Étkezőszékek - hangulatosak és ízlésesek

Az étkező gyakran a háztartás szíve, és középpontja. Itt történik a közös vacsora a látogatókkal, a partik megünneplése, vagy esetleges csak egy kis kényelmes együtt üldögélés. Éppen ezért annak ízléses belső tere a lakás tulajdonosának stílusát is tükrözi, emellett a kényelem érzetét is biztosítja. Ezért is fontos az, hogy a környezethez, és a többi bútorhoz megfelelően illeszkedő étkezőszékek kerüljenek kiválasztásra. A Tchibonál megtudhatja, hogy mik a fontos tényezők a választása során.
Kárpitos szék, világosszürke
Kárpitos szék, antracit
KartámlávalKartámlával
84 995Ft
84 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
42 995Ft
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
42 995Ft
Kárpitozott szék, szürke
79 995Ft
Ülőpad cipőtartóval, tölgy
99 995Ft
Windsor szék, fekete
67 995Ft
Állítható magasságú bárszék, fekete
64 995Ft
Állítható magasságú bárszék, piros
64 995Ft
néhány darab kapható
-40 %
Ülőpad cipőtartóval, fekete, "Clara"
109 995Ft
65 995Ft
néhány darab kapható
Kárpitozott forgószék, fa lábakkal, szüre
114 995Ft
Nemsokára újra elérhető
2 szék szettben
59 995Ft
Nemsokára újra elérhető

A megfelelő étkezőszék megtalálása

A megfelelő ülési lehetőség kiválasztásakor van néhány tényező, amelyeket mindenképpen figyelembe kell venni. Tehát először azt kell megkérdeznie magától, hogy az új étkezőszéknek első sorban mi is a célja: kényelmes ülés, vagy funkcionális bútordarab? A követelmények szerint különféle tulajdonságokkal rendelkező modellek állnak rendelkezésre. A változó méretek, és anyagok épp úgy fontos szerepet játszanak, mint maga a tervezés. Az étkező székek gyakran középutat jelentenek a kényelem, a praktikus használat, és az esztétika között. A Tchibonál online át tudja nézni a sok bútort tartalmazó megrendelési katalógusunkat!
Figyeljen a helyes méretekre: egy étkezőben egy négyszögletes fa asztal van, mellette pedig két fa karfa nélküli étkezőszék.

Az étkezőszék optimális méretei

Az, hogy egy étkezőszék mekkora méretű az természetesen az igényektől függően változik. Van azonban néhány szabványos méret, amelyekre a vásárláskor figyelni kell. Fontos, hogy a lába ülő helyzetben a padlóval derékszöget zárjon be. A körülbelül 45 cm-es ülés magasság megfelelő a legtöbb szék számára. Fontos a hozzá tartozó étkezőasztal mérete is, amelynek alsó széle kb. 30 cm-rel kell hogy magasabb legyen a szék ülő részéhez képest. A vásárlás közben el fogja tudni dönteni, hogy az étkezőszék karfájának betolva az asztal fölött kell lennie, vagy az asztal alatt. A székek között 20 cm-es távolság is elegendő hely.
Stílusos forma: Egy téglalap alakú fehér asztalon három tál van elhelyezve, az asztal mellett pedig három darab karfa nélküli étkezőszék áll rózsaszín, kék és szürke színben.

Többféle modellt - nagy választék

A szék típussal kapcsolatosan a választás az Öné. Először el kell döntenie azt, hogy kartámasszal rendelkező étkező széket szeretne, vagy inkább kényelmesebb ülő részt szeretne, amelynek nincs karfája, így nagyobb a mozgásszabadsága. A klasszikus fából készült székek mellett vannak szokatlanabb modellek is, mint például a konzolos ebédlőszékek, ahol a székek a széklábak helyett kereteken nyugszanak, és kissé pattogó ülés érzetet közvetítenek. Ezek igazán figyelemfelkeltő bútordarabok, amelyek különösen jól illenek a modern létesítményekbe. A párnázott székek viszont inkább számítanak kényelmesnek.

Milyen anyagú legyen az étkezőszék?

A valódi bőrből készült étkezőszékek robusztusak, ezért alkalmasak a gyakori használatra. Elegáns megjelenésűek, és a bőr kivitel különösen stílusosnak tűnik. Viszont nem mindenki szereti a bőr bútorokat, ezért ilyen esetben a kárpitozott étkezőszékek lesznek a legjobb választások, amennyiben nagyobb hangsúlyt fektetünk a kényelemre. A különféle anyagváltozatok egyedi kiviteleket is lehetővé tesznek, és ahogy leül azonnal érezni fogja a kényelmet. A fa inkább rusztikus atmoszférát hoz létre, ami jól illeszkedik a megfelelő hangulathoz. További kényelmes ülések alakíthatóak ki megfelelő kárpitozással.

Kettő, négy, hat - megfelelő számú étkezőszék

Természetesen az étkezőszékek száma az étkezőasztal méretétől függ. A szem szereti a szimmetriát - ezért mindig páros számú széket kell választania, amely különösen a szögletes asztalokra érvényes. Ha csak korlátozott méretű hellyel rendelkezik, akkor elegendő két egyszerű étkezőszék a 80 x 80 cm méretű asztalhoz. Négy székhez a 120 x 80-as, illetve a 160 x 90 cm méretű asztalok az ideálisak. Egy nagy helyiségben a hosszú téglalap, vagy ovális étkezőasztal különösen jól fog mutatni. A 200 x 100 cm méretű asztal mellett nyolc szék elfér. A Tchibonál egy készletben is megvásárolhatja az étkezőszettet - így azonnal egységes stílust tud varázsolni.
A megfelelő számú étkezőszék: Négy fából készült szék van a téglalap alakú asztal körül a fehér falú konyhában.

TCM-pecséttel ellátott Tchibo minőségi ígéret

A TCM-pecséttel ellátott termékek azt jelentik, hogy azok megfelelnek a „Tchibo Tanúsított Árukhoz” kapcsolódó szigorú minőségi előírásoknak, és kiválasztási folyamatoknak. Tehát ha ilyen terméket vesz, akkor nyugodt lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket, étkezőszéket fog kapni, ami le fogja nyűgözni a tartósságával és a funkcionalitásával. Mivel a TCM-pecsét azt is garantálja, hogy az ezzel ellátott termékek kizárólag a Tchibo számára kerültek legyártásra, így az is biztosításra fog kerülni, hogy a termékcsalád minden eleme meg kell hogy feleljen a magas minőségi követelményeknek. Bízzon meg nyugodtan a TCM-ben, és vigye haza az új kedvenc bútordarabját!
A TCM-pecsétnek köszönhető minőség: Egy nevető, barna hajú gyerek ül egy fehér asztal alatt, körülötte pedig fehér étkezőszékek vannak.