Zuhanyzó falak: Víztócsák nélkül a fürdőszobában

Bár a zuhanyfüggöny fröccsenésgátlóként szolgálja a célját, mindig kissé rögtönzöttnek hat, és nehezen tisztítható. A zuhanyzó falak segítségével a fürdőszoba száraz marad, és vonzó megjelenést biztosítanak. A szerkezeti követelményektől függően választható teljes zuhanykabin vagy egy zuhanyfal szakasz. Beépíthető egy oldalfal a padlószintes vagy belépős zuhanyzóhoz, egy zuhanyfalat zsanéros vagy tolóajtóval a sarok zuhanyhoz vagy egy zuhanyfalat a kádhoz.

Sajnos nem találtunk az Ön keresésének megfelelőt.
De talán van itt valami az Ön számára:

Nem találta meg a keresett terméket?

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért és VIP kedvezményekért! Ráadásként most meglepjük egy 10%-os kedvezményre jogosító utalvánnyal!
Feliratkozom

Összecsukható, lengő, rögzített: ilyen típusú zuhanyzó falak állnak rendelkezésre.

Attól függően, hogy a zuhanyzó hogyan helyezkedik el a fürdőszobában és mennyi hely áll rendelkezésre, különböző nyitási mechanizmusokkal rendelkező zuhanykabinok léteznek. A padlószintes modellek általában biztonsági üvegből készülnek, rögzített válaszfallal vannak felszerelve, amelyet ráadásul fali merevítővel rögzítenek. Ez a szerkezet nagyon stabil, és akadálymentes megoldásként kerekesszékkel és járókerettel is jól használhatók. A lengőajtós zuhanykabinok egy csuklós elemmel rendelkeznek, az összecsukható modellek két-háromcsuklós elemmel. Az összecsukható zuhanykabin ideális, ha nincs hely a forgóajtó kinyitásához.
Anyag: üveg vagy műanyag?

Anyag: üveg vagy műanyag?

Az üveg zuhanykabin elegánsan néz ki, és modern hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Ez általában olyan biztonsági üveg, amely nagyon törésálló. Ha az üveg mégis megreped, nagyon apró szilánkokra törik, amelyek kisebb sérülés veszélyt jelentenek. Egyes modellek teljesen vagy részben matt üvegből készülnek, vagy átlátszatlan dekorral vannak ellátva. Ha az üveg vízkő elleni tömítéssel van ellátva, a víz lepereg, és a válaszfal könnyebben tisztítható. Ha olcsó, könnyű megoldást keres, akkor a műanyagból készült zuhanyzó falak ajánlottak.
Hogyan találja meg a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájába?

Hogyan találja meg a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájába?

Az új zuhanyzó falak illeszkedjenek a helyiség méretéhez! Az összecsukható falak a leginkább helytakarékosak – egyszerűen össze lehet őket tolni. Ez különösen praktikus, ha a kádhoz üvegből készült zuhanykabin tartozik: a válaszfal nincs útban, ha nem zuhanyozni akar, hanem fürdeni vagy a kád fölé akasztani a mosott ruhákat. A merev oldalfalak viszont jó megoldást jelentenek a nagyméretű fürdőszobák számára, mivel nagy stabilitásuknak köszönhetően nagyon széles, például 140 cm-es változatokban is kaphatók.

Fontos megjegyzések az összeszereléshez

Mielőtt új zuhanykabint rendelne, fogjon egy mérőszalagot, és mérjen le mindent pontosan. A zuhanytálcára történő szereléskor a külső széle és a fal közötti távolság – az úgynevezett tálca beépítési mérete – a döntő. Padlószintes beépítés esetén ellenőrizze, hogy a csempe mérete úgy illeszkedik-e, hogy az üvegtábla közvetlenül a fuga fölé kerülhessen. A falhoz való csatlakozásnál a keretes modellek kedvezőek, ha kisebb egyenetlenségeket kell kiegyenlíteni. Győződjön meg arról is, hogy az ajtó zsanérja a megfelelő oldalra nyílik, és hogy a zuhanykabin tömítése jól záródik.
Fontos megjegyzések az összeszereléshez