetve ha nagyon koszosak, akkor akár 40 fokon ki is moshatja azokat.

A tökéletes asztalterítő az ünnepi asztalokhoz

A különleges alkalmakról soha sem hiányozhat az elegánsan megterített asztal, amelyen asztalterítő is van - mivel köztudott, hogy a szemünkkel is eszünk. A fehér vászon abrosz egy igazi klasszikus, és könnyen teremt ünnepi hangulatot. A sötét színárnyalatú asztalterítők is előkelőnek, és stílusosnak tűnnek. Az asztalterítő alatt lévő gyapjúból (érdes pamutból) készült abroszok további védelmet biztosítanak az asztalnak, és megakadályozzák azt, hogy a felső asztalterítő elcsússzon a helyéről. A középen elhelyezett asztali futó, és az egyenletesen lerakott tányér alátétek is igazán nagyszerű megjelenést biztosítanak! Mindez kiváló minőségű edényekkel és evőeszközökkel, valamint hozzáillő díszítéssel kerül kiegészítésre.
Egy ünnepélyesen megterített asztal, rózsaszín lenvászon anyagú terítővel. Az asztal egyszerű tányérokkal, és réz evőeszközökkel van megterítve.

A Tchibo TCM-pecsétje: Minőség és tartósság

Akár csak a teljes kínálatunkban szereplő bármely termékkel, a Tchibo abroszok megvásárlásakor is nagyon jó minőségű terméket fog kapni, amelyeket hosszú élettartam jellemez. Erre nyújt garanciát a TCM-pecsét (”Tchibo Tanúsított Áruk"). Az összes termékünk szigorú minőség ellenőrzésnek kerül alávetésre, emellett azok kiváló anyagokból is készülnek. Azért, hogy mindig kiváló minőségű terméket kapjon, ezért csak az általunk kiválasztott partnerekkel, és beszálíltókkal működünk együtt.
Több, különböző szövetből készült asztalterítő van egymáson összehajtva. A bézs, és a fehér színekben a textíliák pasztell színűnek, és természetesnek fognak tűnni.