Akciós ár 12 995 Ft 10 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 24 995 Ft 21 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
1

Hogy megtalálja a megfelelő ágyneműt az Ön hálószobájához

Amikor a takarók hosszúságáról és szélességéről van szó, minden ember más igényei vannak. Míg sok ember a szabványos méretű 135 x 200 cm-es vagy a kényelmi méretű 155 x 220 cm-es ágyneműket kedveli, mások a társas takarók nagyméretű kényelmét részesítik előnyben. A megfelelő ágynemű mérete 180 x 200 cm-től 200 x 200 cm-ig, valamint a kényelmi méretű 240 x 220 cm-ig terjedhet, 1,80 m-nél magasabb testmagasságú személyek számára. Ha Ön és a partnerének különösen nagyméretű takarója van, 260 x 220 cm-es huzatok állnak rendelkezésre. A 4 részes ágynemű-készletek praktikusak, ha mindenki saját takarót szeretne. A gyerekek ágyneműje általában 100 x 135 cm-es.

Az ágynemű és a matracfólia, valamint a párnahuzatok méretének választása

Az ágyneművel kapcsolatban a leggyakoribb méretek 90 x 200 cm, 100 x 200 cm és 140 x 200 cm a nagy ágyak számára. 160 x 200 cm-nél kezdődnek a két személyes ágynemű méretei. A matracfólia vásárlása során figyelni kell a megfelelő magasságra, amely illeszkedik az Ön matracához. A párnahuzatok esetén a szabvány méretek között választhat 80 x 80 cm és 40 x 80 cm, valamint a nagyméretűek között. Fontos: az ágyneműnek jól kell illeszkednie. Ha túl nagy a huzat, a levegő nem keringhet megfelelően, így könnyebben izzadhat. Rendeljen Tchibo online megfelelő huzatokat, és ha szükséges, egy szép napernyőt is.

Az évszakoknak megfelelő ágynemű

Nyáron a hálószoba éjszaka nagyon meleg és párás lehet. Mégis ajánlott egy vékony takaró megfelelő huzattal: felveszi a nedvességet, és ezzel hűtő hatást is elérhet. Az év minden napjára alkalmas Jersey, Perkál vagy Renforcé anyagú ágynemű jó választás. Ajánlott még a satin, len vagy selyem ágynemű is. Ha hidegebb lesz, akkor a flanell vagy bélés ágynemű - ezek az anyagok a felületük miatt magas kényelmi faktort kínálnak. Többet megtudhat az egyes anyagokról és a gondozásukról a nagy ágynemű-tanácsadóban.

Fontos kritériumok az új ágynemű vásárlásakor

Az ágyneműlap, a párna és a takaró éjszakánként sok órán át közvetlenül érintkezik a bőrünkkel. Ennek megfelelően különösen fontosak a bőrbarát anyagok, például a tiszta bio pamut. Figyeljen a GOTS-pecsétre vagy más jelölésre, amely biztosítja a természetes bioanyag magas arányát. A "Globális Organikus Textil Standard" alapján készült textíliák legalább 95 százalékban ellenőrzött bio pamutot tartalmaznak. A Tchibo-nál nagy hangsúlyt fektetünk az ágyneműhuzatok és az ágyneműlapok minőségére, amelyet köztük rendszeres belső és külső ellenőrzésekkel biztosítunk. Ezt mutatja az TCM-pecsétünk is, ami a "Tchibo Certified Merchandise" rövidítése.

Tetszetős dizájn

Az ízlésednek megfelelő ágynemű választása segíthet megteremteni az álomszobád hangulatát és stílusát. Ha lazább, kényelmesebb környezetet szeretnél teremteni, válassz világos, puha vagy pastell színeket és finom mintákat. Ha pedig izgalmasabb hangulatra vágysz, válassz élénkebb színeket, mint a piros, vagy feltűnő mintákat. A különösen okos megoldás a két oldalán eltérő mintával rendelkező ágynemű, így te magad döntheted el, hogy mikor mit használsz.

Az egyszerű ápolás időt takarít meg

Legkésőbb négy héttel a váltás után ágyhuzatot kell váltani. Akkor jó, ha az ágynemű mosása és betakarása olyan könnyű, amennyire csak lehet. Különösen könnyen ápolt a pamut ágynemű, amely 60 fokon mosógépben mosható. A "vasalásmentes" jelzéssel ellátott takarók és lepedők közvetlenül a szárítóról vehetők fel. A seersucker ágynemű a speciális megjelenésének köszönhetően megspórolja a vasalást. De a kis részletek is fontosak: például a cipzáras huzat sokkal gyorsabban zárható be, mint a gombos huzat. A rendetlen éjszakában a cipzárnak van az előnye, hogy a takaró nem tud kiesni a huzatból.