Grill: Élvezze a nyár kulináris lehetőségeit

Amikor a nappalok hosszabbak lesznek és a szomszédból csábító grill illat árad, akkor eljött a grillezés ideje. A meleg évszakban sokan nem a konyhában, hanem inkább kint a grillsütőn sütögetik a vacsorájukat. És ez nagyon sokféleképpen nézhet ki – az egyszerű tűztálaktól egészen az elegáns elektromos grillekig. A Tchibonál különféle grill típusokat, tartozékok nagy választékát és remek tippeket talál, ahhoz, hogy teljes mértékben tudja élvezni a nyarat.
néhány darab kapható
Akciós ár 5 995 Ft Quickshop
Akciós ár 19 995 Ft 15 995 Ft Quickshop
Akciós ár 3 995 Ft 3 695 Ft Quickshop
Akciós ár 5 995 Ft Quickshop
Akciós ár 9 995 Ft 8 495 Ft Quickshop
Akciós ár 6 995 Ft 5 995 Ft Quickshop
Akciós ár 3 495 Ft 2 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható

Gáz, áram vagy faszén: hogyan válasszuk ki a megfelelő grillt

Az eredeti és egyben a legelterjedtebb grill változat faszénnel működik. Sokan arra a jellegzetes ízre esküsznek, amelyet az étel a füsttől kap. A faszénnel és a tűzzel való foglalatoskodás azonban gyakran körülményes és általában az erkélyen tilos is. Éppen ezért az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az árammal vagy gázzal működő készülékek. Lángjai miatt leginkább a gázgrill tulajdonságai hasonlítanak a faszénére. Ha szeretné kipróbálni ezt a grillezési technikát, könnyen megtalálhatja új készülékét a Tchibonál.
Egy fiatal férfi a grillnél áll, és egy húsnyársat forgat egy grill lapáttal, miközben egy fiatal, hosszúhajú nő átkarolja a vállát, és szintén a grillrácsot nézi.

Tippek és trükkök a grillhúsokhoz

Alapvetően a következők érvényesek: minél jobb minőségű a hús, annál finomabb lesz az étel. Inkább spóroljon a mennyiségen és kényeztesse magát egy igazi ízélménnyel. Annak érdekében, hogy a grillen lévő finom falatok szaftosak maradjanak, hagyja, hogy a grillrács jól felforrósodjon. Miután a hús mindkét oldalát jól megpirította, magasabbra rakhatja a grillrácsot. Ha az Ön típusa rendelkezik fedéllel, akkor a sütőhöz hasonló hatást érhet el. A lefedett grillen a hús lassan fő és belül puha és szaftos lesz. Olvassa el további tippjeinket a tökéletes grillélményeléréséhez.
Zöldségeket is lehet a grillen készíteni: fiatalok grilleznek és zöldségeket előkészítenek egy kis asztalon.

Vegetáriánus finomságok a grillről

Aki nem eszik húst, az a grillpartykon gyakran a rövidebbet húzza. A grillezett sajt mellett sokféle zöldséget is roppant jól elkészíthetünk a grillrácson. Kukoricát és gombát minden probléma nélkül rárakhat a grillre. Egyszerűen csak kenjen rá egy kis olajat vagy egy finom pácot, és mehet is a rácsra. A cukkini, paradicsom vagy a paprika ezzel szemben egy kicsit több odafigyelést igényel. Kis grilltálcák vagy alufólia csomagolás gondoskodik arról, hogy azok lassan főjenek. Próbálja ki!

Asztali grill, a praktikus alternatíva

A klasszikus kerti grill sok helyet foglal, és relatív sok grillezett finomság elfér rajta. Azonban ha csak egy kis erkélye van, vagy csak két személyre akar grillezni, akkor az asztali grill ideális választás. Ez a kicsi, praktikus grill, amint azt a neve is mutatja, minden asztalon vagy kis kerti bútoron például kis székeken vagy ládákon is elfér. A gömb alakú, fedéllel ellátott modellek különösen népszerűek. Mivel ezek optimálisan kihasználják a meglehetősen alacsony hőt. Ne feledje, hogy az elektromos modelleknél szükség van egy közelben lévő konnektorra.

Így tisztítsa megfelelően a grillt

A grillezés után sok szennyeződés és faszén maradvány eltávolításáról kell gondoskodnunk. Ha ezt el akarja kerülni, a grillezés előtt egyszerűen dörzsölje be a grillrácsot olajjal. Vannak, akik ehhez egy fél hagymát is használnak. Bármelyik megoldást is választja, így kevesebb ételmaradék ragad a grillrácshoz. Étkezés után érdemes levenni a grillrácsot a grillről, és egy éjszakán át áztatni, például a nedves fűben. Ahelyett, hogy a grillhamut egyszerűen kidobná, használhatja arra, hogy ledörzsölje vele a grillrácsot. A hamu hasonlóan hat, mint a szappan és tökéletes a grill egyszerű tisztításához.
A grill megfelelő tisztítása: két kéz egy piros négyzet alakú műanyag tálban vízzel tisztítja a grillrácsot.

Tartós termékek, TCM minőség-tanúsítvánnyal

A grillszezon elmúlta után jön a következő, mivel a következő nyár előbb-utóbb eljön. Ideális esetben egy grill sok éven át kiszolgálja önt. Ugyanez vonatkozik a tartozékokra is. A TCM minőség-tanúsítvány azért jött létre, hogy nyugodtan rá tudják magukat bízni a Tchibo termékek tartósságára. A Tchibo összes házon belüli termékén ez a három betű található, amely a „Tchibo Certified Merchandise” kifejezést jelentik. Ezzel garantáljuk, hogy a teljes gyártási folyamat a szigorú minőségi kritériumaink betartásával zajlik. Vásárlákor támaszkodjon a Tchibo TCM minőség-tanúsítványra!
Egy zöld kötényes fiatal férfi egy fekete, kerek grill mellett térdel, miközben a fia egy grillcsipesszel húsnyársakat forgat.