Edények és evőeszközök - a stílusos asztali társak

Legyen szó akár egy időtlenül elegáns, egy játékos vagy egy modern fajtáról: A szépen megterített asztal mindig az ízletes ételek, és a barátságos összejövetelek színhelye. A dekoratív edényekkel, evőeszközökkel és poharakkal még szebben fogja tudni tálalni az ételeit. A Tchibonál meg fogja találni a kiváló minőségű tányérokat, tálakat, és az ehhez hasonlóakat, ezzel az asztal a család, a barátok és a vendégek számára is vonzó lesz. A tippjeink fontos információkat nyújtanak a konyhában, és az étkezőasztalnál használt edények és evőeszközök használatáról és kiválasztásáról.
Duplafalú, különösen hőálló
Akciós ár 4 495 Ft Quickshop
Dupla falú pohár
Akciós ár 5 495 Ft Quickshop
Dupla falú pohár
Akciós ár 5 495 Ft Quickshop
Duplafalú poharak - Hosszabb ideig tartja melegen az italt
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
Hőszigetelő, dupla falú üvegbetéttel ellátott kanna italok tartós melegen vagy hidegen tartásához
Akciós ár 4 995 Ft Quickshop
Fényesre polírozott nemesacél kanál 4 db-os készletben
Akciós ár 2 495 Ft Quickshop
Akciós ár 3 795 Ft Quickshop
Fényesre polírozott nemesacél kanál 4 db-os készletben
Akciós ár 2 195 Ft Quickshop
Fényesre polírozott nemesacél kanál 4 db-os készletben
Akciós ár 3 495 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
Akciós ár 9 995 Ft 7 995 Ft Quickshop
Akciós ár 6 495 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
2 darabos bögreszett, kb. 350 ml
Akciós ár 3 995 Ft Quickshop
1

A megfelelő edényekkel és evőeszközökkel vonzó hangulatot varázsolhat

Akkor amikor a kedvenc ételét készíti el, akkor a tálalás módja is meg fogja azt határozni, hogy mennyire élvezi majd az adott étel elfogyasztását. Rakja ki az ételeit megfelelő tányérokra, tálakra és dekoratív porcelán edényekbe. Abban az esetben, ha egyszerű kivitelt, és lágy színeket választ, akkor az pont ellentétben fog állni az intenzív színű ételekkel. Az üvegtányérokon viszont különösen jól mutatnak a halételek. Bizonyos ételeknél, úgy mint pizzák vagy tészták esetén léteznek speciális tálaló tányérok is, amelyek pontosan az étel méretéhez és formájához vannak igazítva.
Stílusos dekoráció az ünnepi hangulathoz: Gondosan megterített asztal, amelyen különféle tányérok és borospoharak vannak.

Az asztal helyes megterítése

Az ünnepi vacsora még elegánsabbnak fog tűnni akkor, ha az ételeket, az evőeszközöket, és a poharakat az illemtan szerint rendezi el. A tányér jobb oldalára kerül a leveses kanál és a kés, a villa pedig minden esetben a bal oldalon lesz. Általában az evőeszközök a menü sorrendjének megfelelően kívülről befelé vannak elhelyezve. A desszerthez tartozó evőeszközöket mindig a tányér fölé helyezzük el. A tenyértől jobbra az evőeszközök felett kerülnek elhelyezésre a vizes, a vörösboros, és a fehérboros poharak. A hozzá illő asztalterítő tökéletesen ki fogja emelni az asztalon lévő edényeket és evőeszközöket.
A megfelelő felszerelés a piknikhez: Egy fiatal család két gyerekkel, és egy piknik kosárral épp útban van a szabadba.

Edények útközbenre

A hordozható edényekkel akár útközben is élvezheti a kedvenc ételeit és italait. A műanyagból készült, összehajtható uzsonnás dobozok mind a hideg, mind pedig a meleg ételekhez is ideálisak. Az ezekben lévő ételt általában mikrohullámú sütőbe téve is fel lehet melegíteni. Ebben az esetben a termo poharak felváltják az otthon használatos kávéscsészéket, és a papírpoharakkal ellentétben ezek sokáig melegen is tartják az italokat. A kempingezéshez azonban speciális kemping tányérok ajánlottak, mivel azok tényleg nagyon könnyű anyagokból készültek.

Mire kell ügyelni, akkor amikor edényeket, és evőeszközöket vásárol

Ha ünnepi alkalmakra keres kiváló minőségű edényeket, akkor időtálló, egyszerű kivitelű tányérokat és csészéket ajánlunk. A fehér porcelán mindig elegánsnak tűnik, és jól mutatnak rajtuk a finom ételek. A mindennapok során azonban használhat színes edényeket is. A színes edények, és a modern díszítésű kávécsészék tényleg sokszínűséget kínálnak. Ebben az esetben az egyetlen fontos dolog az egymáshoz illő edények és evőeszközök használata. A kiegészítőknek és a konyhai eszközöknek is illeniük kell egymáshoz, ugyanúgy a tejeskannáknak, a cukortartóknak, a tojásos kanalaknak valamint a sótartóknak is harmonizálniuk kell egymással. Garantáltan minőségi terméket fog kapni, akkor amikor a termékeket online vásárolja meg: A TCM-pecsét (”Tchibo Tanúsított Áruk”) csak az ellenőrzött árucikkeken található meg.

A készletben lévő edények és evőeszközök: A megfelelő alapfelszerelés

Mindennapi használatra keres evőeszköz készletet, vagy inkább a nagy családi összejövetelekhez szeretne valami ezüstből készültet? A klasszikus evőeszköz készletek általában kanalakat, késeket, és villákat tartalmaz hat, vagy tizenkét fő számára. Alapfelszerelésként vásárolhat egy 24 darabot készletet is, amit szükség esetén nyugodtan tovább bővíthet. Vannak olyan modern kivitelű készletek, amelyek négy személy számára tartalmaznak evőeszközöket. Ugyanez vonatkozik a kávé kiadagolásra is. Általában hat, vagy tizenkét ember számára vannak készletek. Mielőtt edényeket és evőeszközöket, és borospoharakat vásárolna, gondoljon rá, hogy hány ember megvendégelését tervezi.
Győződjön meg róla, hogy megvan a megfelelő számú terítéke: Egy terített asztal részlete, ahol tányér, kés és borospoharak is láthatóak.

Az odaillő borospoharak kiválasztása

A borbarátok számára általában magától értetődő, hogy megfelelő borospoharat is választanak. A stílusos borospohárral könnyedén élvezheti a jó minőségű borokat, emellett annak számos más előnye is van. Attól függően, hogy a pohár öblös, karcsú, vagy széles szájú-e a bor egyes tulajdonságai hangsúlyozódnak ki. A vörösboros poharak szája szélesebb, mivel a bornak szüksége van a megfelelő levegőzésre, ahhoz hogy a megfelelő aroma létre tudjon jönni. A fehérboros poharaknál ez eltérő, mivel azok öblösödése eltér a vörösboros poharak öblösödősétől.
Ideális pohár mindenféle borhoz: Különféle borospoharakkal koccintanak a bor tároló állvány előtt.