Tároló konzervdobozok: friss széfek az élelmiszerek számára

Reggel álmos szemmel megy a konyhába, hogy feltegye a kávét. Amikor felveszi a filteres kávézaccot a polcról, a tartalma a padlóra ömlik – a szakadt, nyitott oldal nem volt jól lezárva. Egy tárolódobozzal ez nem történhetett volna meg. A praktikus fedeles dobozokban az élelmiszerek tovább maradnak frissek, könnyebben kivehetők, és rendezetten tárolhatók a konyhaszekrényben. A Tchibo-nál tároló dobozokat találhat szettben vagy külön-külön, számos formában és különböző anyagból.
2 frissentartó gömb szettben
1 995Ft
To-Go joghurtospohár kanállal
2 495Ft
Frissentartó doboz készlet, 9 darabos
9 995Ft
2 összehajtható ételhordó doboz szettben, közepes
3 995Ft
Összehajtható ételhordó doboz, nagy
3 495Ft
-30 %
Üveg ételhordó, belső tárolóval
4 995Ft
3 495Ft
Zománcozott ételhordó doboz
6 995Ft
2 kisméretű ételhordó szettben, nemesacél
3 995Ft
néhány darab kapható
Ételhordó doboz, nemesacél
5 495Ft
néhány darab kapható
-15 %
12 befőttesüveg szettben, különböző méret
12 995Ft
10 995Ft
néhány darab kapható
-25 %
Aromazáró csatos üveg
3 995Ft
2 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-38 %
Konyhai üveg tároló mérőpohárral
6 495Ft
3 995Ft
néhány darab kapható
néhány darab kapható
-14 %
Összehajtható ételhordó doboz, 3 rekeszes
3 495Ft
2 995Ft
néhány darab kapható
Nemsokára újra elérhető
  • Aromatartó doboz
A légmentesen záródó nemesacél kávétartó dobozban sokáig friss és aromás marad a kávé
3 495Ft
Aromatartó doboz
A légmentesen záródó nemesacél kávétartó dobozban sokáig friss és aromás marad a kávé
3 495Ft
Nemsokára újra elérhető

Miért érdemes tároló dobozba pakolni?

Fedeleik lehetővé teszik, hogy a tároló edényeket légmentesen lezárják, ami sok élelmiszer számára előnyös. Ez jobban megőrzi a kávé vagy a fűszerek aromáját, mint a nyitott zacskókban. A fagyasztott élelmiszerek, például a darált hús, nem száradnak ki, és nem áll fenn a fagyasztási égés veszélye, ha az értékesítési csomagolás a hideg miatt törékennyé és töredezetté válik. Nem minden frissítődoboz alkalmas azonban fagyasztásra: Figyeljen a termékleírásban szereplő utasításokra. Végül pedig a praktikus konyhai segítők rendet tartanak és helyet takarítanak meg: az egymásra rakható tárolódobozok felfelé használják ki a szekrényben lévő helyet, a szögletes tárolódobozok pedig oldalra.
Üveg, kerámia vagy műanyag?

Üveg, kerámia vagy műanyag?

Az, hogy a konyhai tárolóedények milyen anyagból készüljenek, a tartalomtól és a helytől függ. Nyíltan a polcra helyezve a kerámiából vagy porcelánból készült tárolóedények nagyon szépen néznek ki. Gyakran díszítik díszekkel vagy szép díszekkel. Az üveg tárolóedények tészta-, rizs- és egyéb tartós élelmiszerek tárolására alkalmasak a szekrényben. Könnyen ellenőrizheti, hogy kell-e készleteket beszereznie, mielőtt vásárolni indul. A műanyag tárolóedények könnyen tisztíthatók és strapabíróak – ideálisak fagyasztáshoz, kolbász, sajt vagy hal tárolására a hűtőben, valamint dobozként útközbeni használatra.
Fém tárolódoboz – a vizuálisan vonzó alternatíva

Fém tárolódoboz – a vizuálisan vonzó alternatíva

Ha szeretné elkerülni a műanyagot, és inkább műanyag nélküli tárolódobozokat szeretne használni, a fémdobozok jó alternatívát jelentenek. Tartósak és dekoratívak, de az ételek nem melegíthetők bennük, nem használhatók mikrohullámú sütőben, és a hűtőszekrénybe sem alkalmasak. Másrészt a rozsdamentes acélból készült modellek különösen szép megjelenésűek, és kiválóan alkalmasak kávé, tea, sütemények vagy fűszerek tárolására a nyitott konyhai polcokon.

Erre kell figyelnie, amikor a következőket választja

A megfelelő tárolóedények vásárlásakor a méret fontos kritérium. A spagettis poharaknál minden a megfelelő magasságról szól – a legjobb, ha kiméri a kedvenc fajtáját, és egy ujjnyi helyet hagy a tetején. Jobb, ha kis formátumú fűszeres üvegeket választunk, hogy kevés levegő maradjon a tartályban. Ha a tárolódobozokat nyíltan a konyhában szeretné elhelyezni, a szélességet és a mélységet is igazítsa a helyhez. A fedeleket illetően a következők érvényesek: a gumitömítéssel ellátott fedelek biztosítják a legjobban légmentes lezárást, míg a parafa fedelű vagy csíptethető fedelű konyhai eszközök gyorsan nyithatók, és jól alkalmazhatók az olyan tartalmakhoz, mint például a müzli. Tipp: A kiöntési segédanyagok megkönnyítik az eltávolítást.
Erre kell figyelnie, amikor a következőket választja