Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen

Így készíthet tökéletes kávét french press-szel

A french press egy olyan dugattyús kávéfőző, amely már sok éve a közkedvelt kávékészítési eszközök közé tartozik. A french press-t használata nagyon egyszerű, sem áramra, sem filterpapírra nincs hozzá szükség, ráadásul gyorsan megtisztítható. Mivel a french press szűrője a filterpapírral ellentétben nem szűri ki a kávéolajokat, az így készült kávé teljes íze megmarad.

Így készítheti el kávéját a french press-szel helyesen:
1. lépés - az előkészítés

Kanna előmelegítése & víz felforralása

Mielőtt használni kezdené a french press-t, javasoljuk, hogy öblítse ki a kannát forró vízzel - így a french press-ben lévő kávé tovább marad meleg.

Ezután forralja fel a vizet és hagyja állni egy pillanatig. A kávé felöntéséhez ideális vízhőmérséklet 95°. A 100% Tchibo Arabica teljes aromája a közepes keménységű friss vízben bontakozik ki a legjobban.
2. lépés - french press - a megfelelő őrlési fokozat

A french press-hez a durvára őrölt kávé a legjobb

A french press-ben készült kávé íze telt és gazdag, mivel viszonylag hosszú ideig érintkezik az őrleménnyel. Annak érdekében, hogy a kávé minden értékes alkotóeleme egyenletesen kioldódhasson, fontos, hogy durvára őrölt kávét használjon. Az ideális őrlési fokozatot akkor értük el, ha a por állaga a durva tengeri sóra hasonlít.
3. lépés: french press - a kávémennyiség

Mennyi kávét tegyünk a french press-be?

Tippünk: 1 liter vízhez adjon kb. 60 g kávéőrleményt - ez 8-9 púpozott evőkanálnak felel meg. Egy 140 ml-es csészéhez kb. 13 g őrölt kávét számítson. Így lesz a french press-ben készült kávé íze és aromája tökéletes.

Tudta-e Ön?
1 enyhén púpozott evőkanál kávéőrlemény 7-9 g-nak felel meg
1 enyhén púpozott teáskanál kávéőrlemény 3-4 g-nak felel meg
4. lépés: french press - az elkészítés

Finom íz a dugattyú lenyomásával

Tegye a durvára őrölt kávét a kannába, majd a víz egy részét öntse rá. Ezt követően addig keverje az őrleményt egy kanállal, míg aranyszínű hab nem keletkezik.

Ezután töltsön vizet a kannába a jelzésig. A kávét a kívánt erősségtől függően hagyja 2-4 percig állni, közben nyugodtan megkeverheti még egyszer. Majd helyezze rá a fedelet és lassan nyomja le a dugattyút.

French presshez való kávéink

   
TCHIBO FOR BLACK´N WHITE
250g őrölt pörkölt kávé
Intenzitás:46
699 Ft Quickshop Ft/kg:  2 796
Tchibo Exclusive
Sajnos már elfogyott
Tchibo Exclusive
250g őrölt pörkölt kávé
649 Ft Ft/kg:  2 596
Tchibo Espresso Milano Style
250g őrölt pörkölt kávé. 100% Arabica, olaszos pörkölés
Intenzitás:46
899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596