Sütőforma: kenyér, sütemények és péksütemények tökéletes elkészítése

A vonzó formájú Gugelhupf, motívum kekszek vagy kenyerek nemcsak ízletesek, hanem jól is néznek ki. Hogy a szem is élvezze az evést, minden tészta típushoz van megfelelő formázó. A szögletes sütőforma ideális például kenyerekhez és piskótákhoz. A hullámos szerkezetű kerek modellek az első választás a Gugelhupf és a cup cake sütemények sütőformájaként, a kerek sütőforma pedig a sajtos süteményeket és tortákat mutatja a legjobban. A sütési kiegészítők anyaga és felszereltsége megkönnyíti a napi konyhai rutint, és biztosítja, hogy a sütemények jól sikerüljenek.
-16 %
Kerámia piteforma, piros
5 995Ft
4 995Ft
12 szilikon mini kuglóf sütőforma szettben
3 995Ft
Szilikon muffin sütőforma, 12-es, merev
5 995Ft
6 szilikon muffinforma szettben, virágcserép alakú
3 495Ft
12 szilikon muffin sütőforma szettben
2 495Ft
Zománcozott piteforma, fedéllel
5 995Ft
néhány darab kapható
Fedeles sütőforma
4 495Ft
néhány darab kapható
Profi sütőforma zsemlékhez
6 995Ft
-18 %
Tapadásmentes tepsi, hűtőráccsal
7 995Ft
6 495Ft
3 az 1-ben sütőforma, kerek
6 995Ft
néhány darab kapható
Zománcozott sütőforma, zöld
4 495Ft
néhány darab kapható
Zománcozott sütőforma, fehér
5 495Ft
néhány darab kapható
-46 %
Szilikon 3D karácsonyfa sütőforma
2 995Ft
1 595Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Szilikon bagelforma, 6 forma
2 495Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Gyümölcstorta sütőforma
3 495Ft
néhány darab kapható

A következő szempontokat kell figyelembe vennie a forma kiválasztásakor

Ha sütőformát vásárol, az első dolog, ami számít, természetesen a forma. A kerek süteményekhez nem lehet hibázni egy rugós formával. A peremén lévő szorító megkönnyíti a sütemények eltávolítását, amelyeket nem kell megfordítani. Így még a puha sütemények is könnyen kivehetők a formából. Kenyérsütéshez jól használható egy téglalap alakú sütőedény vagy egy ovális modell. A kis sütemények, például muffinok, minitorták vagy cupcake-ek a legjobban egy olyan tálcán működnek, amelyikben üregek vannak, amelyekbe a tésztát töltheti. Ha a süteményt szállítani szeretné, egy fedeles sütőedény a legjobb megoldás.
A sütőformák ezekből az anyagokból készülnek

A sütőformák ezekből az anyagokból készülnek

A sütőformák klasszikusan alumíniumból vagy acélból készülnek, tapadásmentes bevonattal. Ez megakadályozza, hogy a tészta a formához tapadjon, és a kész sült termék zsírozás nélkül kivehető. A rugós formák esetében a tömítés azt is biztosítja, hogy az alap vágásálló legyen, mivel a süteményeket gyakran tálalják rajtuk. A szilikon sütőformák különösen praktikusak a kis süteményekhez, amelyek könnyen kivehetők a rugalmas anyagból. A kerámia sütőedény viszont nagyon masszív, és ragukhoz is jól használható.
Mekkora legyen egy sütőforma?

Mekkora legyen egy sütőforma?

Attól függően, hogy hány személyre süt, a sütőformának elég nagynak kell lennie. A kerek edények esetében 20 cm átmérő ajánlott maximum három személy számára, 26 cm négy személy számára, és 28 cm, ha öt vagy több ínyenc ül az asztalnál. A szögletes modellek esetében a 20 cm hosszú kenyérformák a kis sütőformák közé tartoznak, míg a 30 cm hosszú dobozokban az egész család számára készíthet kenyeret vagy süteményt. A keksz- és muffin tálcák 6 és 24 üreggel kaphatók, az Ön igényeitől függően.

Nincs hely a konyhában?

Ha nincs sok tárolóhely a konyhában, egy sütőforma készlet egy tipp. A különböző tárolók helytakarékosan egymásra helyezhetők. Az árat is megspórolja, mintha egyenként vásárolná meg őket. Az üvegalappal ellátott sütőedénnyel nincs szükség további tálalótányérra, az átlátszó alap remekül mutat a tortaasztalon. Kellemes mellékhatás: itt könnyen ellenőrizheti, hogy a sütemény alja átsült-e.
Nincs hely a konyhában?