Ordnung im Schlafzimmmer

Tippek a szebb hálószobához:
ilyen egyszerű

A hálószoba sokkal több, mint egy helyiség, amiben az éjszakáinkat töltjük. Ez az a hely, ahová visszahúzódunk egy hosszú nap után, vagy, ha igazán kényelembe szeretnénk helyezni magunkat. Most megmutatjuk Önnek, hogyan teheti kellemes kis oázissá puha textilekkel, kedves dekorációval és néhány rendszerezési fortéllyal.
Renate Bretzke von titatoni.de

Berendezési tippek hálószobájához
Renate Bretzke ötletei alapján, titatoni.de

Üdvözlöm! Renate Bretzke vagyok, és a családommal a gyönyörű Balti-tenger közelében lakom. 2010 óta szenvedélyesen blogolok a titatoni.de oldalon „csináld magad”, kreatív lakberendezés és minden olyan egyéb témában, ami a szívemnek kedves.

Legyen szó akár vágásról, ragasztásról, fúrásról, kalapálásról, fűrészelésről, tűzőgépezésről vagy varrásról: szeretek kreatív lenni és műveimet, inspirációimat az olvasóimmal megosztani!

Használjon színeket és mintákat

A megfelelő színválasztással hálószobája hívogató és kellemes hatású lesz. Így otthonának ez a központi helyisége teljes potenciálját kibontakoztathatja. Ezenkívül a színek nem kis mértékben befolyásolják a jó közérzetet.

Míg például a kéknek és a zöldnek nyugtató és pihentető hatást tulajdonítanak, addig a rózsaszínű árnyalatok a belső kiegyensúlyozottságot segítik elő. És ami a legjobb: a színek pozitív hatása már kis mennyiség esetén is észrevehető. Hiszen csupán egy pihe-puha ágynemű képviselte kis pink vagy kék színfolt is elegendő például, hogy hangulatunkat észrevehetően befolyásolja.

Szereti a sok színt maga körül? Csodás! De a hálószobába szánt minta-kavalkád esetében is ügyeljen a harmonikus összképre. Kombináljon például egy feltűnő mintát különféle egyszerűbb felületekkel. Így kreatívan játszhat a különböző mintákkal, hálószobája mégis megőrzi megnyugtató kisugárzását, hogy Ön ellazultan merülhessen álomba.

Ezekkel az anyagokkal a szoba igazán otthonos lesz

Amikor belépünk egy helyiségbe, a színek mellett mindenekelőtt a struktúrákra és felületekre figyelünk. Mennyire puha az ágynemű? Milyen érzetet kelt a lámpa fém anyaga? Alapvetően meleg és hideg hatású felületeket különböztetünk meg. Meleg hatású felületek például a textíliák, a fa és a parafa, míg a márvány, a fém és a kő a hideg hatású felületekhez tartozik.

Különösen a hálószobában kedveltek a meleg hatású felületek és anyagok, mert kellemes hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek. Bolyhos és puha ágynemű, ami esténként simogatóan öleli körbe és segít álomba szenderülni. Egy meleg szőnyeg, mely reggelente, a felkeléskor lágyan csiklandozza a talpát. Mindezek a jó közérzet szempontjából nem alábecsülendő tényezők.

De a hideg hatású és erősen strukturált felületek is vonzóak a hálószobában. Különösen a meleg felületek kombinálása néhány erősen strukturált felülettel eredményezhet izgalmas, modern összképet. Változatosságot biztosítanak és jelentős mértékben növelik a helyiség pozitív kisugárzását.

Legyen elegendő tárolóhely

Ágyneműhuzatok, ruhák minden évszakra, kiegészítők stb. – a hálószobában gyakran sok minden összegyűlik. Ennek ellenére fontos, hogy a padló és a felületek lehetőleg szabadon maradjanak. A szoba ugyanis így sokkal levegősebb és hívogatóbb. Néhány trükkel ez nem is olyan bonyolult.

Különösen a szanaszét heverő apróságok zavarhatják meg hamar a harmonikus atmoszférát. Ezért ezeket pakolja el dobozokba és ládákba. A dekoratív megjelenésű modelleket még csak el sem kell rejteni a szekrénybe. Nyugodtan hagyja szem előtt őket, így egyben mutatós dekorációs elemként is szolgálnak.

A hálószobában gyakran nincs elég hely a tároláshoz. Ilyen esetekben ügyes kellékek lehetnek a segítségünkre: Szuper megoldás például az ágy alatti tárolók alkalmazása. Ezek egyszerűen az ágy alá tolva tárolhatók. Ide rejtheti például az ágyneműt vagy a vastag téli dzsekiket. Egy nyitott ruhaállvány is többfunkciós pakolóhely: egyszerűen csak akassza fel aktuális kedvenc darabjait és úgy mellékesen élvezze a vizuális hatást.

Ötletek a nagyobb helyhez a szekrényben

Reggel az első mozdulattal megtalálni a megfelelő ruhadarabot: ez úgy hangzik, mint egy álom - pedig nagyon egyszerűen megvalósítható. A megfelelő elrendezéssel ruhásszekrénye könnyen áttekinthető lesz, és elkallódott kedvenc felsőjét keresve nem kell többé felforgatnia az egész szekrényt.

Alapvetően nem a szekrény mérete számít. Ugyanis minden modellből kihozható a legjobb: Ha például nagy szekrénye van, és elegendő ruhaakasztó áll rendelkezésre, akkor a jobb áttekinthetőség érdekében a blúzok és blézerek mellett a pólókat és hasonlókat is felakaszthatja. Kisebb szekrény esetében használjon keskenyebb, helytakarékosabb fogasokat, több helyet biztosítva ezzel ruháinak.

A különféle ládák, dobozok és fiókelosztók kiválóan alkalmasak a ruhásszekrény tartalmának rendezésére. Így pillanatok alatt eltüntetheti az olyan apróbb darabokat, mint a zoknik, övek vagy napszemüvegek, és legközelebb egy mozdulattal elő is veheti őket. A kendők és sálak tárolásához ajánlott egy speciális sáltartót elhelyezni a szekrényben.

Kiegészítők, dekoráció és ágyneműk a hálószobába

 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
  • Kétoldalas ágytakaró
Könnyű köztes réteggel
15 995Ft
12 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • 2 mikroszálas párnahuzat szettben
Különösen puha, könnyű és lélegző
2 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Kétoldalas mikroszálas ágynemű, szürke-csíkos, 1 személyes
Nagyon puha, könnyű és lélegző
7 495Ft
Sajnos már elfogyott
  • Díszpárna, málna
  • Díszpárna, szürke
Puha köztes réteggel és steppeléssel
4 295Ft
tól/től2 895Ft
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
  • Éjjeli szekrény
Magasfényű front és fedőlap
19 995Ft
17 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Sarokba helyezhető ruhaállvány
Helytakarékos dizájn
14 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Görgős gardróbszekrény
Bárhol elhelyezhető a szobában – a hátlap mindkét oldalán festett
84 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Hosszú szálú szőnyeg, szürke
  • Hosszú szálú szőnyeg
Finom és sűrűn tűzött szálak
29 995Ft

Szép ágyneműben az alvás is jobban esik

Már most is sok jó ötlet van a fejében a hálószobájához? Nézzen körül a hálószoba témához kapcsolódó kisokosunkban is! Ott mindent megtudhat a legkedveltebb nyári és téli anyagokról, az szín- és anyagtrendekről, valamint kedvenc ágyneműje helyes kezeléséről.
Az ágynemű kisokoshoz

A kétszeresen jó érzésért – ágynemű biopamutból

A pihe-puha ágynemű kényelmének élvezete úgy, hogy ugyanakkor hozzájárultunk környezetünk megóvásához, kétszeresen is jó érzést nyújt.

A biopamutból készült ágyneműk ezért nagyon kedveltek. A pamut egy rendkívül kellemes érzést nyújtó anyag, hiszen nincs szebb, mint a puha pamut simogatása a bőrön. A környezetkímélő termesztés egyszerre óvja a biológiai sokféleséget és a talaj termékenységét.

Az Organic Content Standard 100 az ellenőrzött biológiai termesztést, és ezzel - többek között - a természetes tápanyagok kizárólagos használatát és a hatékonyabb vízfelhasználást jelzi. A biopamut termesztése ezért pozitív hatással van emberre és környezetre egyaránt.