Hihetetlenül finom: tíz kávéval elkészíthető recept
A Tchibo eszpresszója és caffè cremája már önmagában is nagyon finom. Fűszerekkel, fagylalttal vagy magas százalékú hozzávalókkal ízesítve kávéink arról tesznek tanúbizonyságot, hogy mennyire sokoldalúak. Kóstolja meg a Cointreau-vel és fahéjjal készülő Café d´amour-t, a fehér csokoládés latte macchiato-t vagy a diófagyis kávékoktélt - ellenállhatatlanul finomak.
Banán flip
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 cl banánízű kávészirup
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csésze Tchibo kávé
- tejszínhab
- csokoládéreszelék
Elkészítés:
Főzzön le egy kávét. Tegye bele a kávészirupot és a vaníliás cukrot, majd addig keverje az egészet, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Díszítse a banán flipet tejszínhabbal és egy kis csokoládéreszelékkel.
Főzzön le egy kávét. Tegye bele a kávészirupot és a vaníliás cukrot, majd addig keverje az egészet, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Díszítse a banán flipet tejszínhabbal és egy kis csokoládéreszelékkel.
Café d’amour
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1/2 teáskanál kakaópor
- kevés őrölt fahéj
- 100 ml forró Tchibo eszpresszó
- 2 cl Cointreau
- 1-2 teáskanál cukor
- 2 rúd fahéj
Elkészítés:
A kakaóport és az őrölt fahéjat tegye az eszpresszóba és oldja fel benne. Töltse az italt egy csészébe, öntse bele a Cointreau-t, majd ízlés szerint cukrozza meg. Keverje meg a fahéjrudakkal, melyeket hagyjon a kávéban.
A kakaóport és az őrölt fahéjat tegye az eszpresszóba és oldja fel benne. Töltse az italt egy csészébe, öntse bele a Cointreau-t, majd ízlés szerint cukrozza meg. Keverje meg a fahéjrudakkal, melyeket hagyjon a kávéban.
Café à l’orange
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Tchibo eszpresszó
- 2 evőkanál narancslé
- 4 cl konyak vagy brandy
- tejhab
- narancs vagy kakaópor
Elkészítés:
Az eszpresszót, a narancslevet, a konyakot és a cukrot tegye egy előmelegített pohárba és alaposan keverje össze. Ezt követően tegyen rá tejhabot, majd narancsdarabokkal és/vagy kakaóporral díszítse.
Az eszpresszót, a narancslevet, a konyakot és a cukrot tegye egy előmelegített pohárba és alaposan keverje össze. Ezt követően tegyen rá tejhabot, majd narancsdarabokkal és/vagy kakaóporral díszítse.
Caffè Corretto
Elkészítés:
Eszpresszót és sok cukrot fagyasztunk le a mélyhűtőben, majd egy kevés Grappa-t, konyakot vagy Sambuca-t öntünk rá. Tejszínhabbal tálalhatjuk.
Eszpresszót és sok cukrot fagyasztunk le a mélyhűtőben, majd egy kevés Grappa-t, konyakot vagy Sambuca-t öntünk rá. Tejszínhabbal tálalhatjuk.
Cappu Joghi
Elkészítés:
Lefőzzük az eszpresszót és kissé hűlni hagyjuk. A joghurtot és az eszpresszót együtt egy kis tálba töltjük. Ízlés szerint folyékony édesítőszerrel vagy cukorral édesítjük.
Lefőzzük az eszpresszót és kissé hűlni hagyjuk. A joghurtot és az eszpresszót együtt egy kis tálba töltjük. Ízlés szerint folyékony édesítőszerrel vagy cukorral édesítjük.
Kókuszos jegeskávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 jól lehűtött Tchibo eszpresszó
- 1 gombóc kókuszfagyi
- 1 teáskanál cukor
- tej
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
Az eszpresszóhoz 2 teáskanál kakaót és vaníliakivonatot keverünk. Egy latte macchiato-s pohárba jégkockákat teszünk. Először az eszpresszót, majd a tejet töltjük bele. Rátesszük a felvert tejszínt és megszórjuk kb. 1/4 teáskanál kakaóval.
Az eszpresszóhoz 2 teáskanál kakaót és vaníliakivonatot keverünk. Egy latte macchiato-s pohárba jégkockákat teszünk. Először az eszpresszót, majd a tejet töltjük bele. Rátesszük a felvert tejszínt és megszórjuk kb. 1/4 teáskanál kakaóval.
Mogyorós kávé
Elkészítés:
A tejet felhabosítjuk, hozzákeverjük az eszpresszót és a mogyorószirupot, majd az egészet egy latte macchiato-s pohárba töltjük. Óvatosan ráöntjük a tejet és megszórjuk kakaóval. A mogyorós kávét jegeskávéként is szervírozhatja. Ez esetben hideg eszpresszót, tej helyett pedig vaníliafagylaltot és tejszínt használjon.
A tejet felhabosítjuk, hozzákeverjük az eszpresszót és a mogyorószirupot, majd az egészet egy latte macchiato-s pohárba töltjük. Óvatosan ráöntjük a tejet és megszórjuk kakaóval. A mogyorós kávét jegeskávéként is szervírozhatja. Ez esetben hideg eszpresszót, tej helyett pedig vaníliafagylaltot és tejszínt használjon.
Diós kávékoktél
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 125 ml Tchibo caffè crema
- 1 teáskanál méz
- 20 ml krémlikőr
- 2 késhegynyi gyömbér (őrölt)
- 100 ml zsírszegény tej
- fahéj (őrölt)
- 1 gombóc diófagylalt
Elkészítés:
A caffè crema-t összekeverjük a mézzel, a likőrrel és a csipetnyi gyömbérrel, majd egy koktélos pohárba töltjük. A tejet összekeverjük egy késhegynyi gyömbérrel és egy csipetnyi fahéjjal, felmelegítjük, felhabosítjuk, majd a kávéra öntjük. 1 gombóc diófagyit teszünk a kávékoktél tetejére, végül egy kis fahéjjal megszórva szervírozzuk.
A caffè crema-t összekeverjük a mézzel, a likőrrel és a csipetnyi gyömbérrel, majd egy koktélos pohárba töltjük. A tejet összekeverjük egy késhegynyi gyömbérrel és egy csipetnyi fahéjjal, felmelegítjük, felhabosítjuk, majd a kávéra öntjük. 1 gombóc diófagyit teszünk a kávékoktél tetejére, végül egy kis fahéjjal megszórva szervírozzuk.
Dél-tiroli kávé
Hozzávalók 1 adaghoz:
- Tchibo caffè crema
- 2 cl Nussler (dióból készült gyümölcspárlat)
- 20 g nugátos csokoládé
Elkészítés:
A csokoládét beletesszük a forró caffè crema-ba. Addig kevergetjük, míg a csokidarabkák feloldódnak. Végül beleöntjük a Nussler-t.
A csokoládét beletesszük a forró caffè crema-ba. Addig kevergetjük, míg a csokidarabkák feloldódnak. Végül beleöntjük a Nussler-t.
Latte macchiato fehér csokoládéval
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, egy latte macchiato-s pohárba töltjük, majd belekeverjük a fehér csokoládét. Egy Espresso Milano Style-t egy kanál segítségével a tejbe öntünk. Tejhabot készítünk, az italra tesszük, végül megszórjuk egy kis kakaóval.
A tejet felmelegítjük, egy latte macchiato-s pohárba töltjük, majd belekeverjük a fehér csokoládét. Egy Espresso Milano Style-t egy kanál segítségével a tejbe öntünk. Tejhabot készítünk, az italra tesszük, végül megszórjuk egy kis kakaóval.