Függönyök - szebb árnyékolok az összes ablakhoz

A függönyök, és a függönyhálók hangulatosabbá, és otthonosabbá teszik a helyiséget. A díszítő jellegük mellett praktikusak is, mivel kiterjedt védelmi funkcióval rendelkeznek. A napsütéses napokon árnyékot nyújtanak, télen pedig elfogják a kívülről érkező hideget. Ezenfelül zajvédőként is funkcionálnak, mivel így kevesebb utcai zaj hatol be. A megfelelő függönyök mellett a szomszédok kíváncsi pillantásai már a múlté. A Tchibo az Ön számára számos modellt kínál.
Akciós ár 26 995 Ft Quickshop
Akciós ár 32 995 Ft 31 995 Ft Quickshop
Akciós ár 24 995 Ft 19 995 Ft Quickshop
Akciós ár 24 995 Ft Quickshop

Átlátszó függönyök, nem átlátszó függönyhálók

Akkor amikor új berendezést vásárol, akkor általában a függöny megválasztása lesz az utolsó lépés. Csak akkor jön el az ablakok díszítésének az ideje, ha a falakat már kifestették, és a bútorok is a helyükre kerültek. Mindennek az a nagy előnye, hogy az egyes helyiségekhez optimálisan alkalmazhatja. Először azt is el kell döntenie, hogy függönyt, vagy függönyhálót szeretne-e. A függöny általában fehér, vagy krém színű, átlátszó vagy félig átlátszó, azaz áttetsző anyagból készül. A függöny esetén szinte végtelen mennyiségű szín, és kialakítási lehetőség közül választhatunk. Sokan a nappaliba, és az étkezőbe is függönyt, és függönyhálót tesztnek fel.
Ablak díszítés: Egy modern nappali, amelyben nagy ablakok vannak, amelyek a sarkon is túlnyúlnak - az ablakokon padlóig érő, fehér, áttetsző függöny lóg

Hogyan találhatja meg a megfelelő függönyt, és árnyékolót

A függönyöket árnyékolókként is ismerik. Az ablakpárkányig nyúlót fél hosszúnak, míg a földig érőt hosszú árnyékolónak hívják. Ez utóbbinál is van egy lényeges különbség. Az úgy nevezett „felakasztott függönyök” alja érinti a padlót. Mindez elegánsan mutat magas ablakok, és magas belmagasságú szobák esetén. A „csipkézett” aljú függönyök még elegánsabban mutatnak. Ebben az esetben a függönyök egy kicsit hosszabbra vannak szabva, ami egy kis anyagtöbbletet hoz létre a padló - nem átlátszó függönyök, függönyhálók esetén különösen elegánsan mutat. Akik szeretik a praktikus dolgokat, és esetleg háziállataik is vannak, azok jobb ha a „lebegő függönyöket” választják. Ezek is kellően hosszúak, viszont körülbelül két centiméterrel magasabban végződnek a padlózat szintjéhez képest.
Nagyszerű pihenés jó árnyékolóval: Egy nő ül az ágya szélén, nyújtózkodik, és az ablak fele néz, amelyen vastag függönyök vannak - résen át pedig besüt a napfény.

Melyik függöny melyik szobához illik?

Nem minden szobába illik az összes fajta függöny. Míg a nappaliban a légiesen könnyed átlátszó, és világos függöny a nyerő, addig a hálószobába lévő függönynek nem átlátszónak kell lennie, ezzel is csökkentve az éjszaki nyugalom megzavarását. A padlóig érő modellek mindkét szobában jól mutatnak. A konyhában és a fürdőszobában azonban a hosszú árnyékolok egyáltalán nem praktikusak. Itt egyértelműen a tüllfüggönyök a jó választások, mivel azok nem átlátszóak, ugyanakkor mégis átengedik a fényt. A gyerekszobába is kerülni kell a hosszú függönyöket, mivel játék közben azok botlás veszélyt okozhatnak. Ide egy félhosszú, színes függöny jelenti a tökéletes megoldást. A Tchibonál alacsony áron fog tudni kész függönyöket találni.

Függönyrudak a klasszikus felfüggesztéshez

A függönyei felfüggesztésének számos módja van. A klasszikus módszer a függönyrúd használata. Erre az árnyékolok, és a függönyök karikákkal, vagy fűzőlyukakkal kerülnek felerősítésre. Ezek már alapvetően be vannak építve a függönybe, tehát csak keresztül kell tolni rajtuk a rudat, és már kész is. Az ilyen függönytartók előnyei: Számos hosszúságban, és kivitelben kapható. Csak Önön múlik, hogy olyan színű függönyrudat választ-e, amely gyakorlatilag beleolvad a falba - vagy pedig szeretné, ha feltűnő lenne, és szeretné, ha a rúd a díszítés részévé válna. Az elegánsan berendezett lakásokokban a réz színű, mintás tartók nagyon szépek, amelyek egyben a lakás kiegészítői is.

Alternatív függönytartó megoldások

Ha szereti a modern függönyöket, akkor a kifinomult kötélrendszerek igazán jó választások lehetnek. Ebben az esetben erős acélkábelt szerelnek a falra, vagy a szoba mennyezetére, és erre akasztják fel a függönyt. Az ilyen kötélrendszer különösen a kis ablakokhoz ideális. Ha az ablak elülső része a szélesebb, akkor középső tartórudat kell használnia, ezzel elkerülve a függöny megereszkedését. De használhat akár függönysínt is, amelyhez árnyékolók, függönyök, és árnyékoló tekercsek kerülnek hozzárögzítésre. A függönytartó rudakkal ellátott tüllfüggönyök közvetlenül rögzíthetőek az ablakkerethez. A Tchibonál egész egyszerűen, online megvásárolhatja az Önnek megfelelő függönyöket
A függönyök megfelelő felakasztása: Egy fiatal pár épp egy szürke színű függönyt tesz fel a nappaliban - a nő a létrán áll, a fiatalember pedig rögzíti őket.

Pecsét, amelyben megbízhat

Azt szeretnénk, ha sokáig tudná a függönyeit, és a függönyhálóit használni. Erre szolgál a TCM minőségi pecsétünk, amely a „Tchibo Tanúsított Árukat” jelzi. Gondosan figyelünk az anyagok, és a beszállítóink kiválasztására, valamint az összes termékünk megfelelő legyártására. A „GUT GEMACHT” (”JÓL KÉSZÍTETT”) címke az organikus pamutból készült lakástextiljeinken szerepel - ami az ökológiai gazdálkodást, és a fenntarthatóságot jelképezi.
Egy kisfiú érdeklődve néz ki az ablakon, a színes függönyök között.