Polc: nyitott és praktikus

A szekrénnyel ellentétben a polc egy nyitott bútordarab. Mindez akkor válik hasznossá, ha az ott tárolt dolgokat gyakran használják, és gyorsan kéznél kell lenniük. Ezenkívül a polc akár a dísztárgyai, könyvei vagy képkeretei „kiállítási helyévé” is válhat. A Tchibonál különféle méretű polcokat lehet megvásárolni - a keskeny táblaszerűtől a nagy nappali fali polcon át, a klasszikustól a szokatlanig. Hagyja, hogy ihletet adhassunk Önnek, és ennek megfelelően tervezze át a szobáját egy hozzá illő polccal!
Törölközőtartó létra, fa, széles, fa
Törölközőtartó létra, fa, magas, fehér
15 995Ft
16 995Ft
Fürdőszobai polc, kicsi, fehér/fa
12 995Ft
-9 %
Törölközőtartó létra, fa
21 995Ft
19 995Ft
néhány darab kapható
-31 %
Nagy fémkosár, szekrénybe
10 995Ft
7 495Ft
néhány darab kapható
Fürdőszobai polc, kicsi, fehér/fa
12 995Ft
néhány darab kapható
  • Gurulós ruhásszekrény, fehér
Vidéki stílusú termékcsaládunk tagja
129 995Ft
Gyorsnézet
Gurulós ruhásszekrény, fehér
Vidéki stílusú termékcsaládunk tagja
129 995Ft
néhány darab kapható
Könyvespolc tolóajtókkal
89 995Ft
Egymásra helyezhető könyvespolc, fehér
139 995Ft
Egymásra helyezhető cipős polc, fehér
Egymásra helyezhető cipős polc, fekete
18 995Ft
21 995Ft
Egymásra helyezhető cipős polc, fehér
Egymásra helyezhető cipős polc, fekete
18 995Ft
21 995Ft
Összecsukható ruhaállvány
22 995Ft
  • Tükrös szekrény, törölközőtartóval
Kicserélhető betétek szürke és világosszürke színben
44 995Ft
27 995Ft
Gyorsnézet
-37 %
Tükrös szekrény, törölközőtartóval
Kicserélhető betétek szürke és világosszürke színben
44 995Ft
27 995Ft
-14 %
Paraván, fehér, pálmás
46 995Ft
39 995Ft
  • Ruhaállvány, fa, összecsukható
Tárolási lehetőség a ruhatartó rúdon és az oldalsó rudakon
39 995Ft
Gyorsnézet
Ruhaállvány, fa, összecsukható
Tárolási lehetőség a ruhatartó rúdon és az oldalsó rudakon
39 995Ft
-29 %
Variálható fali polcrendszer, fém
46 995Ft
32 995Ft
-22 %
Paraván, virágmintás
44 995Ft
34 995Ft
Polcos elem, 2x2, 2 ajtóval, szürke
44 995Ft
Fali akasztós elem
5 995Ft
Állófogas, fa
17 995Ft
-14 %
Polcos elem, 2x2, nyitott, szürke
34 995Ft
29 995Ft
-7 %
Térelválasztó szekrény, fehér
139 995Ft
129 995Ft
Falitükör kulcstároló rekesszel, kerek
27 995Ft
Tükrös ruhaállvány, Nordic
64 995Ft
Polcos elem, oldalról nyitott, fehér
42 995Ft
Ruhatartó létra, fém/fa, fehér
21 995Ft
Polcos szekrény, 2 ajtós, Nordic
109 995Ft
Előszoba fal, tükörrel
49 995Ft
Fa állófogas
24 995Ft
Fali polc, variálható, fa
39 995Ft
-25 %
Fali akasztós elem, 2 tárolóval, fa
42 995Ft
31 995Ft
1

Kis és nagy polcok

Nincs még egy olyan változatos bútornév, amely több mindent magába foglalna, mint a „polc". A nappaliban lévő telerakott könyvespolctól kezdve a keskeny, fürdőszobai 30 x 30-as polcig, az íróasztalitól az ágy felett lévő, hajlított kialakítású formatervezett lapig. Vannak olyan polcok, amelyek a falnak támaszkodnak, vannak függő, és szabadon álló polcok. Az alapjuk lehet négyzet, téglalap, háromszög alakú, valamint lehetnek kerek formájúak is. Az anyagválaszték is igazán széleskörű. Gyakori a különféle kivitellel készített fa polc, persze emellett népszerű a fémből, műanyagból készült is, illetve a rácsos szerkezetű. Nézzen körül a Tchibonál, és látni fogja, hogy hány féle bútort vásárolhat meg ott!
Díszpolc: Egy fehér bútorokkal berendezett nappali egy régi építésű házban, a fal mellett nyitott polcok vannak, amelyeken számtalan könyv van.

Polc kontra szekrény vagy vitrin

A polc hátrányai és előnyei: Nyitott, és így látni fogja, hogy mi van rajta. Mindenképpen a szekrény jelenti a legjobb helyet a por érzékeny ruhák, illetve egyéb textíliák eltárolásához. A kevésbé szép dolgok, mint például a felmosó vödör, a jegyzetek, vagy a cipőhalmok is jobban elrejtésre fognak kerülni egy ajtó mögött, vagy akár egy fiókban. A nyitott polc abban az esetben is nagyon praktikus, ha kézközelben akarja tartani a dolgokat. Emellett a nagyon díszes, illusztris könyveket, CD-gyűjteményeket, fűszeres üvegeket, valamint a családi fényképeket is kiállíthatja oda: Van néhány dolog, amit egyáltalán nem szabad elrejteni!
Egy nappali, amelyben szürke kanapé, fehér TV állvány, fehér dohányzó asztal és szintén egy fehér nyitott magas fapolc van, amely a fal mellett áll.

Fa, fém vagy mindkettő?

A tipikus nappali polc vagy a könyves polc még mindig fából készül. A puhafából, például fenyőből, vagy lucfenyőből készült polc könnyű, nem feltűnő és olcsó is. A juharfából készült polc is világos színű, viszont az már nehezebb, ugyanakkor elegánsabb is. Ha erőteljesebb fa mintázatot, vagy intenzívebb természetes színt szeretne, akkor választhat diófából, cseresznyefából, vagy tölgyfából készült polcot. A jelenlegi ipari formatervezés során ötvözik a stabil fal alapzatot a vékony fém tartókerettel. A fém egyébként főleg keskeny polcok formájában a legnépszerűbb. Például egy 50 x 50-es polc, fehér lakkozott fém állvánnyal, amely az íróasztal melletti iratrendszerezőként szolgál, igencsak elegáns benyomást kelthet.

A polc, mint berendezési tárgy

Ha egy nagyobb helyiség egyidejűleg több célra is használatos, akkor a polc jó, és praktikus térelválasztó lehet, azért hogy az egyes térrészeket elkülönítsük egymástól. Egy polc elválaszthatja az étkezőasztalt a kanapé-TV saroktól, és akár az egyik oldalán szalvétákat, edény alátéteket, és asztali díszítőelemeket is tárolhatunk rajta. Eközben a távirányító, az újságok, a könyvek, stb. a másik oldalon tárolhatóak. Egy nyitott konyha, egy íróasztallal ellátott munkahely, vagy akár egy szobás lakás ágya is leválasztható egy polccal, amely térelválasztóként funkcionál. A dobozok, a ládák, és ehhez hasonlók további térelválasztókként alkalmazhatóak, akkor amikor rendezetten kerülnek elhelyezésre.

Több dimenziós, funkcionális - polc!

Amennyiben a díszítés az előtérben lévő nappali polcon található, akkor annak mindenekelőtt praktikusnak, és stabilnak kell lennie. A mosókonyhában, vagy a kamrában lévő polcok mindegyikének nagy súlyt kell elviselniük. A helytakarékos keskeny polcok ideálisak üvegek, konzervek és egyéb élelem tárolására. A háromszög alapú, vagy L-alakú sarokpolcok szintén praktikusak. A Tchibonál vannak külön mosógéppolcok, amellyel a mosógép feletti hely sem pazarolható el. Ezekkel keretben foglalhatóak a gépek, illetve hely biztosítható a nagyobb tárgyak számára a süllyesztett padlókon. A háztartási cikkek tárolásához a függőkosarakkal, valamint a változtatható rekeszméretekkel rendelkező polcok a megfelelőek.
Polc a nagyobb tárhelyhez: Egy fiatal nő áll egy keskeny, fából készült tároló polc előtt, amelyen több Tupperware edény látható, és egy kék jegyzetfüzetet néz.

A minőség a mi feladatunk

A polcnak stabilnak, és tartósnak kell lennie. A TCM-pecsétünk megfelelő minőségű anyagokat, és gyártási folyamatot jelent: Termékeink a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek, ezért azok el vannak látva a „Tchibo Tanúsított Áruk” címkével. Ezzel egyidejűleg a polcot is fenntartható módon kell előállítani. Az ilyen módon előállított, felelős erdőgazdálkodásból származó fa termékek FSC-pecséttel vannak ellátva. A műanyagból készült kartonok, dobozok, ládák, vagy egyéb betétanyagok esetén az újrahasznosított anyagokból készültek környezet barátabbak.
Jó minőségű polcok: Egy közeli kép, amelyen egy kisgyerek egy polc előtt ül.