Plüssállatok – barátok egy életre

Gyerekek és plüssállatok, egyszerűen összetartoznak! A bolyhos barátok nem csak játszótársak, hanem gondoskodnak az igazi otthonosságról, bárhol is legyenek! Mint bátorító társ a sötétben és védelmező a gonosz szekrényszörnyek ellen, a plüssmackók és társai minden tőlük telhetőt megtesznek, így állandó helyet biztosítanak maguknak gyermeke szívében. A Tchibo puha társakat kínál fiúknak és lányoknak, babáknak, kicsi és nagy gyerekeknek.
Akciós ár 4 995 Ft 3 995 Ft Quickshop

Szeretett plüssállatok: figyeljen a jó minőségre!

A plüssállat esetében alapvető, hogy strapabíró legyen! Ugyanis a kiválasztás után az új kedvenc jóban-rosszban elkíséri gyermekét. A Tchibo-nál ügyelünk arra, hogy a különböző korosztályoknak készlüt plüssállataink, alvókendőink és játékaink szakadás- és törésbiztosak, illetve károsanyag-mentesek legyenek. Új plüssállat vásárlásánál ugyancsak fontos, hogy az apró elemek, például a gombszemek, mindig szilárdan legyenek felvarrva, hogy a gyerekek ne tudják lenyelni őket.
Gyermeke plüssállatai esetében figyeljen a jó minőségre és gyártásra.

A plüssállatok odafigyelnek gyermekére

A plüssállatok általában sokkal többek egy puszta játéknál, sokkal inkább az első kapcsolat, amelyet a gyermek, sőt gyakran egy személyiséggel rendelkező személy is választ. A szerepjáték során gyermeke átadja tapasztalatait a plüssállatnak: például megmossa a fogát, bepelenkázza, esetleg elmondja neki az első titkait. Fontos lépés a fejlődésben! A pszichológusok azt tanácsolják, hogy a szülők is játszanak, és a kedvenc plüssállatot teljes értékű "családtagként" integrálják a mindennapokba.
A plüssállatok nem csupán játékok gyermeke számára.

A plüssállat az iskolából sem hiányozhat

A plüssállatok nemcsak alvásnál vannak jelen. Néhányan legszívesebben magukkal vinnék az állatokat az óvodába és az iskolába is. A felnőttek számára nyilvánvaló, hogy ez nem lehetséges. Lehet, hogy gyermeke plüssállatainak személyisége van, és a majom szívesen részt venne a túrákon, míg a bagoly szereti a matekórát, a bárány pedig otthon várakozna? Beszéljék meg együtt, melyik állat mikor és hova mehet.

Milyen gyakran kell kimosni a plüssállatokat?

A kinti felfedező úton a macik, a nyuszik stb. is természetesen nagyszerű társak. Könnyen megtörténhet, hogy a jegesmedvéből barna medve lesz. A mosás néha elkerülhetetlen és szükséges, még akkor is, ha a gyermek számára fontos a plüssállat saját illata, mert biztonságérzetet ad számára! Annak érdekében, hogy utólag ne érje kellemetlen meglepetés, mindenképpen vessen egy pillantást a címkére, és nézze meg, milyen hőfokon mosható a plüssbarát.

Jól érzem itt magam!

Néhány gyermek csak kedvenc nyusziját szeretné a karjában tartani, másoknak egy egész bárkányi állat kell az ágyukban, és nem tudnak elegendő plüssbarátot összegyűjteni maguk köré. Annak érdekében, hogy a baba zavartalanul tudjon aludni, az első két évben ne tegyen túl sok plüssállatot az ágyába – vagy lefekvés előtt vegye ki azokat az ágyból. Azoknak, akik nem aludhatnak együtt gyermekével, jut elég hely a babaszoba ruhásszekrényeiben, komódjaiban és pelenkázójában.
Plüssállatok mosása során feltétlenül tartsa be a mosásra vonatkozó utasításokat tartalmazó címkét!

Mit kezdjen a sok plüssbaráttal?

A dobozok és a tárolóhellyel rendelkező gyerekbútorok praktikus otthoni tárolást tesznek lehetővé. Ha azonban már nincsen otthon hely több plüssállat számára, és gyermeke önként megválna a játékaitól, a gyermekotthonok és a jótékonysági intézmények örömmel fogadják az adományokat. Tippünk: Használja ki a gyermekjátékok fenntartható bérbeadásának lehetőségét a Tchibo Share szolgáltatással.
Adományozzon gyermekével plüssállatokat egy gyermekotthonnak vagy jótékonysági szervezetnek.