Poharak minden formában és színben

Nem kell sokat mondani arról, hogy mire valók az poharak. Az emberek azonban hajlamosak a praktikusat a széppel kombinálni, így a szemüvegek választéka szinte korlátlan: Praktikus és stabil a mindennapi használatra, kicsi vagy nagy, finom és elegáns ünnepi alkalmakra, színtelen vagy színes - az üveg egy fantasztikus anyag, amely minden variációt lehetővé tesz. Nézzen körül a Tchibo oldalán, és vásárolja meg ivópoharait szettben vagy egyenként kedvezményes áron online.

Sajnos nem találtunk az Ön keresésének megfelelőt.
De talán van itt valami az Ön számára:

Nem találta meg a keresett terméket?

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért és VIP kedvezményekért! Ráadásként most meglepjük egy 10%-os kedvezményre jogosító utalvánnyal!
Feliratkozom

A megfelelő pohár minden alkalomhoz és tartalomhoz

Egy szépen megterített asztal még a mindennapokban is kis eseménnyé teszi az étkezést, és a hozzá illő poharak egyszerűen hozzátartoznak ehhez. Az egyszerű vizespoharak olyan alapfelszerelések, amelyek egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak, és ideálisak gyümölcslevekhez és fröccsökhöz is. A száras poharak stílusosak és ünnepi hangulatot teremtenek. Ha vendégek érkeznek, célszerű víz- és borospoharakat is beállítani, hogy mindkettőhöz legyen megfelelő ivóedény. A választásnál ne csak azt nézze, hogy spontán tetszik-e a dizájn, hanem győződjön meg arról is, hogy a poharak stílusban és színben illeszkednek-e az étkészletéhez.
Miért különböző poharak?

Miért különböző poharak?

Az, hogy az poharaknak különböző formái vannak, nem csak stílus kérdése. Egyes boroknak és szeszes italoknak "szellőzniük" kell ahhoz, hogy teljes ízüket kifejthessék. Ezenkívül a pohár formája befolyásolja, hogy az ital a szájban hova kerül, és mely ízlelőbimbók aktiválódnak különösen. Még akkor is, ha Ön talán nem borszakértő, vagy a kis konyha, illetve a kis háztartási költségvetés nem teszi lehetővé, hogy a szekrényekben és a vitrinekben számos különböző pohár legyen: A víz vagy gyümölcslé tárolására szolgáló egyszerű, nagyméretű ivópoharak mellett legalább néhány bor-, sör- és pezsgőspohár is az alapfelszereltség része.
Mekkorák legyenek az poharak?

Mekkorák legyenek az poharak?

Erre a kérdésre nem lehet egyszerűen egy számmal válaszolni. Mert ez két értelemben is ízlés kérdése: attól függ, hogy mit szeretne inni a pohárból, és hogy melyik méret tetszik a legjobban. A víz vagy gyümölcslé ivópoharak általában 0,2-0,3 literesek. Egyesek azonban a kisebb poharakat részesítik előnyben, amelyeket könnyebb megfogni, míg mások inkább ritkábban szeretik újratölteni poharukat. A söröspoharak térfogata általában 0,2-0,4 l, a búzasörös poharaké fél liter. Egy borospohár esetében nem annyira az a lényeg, hogy mennyi fér bele, mint inkább az, hogy mennyi tartozik bele. Különösen a gömbölyded vörösboros poharakat soha nem szabad csordultig tölteni!

Poharak és mosogatógép

A poharak általában mosogatógépben is moshatók és könnyen tisztíthatók. Idővel azonban kissé zavarossá vagy mattá válhatnak. Ennek oka lehet az üveg korróziója, vízkőlerakódás vagy a mosószer helytelen adagolása. Praktikus házi megoldás erre az esetre, ha egy kanálnyi lágy szappant feloldunk meleg vízben, és mikroszálas vagy pamutkendővel átdörzsöljük az üvegeket. Az ecetes tisztítószer vagy a citromsav alkalmas a vízkő okozta szennyeződések eltávolítására. A különösen érzékeny poharakat jobb, ha óvatosan, kézzel mossa el. Böngésszen a Tchibo kínálatában a TCM minőségi pecséttel ellátott megfelelő poharakért!
Poharak és mosogatógép