Legyen a szőnyegen

A szőnyegek jelentősen hozzájárulnak a négy fal közötti kényelem szintjéhez. Vizuálisan szebbé teszik a helyiséget, lépés-, és hőszigetelést biztosítanak, továbbá jobban érezzük magunkat, ha a lábunk alatt van. A szőnyeg mérete a szoba méretétől függ; természetesen a szőnyeg típusa az Ön ízlése, és a rendeltetési hely szerint kerül kiválasztása. A Tchibonál többféle szőnyeget talál - a kicsitől a nagyig, különféle anyaggal, lehet mintás vagy egyszínű.

Sajnos nem találtunk az Ön keresésének megfelelőt.
De talán van itt valami az Ön számára:

Nem találta meg a keresett terméket?

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért és VIP kedvezményekért! Ráadásként most meglepjük egy 10%-os kedvezményre jogosító utalvánnyal!
Feliratkozom

A megfelelő szőnyegméret megtalálása

Ha kicsi a helyiség, akkor a túl nagy szőnyeg esetleg nyomasztó lehet. És ugyanígy fordítva, ha nagy a helyiség, és kicsi a szőnyeg, akkor az elveszik a szobában. Ezért a következő szabályt kell figyelembe venni: A szőnyegnek kb. 60 centiméterrel kell rövidebbnek lennie, mint a szoba legrövidebb fala. Ha az étkezőasztal alá szőnyeg kerül, akkor feltétlenül győződjön meg arról, hogy a székek, még azok elmozdítása után sem fognak a szőnyeg széleiben elakadni - ezért válasszon ehhez illő méretű modellt. A kanapé sarkában a szőnyeg az egyes bútorok között összekötő elemként működik. A háló-, vagy a gyerekszobában gyakran elegendő lehet az ágy előtt lévő kis futószőnyeg.
Egy ízléses, világos, rombusz mintás szőnyeg van elhelyezve a modernül berendezett nappaliban.

Természetes vagy szintetikus szál - attól függ, hogy melyiket kedveli

Egy szőnyegnél minden esetben fontos annak anyaga. Általában lehet választani a természetes, és a mesterséges szál között, amelyek mindegyikének megvannak a sajátos előnyei, és hátrányai. A szintetikus szálak általában tartósabbak, és jobban megfelelnek az otthoni funkcionális területeknek. Amennyiben a természetes szálat kedveli, viszont mégis valami strapabírót szeretne, akkor a szizál, vagy a kókusz lehet a jó választás. Sokan azt szeretik, ha a kanapé, vagy az ágy előtt puhább szőnyeg van. Ebben az esetben a velúrból készült, vagy a hosszú szálú szőnyeg lehet a jó választás. Azért, hogy a szőnyegek ne tudjanak elcsúszni, az alsó részük gumírozással, vagy habosítással van ellátva. A természetes szálú szőnyegek esetén a legjobb, ha azok alá csúszásgátló szőnyeget helyezünk el.
Fekete-fehér szőnyeg a világos, fehér bútorokkal berendezett nappaliban.

Egyszínű, modern kivitel, vagy klasszikus keleti minta

A szőnyegek vásárlásakor a szín, és kivitel is meghatározó. A világos színű szőnyeg különösen jól mutat a sötét színű padlón - vagy éppen fordítva. Ha a berendezés egyszerű világos fából készült, vagy fehér színű, akkor a szőnyegben lehet némi szín, különben a szoba nagyon sterilnek fog tűnni. Ideális esetben a függönyei, a párnái, és az egyéb dekorációk a szőnyeg színéhez kerülnek hozzáigazításra. A modern szőnyegek jól illeszkednek a városi hangulathoz, és a formatervezéshez, míg a keleti stílusú klasszikus antik bútorokkal különösen szépen mutatnak. A stílusszünetek is érdekesen hathatnak - egyszerűen csak próbálja ki azokat! A Tchibonál számos színű, és mintázatú szőnyeg található.

A simától, és a strapabírótól a puháig és a bolyhosig.

Az, hogy milyen fajta szőnyeget tesz az egyes szobákba az természetesen az Ön személyes ízlésétől függ. A nagy használatnak kitett padlózott lakóterekben - mint például a gyerekszobában vagy a folyosón általában strapabíró hurkolt szőnyegeket kell elhelyezni. Az étkező asztal alatti szőnyegnek a lehető legrövidebb szálúnak, simának, és könnyen tisztíthatónak kell lennie. A nappaliban, vagy a hálószobában persze lehetnek egy kicsit hangulatosabbak a dolgok. A hosszú szálú szőnyegek nem csak puhák, de az akár öt centiméter hosszú „bojtok” a szemet is gyönyörködtetik.

Hogyan kell a szőnyegét megtisztítania

A szőnyeg mindennapos használatnak van kitéve. Ezért por, piszokszemcsék, és egyéb más szöszök is ragadhatnak rá. Ezért is fontos a gyakori tisztítás. A rövid szálas szőnyegekhez elegendő lesz egy porszívó is. A hosszú szálú szőnyegek tisztítását viszont a hagyományos módon - szőnyegporolóval kell elvégezni. Ehhez akassza a szőnyeget egy szárítókötélre, vagy korlátra, és egyenként porolja ki azokat. Ha szőnyegen folt is van, akkor azt a legegyszerűbben úgy távolíthatja el, ha meleg vízzel, és némi mosószerrel kidörzsöli azt. A szőnyeg megvásárlása után feltétlenül kövesse a Tchibo karbantartási utasításait.
Egy nő térdel a fehér hosszú szálú szőnyegen, és ruhával valamint tisztítószerrel éppen tisztítja azt.

A minőséget biztosító pecsét és címkék

Ha online rendelni meg a szőnyegét, akkor a terméken praktikusan elhelyezett pecsétünk segít meghozni a vásárlási döntését. A TCM-pecsétünk azaz a – „Tchibo Tanúsított Áruk” jelzés – az összes termékünkön közös. Ha fontosnak tartja a fenntarthatóságot akkor természetes szálakból álló szőnyeget vesz, amelyet az „OCS 100”címkével azonosíthat - amely azt jelenti, hogy 95 - 100 százalékban organikusan termesztett anyagot jelöl. Ha szintetikus szálakból készült szőnyeget választ, akkor a „káros anyagok szempontjából való ellenőrzés” azt jelzi, hogy az adott termék kíméletes eljárással került legyártásra.
Egy baba ül a fehér szőnyegen, és vöröses barna macskát simogat.