Műanyag edények: a porcelán könnyű, törésálló alternatívája

A finom porcelán étkészlet és a kristálypoharak minden bizonnyal jól mutatnak. Bizonyos alkalmakra azonban a gyönyörű étkészlet túl kényes és túl nehéz. Kempingezéshez, kerti partikhoz vagy ügyetlen gyermekkezek számára a műanyag étkészlet a jobb választás. A műanyagból készült tányérok és poharak kis súlyúak és nagyon törésállóak. A praktikus teríték anyagától függően eldobható vagy újrafelhasználható műanyag étkészletként kapható. Így az alkalomtól függően kiválaszthatja a megfelelő terítéket.
4 műanyag szívószál, tisztítókefével
2 995Ft
-28 %
2 zománcozott tálka szettben, fedéllel
6 995Ft
4 995Ft
néhány darab kapható
Ételhordó termosz, kanállal, 375ml
5 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
4 pikniktányér, piros
4 495Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-16 %
2 tálka fedéllel szettben
5 995Ft
4 995Ft
néhány darab kapható

Újrafelhasználható műanyag edények – ideális gyermek és útközbeni használatra alkalmas étkészletek

A csecsemők és a kisgyermekek nem éppen visszafogottak az evőeszközökkel kapcsolatban. Néha a poharat az asztalhoz kopogtatják, mert olyan kellemes hangot ad. A műanyag poharak és műanyag tányérok ezt gond nélkül kibírják, és ha mégis eltörik valami, az anyag nem szilánkokra esik szét. Ez biztosítja a baba biztonságát. Kempingezéskor a műanyag étkészlet súlyt takarít meg, és ellenáll a rázkódásoknak, amikor az autóval göröngyös utakon halad. Egy például négy tányért és négy ivópoharat tartalmazó készletet ki lehet egészíteni ugyanebből az újrafelhasználható anyagból készült műanyag evőeszközökkel.
Eldobható műanyag étkészlet a nagyszabású partikhoz

Eldobható műanyag étkészlet a nagyszabású partikhoz

Míg a kiváló minőségű, melaminból vagy polipropilénből készült műanyag étkészletek sokszor újra felhasználhatók, az olcsó, eldobható étkészletek inkább a kerti partikra és a sokfős grillezésekre alkalmasak. A papírtányérokkal ellentétben a partira szánt műanyag étkészlet jobban megtartja az alakját, és nem ázik át. A darabonkénti ár alacsonyabb, mint a műanyag újrahasználható termékeké, és megspórolja a tisztításhoz szükséges vizet, mosószert és időt. Az edényeket és evőeszközöket használat után egyszerűen kidobják.
Kérdés az anyaggal kapcsolatban: Milyen műanyagokat használnak?

Kérdés az anyaggal kapcsolatban: Milyen műanyagokat használnak?

A műanyag étkészlet többféle anyagból készítve is kapható. A melamin például népszerű. Ez egy törésálló műanyag, amely formaldehidet és melamint tartalmaz – ezek 70 fok feletti hőmérsékleten irritálhatják a bőrt és a nyálkahártyát. Mindaddig azonban, amíg megfelelően használja az edényeket, nem áll fenn semmilyen veszély. Míg a melamint kívülről alig lehet megkülönböztetni a porcelántól, a polipropilén (PP) kevésbé tűnik értékesnek, de jobban is lehet melegíteni.

A dizájn: műanyag étkészlet a partikhoz és a mindennapi élethez

A műanyag étkészlet sokféle motívummal ellátva, tiszta fehérben vagy élénk színekben is kapható. A vidám díszítésekkel, például lufikkal, konfettivel vagy állatfigurákkal és képregény hősökkel ellátott színes termékek ideálisak a gyermekek szülinapi bulijára. A felnőttek kerti partijára az egyszínű tányérok és csészék ajánlottak, meglehetősen egyszerű díszítéssel, például virágmotívumokkal vagy kockákkal. Ez utóbbiak nagyon harmonikusan mutatnak egy sörsátor szettel. A kempingezéshez vagy piknikezéshez jó választás a mindennapi használatra szánt időtálló egyszínű műanyag étkészlet.
A dizájn: műanyag étkészlet a partikhoz és a mindennapi élethez