Tároló konzervdobozok: friss széfek az élelmiszerek számára

Reggel álmos szemmel megy a konyhába, hogy feltegye a kávét. Amikor felveszi a filteres kávézaccot a polcról, a tartalma a padlóra ömlik – a szakadt, nyitott oldal nem volt jól lezárva. Egy tárolódobozzal ez nem történhetett volna meg. A praktikus fedeles dobozokban az élelmiszerek tovább maradnak frissek, könnyebben kivehetők, és rendezetten tárolhatók a konyhaszekrényben. A Tchibo-nál tároló dobozokat találhat szettben vagy külön-külön, számos formában és különböző anyagból.
Zöldségtároló doboz, fa fedéllel, fekete
9 995Ft
Kőagyag fermentáló edény, 10l
29 995Ft
Zománcozott sütőforma, fedéllel, kerek
6 995Ft
néhány darab kapható
Összehajtható szilikon doboz, nagy
2 összehajtható szilikon doboz, közepes
4 995Ft
5 995Ft
néhány darab kaphatónéhány darab kapható
-15 %
2 tárolódoboz, állítható űrtartalom
12 995Ft
10 995Ft
néhány darab kapható
-30 %
6 befőttes üveg szettben, csavaros fedéllel, 220ml
4 995Ft
3 495Ft
néhány darab kapható
-37 %
Nemesacél ételhordó doboz
7 995Ft
4 995Ft
-20 %
Zománcozott tároló doboz, fedéllel
9 995Ft
7 995Ft
néhány darab kapható
Összehajtható szilikon doboz, nagy
2 összehajtható szilikon doboz, közepes
4 995Ft
5 995Ft
néhány darab kaphatónéhány darab kapható

Miért érdemes tároló dobozba pakolni?

Fedeleik lehetővé teszik, hogy a tároló edényeket légmentesen lezárják, ami sok élelmiszer számára előnyös. Ez jobban megőrzi a kávé vagy a fűszerek aromáját, mint a nyitott zacskókban. A fagyasztott élelmiszerek, például a darált hús, nem száradnak ki, és nem áll fenn a fagyasztási égés veszélye, ha az értékesítési csomagolás a hideg miatt törékennyé és töredezetté válik. Nem minden frissítődoboz alkalmas azonban fagyasztásra: Figyeljen a termékleírásban szereplő utasításokra. Végül pedig a praktikus konyhai segítők rendet tartanak és helyet takarítanak meg: az egymásra rakható tárolódobozok felfelé használják ki a szekrényben lévő helyet, a szögletes tárolódobozok pedig oldalra.
Üveg, kerámia vagy műanyag?

Üveg, kerámia vagy műanyag?

Az, hogy a konyhai tárolóedények milyen anyagból készüljenek, a tartalomtól és a helytől függ. Nyíltan a polcra helyezve a kerámiából vagy porcelánból készült tárolóedények nagyon szépen néznek ki. Gyakran díszítik díszekkel vagy szép díszekkel. Az üveg tárolóedények tészta-, rizs- és egyéb tartós élelmiszerek tárolására alkalmasak a szekrényben. Könnyen ellenőrizheti, hogy kell-e készleteket beszereznie, mielőtt vásárolni indul. A műanyag tárolóedények könnyen tisztíthatók és strapabíróak – ideálisak fagyasztáshoz, kolbász, sajt vagy hal tárolására a hűtőben, valamint dobozként útközbeni használatra.
Fém tárolódoboz – a vizuálisan vonzó alternatíva

Fém tárolódoboz – a vizuálisan vonzó alternatíva

Ha szeretné elkerülni a műanyagot, és inkább műanyag nélküli tárolódobozokat szeretne használni, a fémdobozok jó alternatívát jelentenek. Tartósak és dekoratívak, de az ételek nem melegíthetők bennük, nem használhatók mikrohullámú sütőben, és a hűtőszekrénybe sem alkalmasak. Másrészt a rozsdamentes acélból készült modellek különösen szép megjelenésűek, és kiválóan alkalmasak kávé, tea, sütemények vagy fűszerek tárolására a nyitott konyhai polcokon.

Erre kell figyelnie, amikor a következőket választja

A megfelelő tárolóedények vásárlásakor a méret fontos kritérium. A spagettis poharaknál minden a megfelelő magasságról szól – a legjobb, ha kiméri a kedvenc fajtáját, és egy ujjnyi helyet hagy a tetején. Jobb, ha kis formátumú fűszeres üvegeket választunk, hogy kevés levegő maradjon a tartályban. Ha a tárolódobozokat nyíltan a konyhában szeretné elhelyezni, a szélességet és a mélységet is igazítsa a helyhez. A fedeleket illetően a következők érvényesek: a gumitömítéssel ellátott fedelek biztosítják a legjobban légmentes lezárást, míg a parafa fedelű vagy csíptethető fedelű konyhai eszközök gyorsan nyithatók, és jól alkalmazhatók az olyan tartalmakhoz, mint például a müzli. Tipp: A kiöntési segédanyagok megkönnyítik az eltávolítást.
Erre kell figyelnie, amikor a következőket választja