Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen

Így készíthet tökéletes mokkát

A török mokka a legrégebbi elkészítési mód. A mokkára jellemző, hogy a kávézaccot is tartalmazza. A mokkát gyakran ízesítik kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel vagy rózsavízzel.

Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogy mi minden kell egy jó mokkához.
1. lépés - az elkészítés

A Kelet aromája

Az eredeti török mokkás kannácskát iIbriknek vagy "cezvének" hívják. Általában rézből, különböző méretekben és kézzel készítették. Először egy ilyen ibriket kell megtöltetni vízzel - kb. 50 ml csészénként.

Őshazájában a mokkát cukorral isszák, amit egyből bele is tesznek. Egy csészéhez körülbelül egy teáskanálnyi cukrot lehet számítani.
2. lépés - a megfelelő őrlési fokozat

Finom, mint a porcukor

Mivel a mokka esetében a kávéőrleményt is a vízzel együtt melegítik és töltik ki, a mokkához felhasznált kávét leheletfinomságúra kell őrölni, olyan állagúnak kell lennie, mint a liszt vagy a porcukor.
3. lépés: mokka - a kávémennyiség

Finom, mint a porcukor

Egy csésze mokkához tegyen 1 púpozott teáskanál porfinomságúra őrölt kávét a kis mokkáskannába.

Tudta-e Ön?
A mokkát számos országban kardamommal, fahéjjal vagy szegfűszeggel ízesítik. Ha szeretné megkóstolni, tegye a finomra őrölt fűszert a kávéőrleménnyel együtt az ibrikbe.
4. lépés - az elkészítés

Habbal és kávézaccal

Forralja fel a vizet az ibrikben, majd vegye le az ibriket a főzőlapról. Csak ekkor tegye bele a kávét és kis lángon forralja fel újra.

Amint a kávé habossá válik, vegye le az ibriket a tűzhelyről és párszor keverje meg. Ezután ismét tegye a mokkát a tűzhelyre és hagyja felhabosodni. Akkor igazán jó a török mokka, ha minden egyes csészét vastag habréteg fed. Ehhez a habot az első felforralás után le lehet szedni és a csészékben szétosztani.

Tudta-e Ön?
Minél gyakrabban habosítja fel a mokkát, annál sűrűbbé és annál intenzívebb ízűvé válik a kávé.

Ezekből a Tchibo kávékból készíthető mokka

    
Tchibo Espresso Milano Style
250g őrölt pörkölt kávé. 100% Arabica, olaszos pörkölés
Intenzitás:46
899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596
Espresso Milano Style
100% Arabica, olaszos pörkölés
Intenzitás:46
tól/től 899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596
 
Elérhető:
 
Tchibo Espresso Sicilia Style
250g őrölt pörkölt kávé. Arabica és Robusta kávé keveréke, erős olaszos pörkölés
Intenzitás:66
899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596
Espresso Sicilia Style
Arabica és Robusta kávé keveréke, erős olaszos pörkölés
Intenzitás:66
tól/től 899 Ft Quickshop Ft/kg:  3 596
 
Elérhető: