Rendező dobozok – rugalmas segítők a háztartásban

A rendetlenség az otthonban időbe és idegekbe kerül: több percet tölt bizonyos tárgyak keresésével, esetleg megbotlik a szanaszét heverő gyerekjátékokban, vagy állandóan átpakol mindent A-ból B-be. Ennek nem kell így lennie, mert rendszerező dobozokba rendezve már semmi sincs útban, és mindennek megvan a helye. A praktikus tárolódobozok bárhol rugalmasan felhasználhatók, gyakran helytakarékosan egymásra helyezhetők, és anyaguktól függően vonzóan néznek ki. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mely dobozok milyen célra alkalmasak.

Dobozok hosszú távú tárolásra

A fedeles tárolódobozok jó választásnak bizonyulnak, ha tárgyakat vagy ruhákat szeretne hosszú távon tárolni. A fedélnek köszönhetően a tartalom pormentes marad, és jól egymásra helyezhetőek egymásra rakható dobozokként. Egymás mellé helyezve jól kihasználhatja a hálószobai szekrényben a ruhásszekrény alatti helyet ezekkel a rendezett dobozokkal, vagy lapos modelleket csúsztathat az ágy alá. A műanyag tárolódobozok időjárásállóak, és az erkélyen, a teraszon vagy a kerti fészerben is használhatók.
Karton tárolódobozok – könnyű és olcsó

Karton tárolódobozok – könnyű és olcsó

A dokumentumok, fényképek, kézműves anyagok, varrókészlet, gyógyszerek vagy kiegészítők gyorsan felhalmozódnak egy kupacban, amely aztán helyet foglal az asztalon. Az ilyen apróságokat csodálatosan lehet tárolni papír- vagy kartondobozokban. A szövetborítások vonzó megjelenést biztosítanak, így a dobozok nemcsak a rendteremtést szolgálják, hanem dekoratív funkcióval is rendelkeznek. Az irodában a könnyű és olcsó dobozokkal rendszerezheti az iktatást, valamint tárolhatja az íróeszközöket és az irodaszereket.
Tartós tárolódobozok gyermekek és a fürdőszoba számára

Tartós tárolódobozok gyermekek és a fürdőszoba számára

A gyermekszobában elhelyezett szervező dobozok esetében a kartonpapírnál szilárdabb tulajdonságokra van szükség. A műanyag dobozok törhetetlenek, mégis könnyűek, könnyen moshatók, ha koszosak, és ellenállnak annak, hogy az utódok játékként fedezzék fel őket. Fedeleiket úgy tervezték, hogy a dobozok csúszás nélkül egymásra rakhatók legyenek. A nedvességálló tárolókkal gyorsan rendet teremthet a fürdőszobában is. A mosószertől kezdve a kozmetikumokon át a törülközőig minden rendezetten tárolható benne.

Gyönyörű bútor kiegészítő: fa és fonott tároló dobozok

A nyitott polcokon a fadobozok egyszerűen jobban néznek ki, mint a műanyag dobozok. A nappaliban például úgy rendezheti benne DVD- vagy lemezgyűjteményét, hogy az ne tűnjön rögtönzöttnek. A hálószobában a kanapé vagy az ágy mellé helyezve ezek a szervezők ideálisak a takarók és párnák tárolására. Az erkélyen az ülőpárnákat is elpakolhatja benne. A rattanból és fonottan készült modellek olcsóbbak, de nem kevésbé vonzó alternatívát jelentenek a fával szemben. Különösen az ilyen anyagokból készült kis dobozok dekoratívak, és tetszés szerint használhatók szekrényekben, polcokon, asztalokon vagy fiókokban.
Gyönyörű bútor kiegészítő: fa és fonott tároló dobozok