Információk és ápolási tanácsok selyem, kasmír és hasonló anyagokhoz.

Egy csodás ruhadarab vagy kiegészítő olyan nemes anyagból, mint a selyem, kasmír és hasonlók, mindig időtlen, stílusos és minden megjelenést elegánsabbá tesz. Itt többet is megtudhat az értékes anyagokról és arról, hogyan kell őket helyesen ápolni ahhoz, hogy sokáig öröme telhessen ruháiban.

Merinó gyapjú

Puha és selymes: ilyen kellemes a szuperfinom merinó gyapjú tapintása. Leheletvékony szála nem szúr, mint a közönséges gyapjú, és az egyik legértékesebb gyapjúfajta a világon. Jellemzője a rendkívüli egyenletesség, a rugalmasság és a könnyű súly. A merinó gyapjú természetes védelmet biztosít, ezért különösen jól melegít. Kiválóan alkalmas prémium minőségű ruházati termékek készítéséhez.

Ápolási tudnivaló:
Ez az értékes gyapjú kiválóan mosható mosógépben 30°C-on, gyapjú programon, normál mosószerrel.

Kasmír

Különösen puha és rendkívül könnyű: ezek az előnyök jellemzik leginkább ezt a meleg, természetes anyagot. A kasmír a meglehetősen körülményes beszerzésnek és feldolgozásnak köszönhetően egy nagyon exkluzív nyersanyag. A kasmírkecske kifésült, alsó pehelyszőrzetét használják fel készítéséhez. Minél finomabb, hosszabb és nagyobb a pehelyszőrzet aránya, annál értékesebb a kasmírfonal. Szerkezete egyedülálló lágyságot és fényt kölcsönöz az anyagnak. A dupla szállal készült kasmír még értékesebb. A kasmírgyapjú finomabb, mint a birkagyapjú, ezért az egyik legértékesebb természetes szál a világon. 

Ápolási tudnivaló:
Alapszabály: Legkésőbb a negyedik használat után mossa ki, egyébként pedig egyszerűen csak szellőztesse ki éjszaka! Két használat között ajánlott az anyagnak 24 óra pihenőt hagyni. Mosása kézzel, 30°C-os vízben javasolt (kézmeleg vagy enyhén hűvös vízben). Kérjük, ügyeljen arra, hogy a ruhadarab ne legyen túl sokáig a vízben. Mosás után többször öblítse ki tiszta vízzel. Ne csavarja ki, hanem a nedves, óvatosan kinyomkodott ruhadarabot terítse egy törölközőre, tekerje fel, végül kiterítve szárítsa.

Merinó-kasmír keverék

Exkluzív minőségű és hihetetlenül meleg: két olyan előnyös tulajdonság, melyektől a merinó-kasmír keverék annyira kedvelt. E két előny mellett a kasmír még értékesebbé teszi a merinó gyapjút. A kasmírgyapjú, a világ egyik legfinomabb természetes szála járul hozzá a szálkeverék egyedülálló puhaságához és teszi ezáltal még különlegesebbé. Finomkötött termékként a kasmír-merinó gyapjú kidolgozása rendkívül finom. Bordázott minőségben viszont kevésbé finom és vastagabb. Egyedülálló tapintása mellett a kasmír-merinó gyapjú egyenletessége és rugalmassága miatt is nagyon kedvelt. 

Ápolási tudnivaló:
A merinó-kasmír keverékből készült ruhadarabokat mosógépben, hideg, kézi mosás programon ajánlott mosni. Gyapjú mosószert használjon, majd az anyagot fektetve szárítsa.

Pima pamut

Rendkívül sima és kellemes viselet: ezzel a két tulajdonságával a pima pamut minden divatkedvelőt lenyűgöz. Az ideális termesztési körülmények és a rendkívül hosszú szálak teszik a pima pamutot igen különleges anyaggá. Hosszú, kiváló minőségű szálainak köszönhetően tapintása hihetetlenül lágy.

Ápolási tudnivaló:
A pima pamutot kímélő programon, legfeljebb 40°C-on ajánlott mosni. Ha a ruhadarabon rávarrt díszítések, a galléron lánc-rátétek találhatók, akkor mosózsákban mossa, majd kifordítva vasalja.

Selyem

Elegánsan csillogó anyag, egyedülállóan ragyogó színek: a valódi selyem a selyemlepke hernyója által kiválasztott selyemszálból készül. A selyemlepke egy eredetileg Kínában őshonos lepkefaj. A rendkívül keresett természetes szálat a gubó kb. 3000 m hosszú szálaiból nyerik. A szálat bonyolult eljárások során dolgozzák fel úgy, hogy egyedülálló előnyei mindig azonos minőségben válnak kézzel foghatóvá. A selyem rendkívül erős és kevéssé hajlamos a gyűrődésre. Luxus és elegancia tekintetében alig akad más természetes termék, ami felülmúlhatná. 

Ápolási tudnivaló:
A selyemből készült ruhadarabokat langyos vízben, kevés gyapjú mosószerrel, kézzel mossa, majd langyos vízzel öblítse ki. Ezután még egyszer öblítse át hideg vízzel. A selymet nedvesen, kifordítva vasalja. Ha selyemből készült ruhadarabjait nem szeretné maga mosni, vagy selyem nyakkendő tisztításáról van szó, vegye igénybe a vegytisztító szolgáltatást.

Pamut-selyem keverék

Természetesen szép és könnyű, selymes: olyan jellemzők, melyek igazolják, hogy a pamut és a selyem tökéletesen illik egymáshoz. A pamutszál erőssége és a selyem finom simasága és simulékonysága egy egészen különleges kevert szövetet eredményez. Selymes fényének és finom szerkezetének köszönhetően ez a finom, puha szálkeverék egyedülálló eleganciát sugároz. A selyem gondoskodik a hőmérséklet-kiegyenlítésről: nyáron hűti, télen melegíti a bőrt. A pamut kellemes viselet, strapabíró és nedvszívó. Ez a két bőrbarát természetes szál továbbá kiválóan alkalmas érzékeny bőrűek számára – számos érv, mely a pamut-selyem szálkeverékből készült ruhadarabokat a ruhásszekrényben megbújó kedvencek közé sorolja. 

Ápolási tudnivaló:
A pamut-selyem keveréket gyapjúmosás programon, 30°C-on, gyapjú mosószerrel mossa. A mosáshoz ne használjon öblítőt. Az anyagot mosás után kifordítva vasalja.

Bőr

Karakteres és elegáns: a bőr legfőbb előnyei a tartósság, a terhelhetőség és rendkívül finom, egyedi felülete. A színeltérések és egyenetlenségek a valódiságot igazolják – végül is minden bőrből készült termék egyedi darab. 

Ápolási tudnivaló:
A bőr ápolásával nemcsak a tetszetős megjelenés őrizhető meg, de tartóssá is tehető az anyag. A sima bőr ápolásához elegendő egy sima bőrápoló balzsam. A szennyeződéseket azonban nedves ruhával távolítsa el. A szélek kialakulásának elkerülése érdekében mindig nagy felületen dolgozzon, varrástól varrásig. A velúr ápolásához impregnáló spray szükséges, ami védi a bőrt a szennyeződésektől és a nedvességtől.

Több a tchibo.hu oldalon

Edle Damenmode

A kasmír ölelése

Prémium női divat

A heti ajánlathoz

Úriemberek klubja

Exkluzív kollekció férfiaknak

A heti ajánlathoz