Így készíthet tökéletes kávét kézi filterrel.

A klasszikus kézi filter újra virágkorát éli, hiszen ez az elkészítési mód gyors, egyszerű, bája pedig azokat a régi időket idézi, amikor a darálás és a kávéfőzés még igazi kézműves munka volt.
Elmagyarázzuk, hogy a kézi filterrel történő kávékészítéskor mire érdemes odafigyelni.
1. lépés: kézi filter - az előkészítés

A kávéfilter behelyezése

Helyezze a kézi filtert egy megfelelő kávéskannára, majd tegyen egy papírfiltert a tölcsérbe. Annak érdekében, hogy elvegyük a papír saját ízét, öntsön úgy egy kevés vizet a filterbe, hogy az egyenletesen átnedvesedjen.

Tudta-e Ön?
A víz minősége fontos szerepet játszik a kávé ízének szempontjából. Minél lágyabb a víz, a kávésavak annál erőteljesebben jelennek meg, míg a kemény víz semlegesíti a kávéban lévő gyümölcssavakat.

A teljes kávéaroma a közepes keménységű friss vízben bontakozik ki a legjobban.
2. lépés - a megfelelő őrlési fokozat

Finom, mint a homok

Minden egyes kávészem kávéaromákat rejt magában. Ezek az aromák csak a szemek megőrlésekor szabadulnak fel. Az őrlemény szemcsenagysága jelentősen befolyásolja az ízt. Helytelen őrléskor a kávé híg és savanyú, vagy túl erős és keserű lehet.

A kézi filterrel történő kávékészítéshez a kávét közepes finomságúra javasolt őrölni, állaga leginkább a homokéra hasonlítson.
3. lépés - kézi filter - a kávémennyiség

Mennyi kávé kerüljön a filterbe?

Minél több őrölt kávét teszünk csészénként a filterbe, annál erősebb lesz a kávé íze. A normál kávémennyiség csaknem 7 g őrölt kávét tesz ki, ami megfelelő mennyiség 125 ml közepesen erős kávéhoz. Aki erősebb kávéhoz szokott, vagy bögréből iszik, az akár 10 g (1,5 púpozott evőkanál) kávét is tehet csészéjébe, ill. a bögréjébe.

Tudta-e Ön?
A kézi filternél is egyszerűbben elkészítheti kávéját közvetlenül a csészében. Ehhez tegyen 2 púpozott teáskanál kávét egy csészébe, öntsön rá 150 ml forró, de nem forrásban lévő vizet, keverje meg, hagyja állni egy kis ideig. Kész is!
4. lépés: kézi filter - az elkészítés

Teljes aroma körkörös mozdulatokkal

Tegye az őrölt kávét az átnedvesített filterbe úgy, hogy lehetőség szerint sima felszín jöjjön létre. Ezután öntsön rá annyi vizet, hogy az kb. 1 cm-es vastagságban álljon az őrölt kávén. Hagyja a kávét egy kicsit megduzzadni.

Miután a víz átfolyt, a maradék vizet lassan, körkörös mozdulatokkal öntse rá középről kifelé haladva. Végül csurgasson egy vékony sugarat a közepébe, hogy a filterben lévő vízszint egyenletes legyen.

Tudta-e Ön?
A filterben lévő kávé sima felszíne felöntés után azt jelzi, hogy az alkotórészek egyenletesen kioldódtak - az őrlési fokozat tökéletes volt, a kávéőrlemény finom részecskéi pedig egyenletesen átnedvesedtek. Filteres elkészítéshez való kávéink.

Filteres elkészítéshez való kávéink

 
 
 
 
  • TCHIBO FOR BLACK´N WHITE
250g őrölt pörkölt kávé
Intenzitás:46
1 495Ft
Ft/kg 5 980
Gyorsnézet
250g őrölt pörkölt kávé, Arabica és Robusta kávé keveréke, olaszos pörkölés
Intenzitás:46
1 845Ft
Ft/kg 7 380
Gyorsnézet
  • Tchibo Exclusive 250g
Harmonikus íz, finom aroma
Intenzitás:46
1 845Ft
Ft/kg 7 380
Gyorsnézet