Ebédlői bútorok – hangulatos együttlét az asztalnál

Az ebédlő az a hely, ahol az egész család összegyűlik és beszélget. Ez az a hely, ahol szeretnénk, hogy minden remek legyen, amikor áttekintjük a napot. És a reprezentatív étkező is fontos a vendégek számára. Az étkezőbútoroknak azonban praktikusnak is kell lenniük, elvégre nem akarunk mindig mindent mozgatni az ételek felszolgálásakor. Az étkezőgarnitúrát ezért kiegészítik az edények, poharak és kiegészítők, például sótartók, szalvéták és gyertyák tárolására szolgáló komódok, vitrinek és polcok.
Összecsukható fa fellépő
34 995Ft
-44 %
Bárasztal, tölgy
89 995Ft
49 995Ft
Összecsukható étkezőasztal, kerek, fehér/tölgy
99 995Ft
Kárpitos szék, világosszürke
Kárpitos szék, antracit
KartámlávalKartámlával
84 995Ft
84 995Ft
Nemsokára újra elérhető
2 az 1-ben étkező- és íróasztal, Nordic
219 995Ft
-11 %
-11 %
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
37 995Ft
42 995Ft
37 995Ft
-11 %
-11 %
Kárpitozott szék, fém lábakkal, szürke
Kárpitozott szék, fém lábakkal, antracit
42 995Ft
37 995Ft
42 995Ft
37 995Ft
néhány darab kapható
Bárpult, Nordic
149 995Ft
néhány darab kapható
Kárpitozott forgószék, fa lábakkal, szüre
114 995Ft
Bővíthető étkezőasztal
164 995Ft

Étkezőasztalok és székek: A szoba szíve

Az asztal és a székek megvásárolhatók egymáshoz illő étkezőgarnitúraként, vagy külön-külön is összeállíthatók. Ha például csak új étkezőszékekre van szüksége az étkezőasztalához, ez a megoldás az elsődleges választás. Az ebédlőbe padot is választhat – ez akkor praktikus, ha a helyiségben vannak kihasználható sarkok. Az asztalok esetében általában a négyzet alakú vagy ovális modelleket részesítik előnyben, mivel ezek sok helyet kínálnak. Körülbelül 80 x 120 cm az ideális négy személy számára. Ha gyakran vannak vendégei, a kerek asztalok sokkal kommunikatívabbak. A kisgyermekek számára is kisebb a sérülésveszély.
Tárolóhely az edényeknek és a tálaláshoz

Tárolóhely az edényeknek és a tálaláshoz

Miután megtalálta az étkezőgarnitúrát, kiválaszthatja a többi bútort e köré. A szekrények teszik teljessé az étkezőt. Ügyeljen arra, hogy ugyanolyan stílusúak legyenek, különben kesze-kuszának fog kinézni. A természetes fából készült, játékos formájú bútorok alkalmasak egy vidéki stílusú étkezőbe. A modern városi lakásban a rozsdamentes acél, az üveg és a kő egyenes vonalakkal harmonikusan mutatnak. Ha az étkező a konyhával egybeépített, a legjobb, ha az étkező garnitúra és egyéb bútorok kiválasztásakor a konyhafrontot veszi alapul.
Világítás és dekoráció az ebédlői bútorok mellé

Világítás és dekoráció az ebédlői bútorok mellé

Az étkezőgarnitúra valóban funkcionális bútor, de mint más helyiségben, itt is ugyanez érvényes: A díszítés adja meg nekik a végső simítást. A világítás nagyon fontos szerepet játszik. A vakító fény a tányérok felett gyorsan elrontja az ételek élvezetét. A dimmelhető spotl ámpák vagy függőlámpák jó választásnak bizonyulnak a diszkrét világítás kialakításához. Annak érdekében, hogy senki ne üsse be a fejét, amikor feláll vagy helyet foglal, a lámpákat legalább 60 cm-rel az asztal fölé kell helyezni. A gyönyörű terítők, vázák és egyéb dekorációk hangulatos légkört teremtenek.

Tippek az üléskomfort növeléséhez

Az ebédlői bútorok lehetnek akármilyen tetszetősek, de ha kényelmetlenek, az öröm gyorsan elmúlik. Különösen, ha rendszeresen hosszabb ideig ül az étkezőasztalnál, a háttámlával és jó kárpitozással ellátott székek kényelmesebbek. A csupasz fából készült székeket és padokat utólagosan el lehet látni ülőpárnákkal. Ha van elég hely, egy kanapé az étkezőben szintén növeli a kényelmet. Itt például kávét és süteményt fogyaszthat egy jó könyv társaságában, vagy desszertet egy kiadós étkezés után.
Tippek az üléskomfort növeléséhez