Gumis lepedők: Rugalmas lepedők a jó alvás érdekében

A jó minőségű ágyban alváshoz egyrészt a matracok és a léckeretek, másrészt az ágyneműk elengedhetetlenek. Csak akkor fog felfrissülten ébredni, ha a textíliák jól helyezkednek el, és a lepedőn nincsenek bosszantó gyűrődések. Az ágyneműknek itt nagy előnyük van: a gumis rögzítésnek és az elasztikus anyagnak köszönhetően alig csúsznak el, és simák maradnak. A sokféle méretnek köszönhetően a dobozrugós ágyhoz való nagyméretű lepedőtől a babaágyhoz való kisméretű lepedőig megtalálja a megfelelő darabokat!
Akciós ár 9 995 Ft Quickshop
Akciós ár 12 995 Ft 8 995 Ft Quickshop
1

A megfelelő méret valóban számít

A legfontosabb pont a méret a lepedő vásárlásakor: csak akkor tudja teljes mértékben megmutatni erősségeit, ha a rugalmas lepedő pontosan illeszkedik a matracához. Ha túl kicsik, könnyen lecsúsznak a sarkoknál, és nehéz lefedni őket; ha túl nagyok, kellemetlenül gyűrődnek. Ha kétségei vannak, mérje meg a matracát, majd válassza ki a megfelelő méretet! Vastag matracok esetén nemcsak a hossz- és szélességi előírásokra kell figyelnie, hanem az "extra magas" vagy "túlméretes" megjegyzésre is. Ezeket a lepedőket magas matracokhoz tervezték. A vékony felső részekhez speciálisan felszerelt lepedők léteznek.
Amit az anyagokról tudni kell

Amit az anyagokról tudni kell

A pamutból készült, jersey-nek is nevezett ágyneműk a legnépszerűbb modellek közé tartoznak. A természetes anyag kellemes érzés a bőrön. A rugalmas szálak hozzáadása biztosítja a méretstabilitást. Ha a különösen otthonosat szereti, válassza a lágyan szálcsiszolt lepedőket, míg a szatén ágyneműk hűsítő hatásúak. A mikroszálas anyag teljes egészében poliészterből, részben frottír szövetből áll. Ez utóbbi finom szövésű, gyorsan száradó és allergiásoknak ajánlott. A perkál lepedőkre a filigrán szerkezet is jellemző. Ez a pamutszövet jó választás nyáron. Ha sokat izzad, választhat vászonból készült ágyneműt: Jól felszívják a nedvességet.
Léteznek speciális lepedők a vízágyakhoz?

Léteznek speciális lepedők a vízágyakhoz?

Még akkor is, ha a feltételezés szerint a vízálló lepedők erre a célra szolgálnak: Normál rugalmas lepedőket használnak, szükség esetén túlméretezve. A vízálló lepedőnek más a célja. Megkönnyebbülést jelentenek az inkontinenciában szenvedők számára. Azok, akik otthon ápolják hozzátartozóikat, szintén értékelik e modellek nedvesség elleni védelmét. Az aljához van rögzítve, és megakadályozza a matrac szennyeződését.

Modellek baba- és franciaágyakhoz

A gyermekágyak esetében a rugalmas lepedők sokkal kisebbek. A leggyakoribb méret 60 x 120 cm. A legjobb, ha 2 darabos csomagot vásárol, akkor a gyerekeknek szánt lepedők olcsóbbak, és mindig lesz elég készlete, ha valami történik a pelenkával. A franciaágyhoz a legjobb, ha dupla méretű lepedőt választ. Mindenféle gyűrődés nélkül felhúzható, és eltakarja a kellemetlen, a két különálló matrac közötti rést.
Modellek baba- és franciaágyakhoz