Ajándékötletek a világ legjobb anyukájának

A legfontosabb, hogy édesanyánknak szánt ajándékunk nagyon személyes legyen és nagy örömet okozzon. Ezért sokan már jóval a születésnap, karácsony vagy anyák napja előtt gondolkodóba esnek, hogy mi lenne a legtökéletesebb ajándék édesanyjuk vagy partnerük édesanyja számára. Ezúttal néhány javaslattal és ajándékötlettel szeretnénk megkönnyíteni a keresgélést az Ön számára.

Tökéletes ajándék az édesanyáknak: klasszikus vagy kreatív?

A tökéletes ajándék szívből jön! Ha ezt szem előtt tartja, teljesen szabadon dönthet és számos lehetőség közül választhat. Akár klasszikus, akár kreatív ajándékot keres: merítsen ihletet ajándékötleteinkből.

Klasszikus ajándékok

Egy színes virágcsokor, valami édes nassolnivaló vagy egy mutatós ékszer: néhány ajándék igazi klasszikussá nőtte ki magát az idők folyamán és nem ok nélkül. Azon megbecsülésünket hivatottak kifejezni, melyet a megajándékozott személy iránt érzünk. Egy ilyen ajándékkal biztosan nem fogunk mellé.

Ékszerek

Azt, hogy valaki különösen értékes számunkra, egy ajándéknak szánt ékszerrel is kifejezhetjük. A nyakláncok például csodálatos ajándékötletként szolgálnak az édesanyák számára, hiszen ezt az ékszert a szívükhöz közel fogják viselni. Egy mutatós medál segítségével pedig minden édesanya magánál tarthatja legdrágább emlékeit.

Az ékszerekhez

Dekoráció & lakáskiegészítők

Otthona egykor a világ legmeghittebb helye volt? Édesanyja bizonyára sok szeretettel és nagy körültekintéssel varázsolta kellemessé otthonukat. Biztosan még ma is nagy örömet jelent számára, ha szép dekorációval járulhat hozzá a semmivel sem összetéveszthető, kellemes otthoni légkörhöz. Lepje meg hát édesanyját lakáskiegészítőkkel.

Kreatív ajándékok

Az klasszikus ajándékokon kívül is léteznek csodálatos, kreatív ajándékötletek, melyeknek nem kell feltétlenül drágának is lenniük. A kreatív és saját készítésű ajándékok különleges értéke elsősorban abban az időben rejlik, melyet az ötlet megvalósításába fektettünk. Minden édesanyát boldoggá tesz, ha azt érzi, hogy komoly erőfeszítéssel készítettük el ajándákát. Az alábbiakban néhány kreatív ajándékötlettel ismertetjük meg.

Csináld magad: saját készítésű ajándékok

Már gyerekként is barkácsoltunk személyes ajándékot édesanyánknak, akkoriban azonban ez még gesztenye emberkékben vagy egy festett képben merült ki. Nincs is személyesebb a saját kézzel készített ajándékoknál, ezért a "csináld magad" az aktuális jelszó. A következőkben kezdő és profi kézművesek számára összeállított hasznos ötleteket, illetve részletes útmutatókat talál.

A csináld magad tippekhez

Saját készítésű finomságok a konyhából

A gyerekek arca már a születésnapi torta láttán felragyog! Annak idején édesanyánk számára egy kívánságunk sem volt teljesíthetetlen, így mindig megkaptuk a kért habcsóktortát, a vakondtúrás tortát vagy a csokoládéval bevont lovagi várat. Most mindezt mi is meghálálhatjuk édesanyánknak és ehhez még profi cukrásznak sem kell lennünk. Még az egyszerű piskóták vagy cupcake-ek is mennyei tortává varázsolhatók egy kis fondant, cukormáz vagy vajas krém segítségével.

A tortareceptekhez

Csináld magad ajándékötletek: boros és gyümölcsös ládákból készített bútorok

A csináld magad tárgyak slágerei a boros és gyümölcsös ládákból készített bútorok. Akár természetes állapotukban hagyja vagy színesre festi őket, egészen biztosan egyedi bútordarabként fogják különlegessé tenni a lakást. És ami a legjobb bennük: úgy mutatnak, mint a dizájnerdarabok, abszolút egyediek és viszonylag olcsók. Édesanyja is biztosan örülni fog egy szép új otthoni dekorációs elemnek, ezért a gyümölcsös ládából készült polcok kitűnő ajándékötletként szolgálnak.

Honnan szerezzünk be boros vagy gyümölcsös ládákat? Manapság már számos webáruházban kaphatók, pl. a Tchibo-nál is. Ezen kívül szupermarketekben, gyümölcspiacokon vagy olyan üzemekben is érdeklődhet és vásárolhat kedvező áron ládákat, ahol gyümölcstermékek gyártásával foglalkoznak. Régebbi boros ládákat pincészetekben vagy nagyobb borkereskedésekben is beszerezhet.

És hogy készítsünk ilyen bútordarabokat? A boros és gyümölcsös ládákon kívül alig van szükség további szerelési anyagokra. Már egyetlen ilyen egyedien kicsinosított láda is használható éjjeli szekrényként vagy dohányzóasztalként. Az olyan nagyobb bútordarabok stabilabbá tétele érdekében, mint például könyvespolc, ajánlott a ládákat először faenyvvel összeragasztani, majd csavarokkal és szögekkel, valamint lyukacsos lapok segítségével szorosan egymáshoz rögzíteni. Fontos tudnivaló: a faenyvvel történő ragasztás csupán arra szolgál, hogy a ládák csavarozás vagy összeszögelés közben ne csússzanak ki a kívánt pozícióból. Az enyv önmagában nem biztosít kellő stabilitást.

Legyen bátorsága megtörni a szimmetriát: összeállításakor a ládákat nem kell feltétlenül teljesen szimmetrikusan elrendezni. Néhány ládát állítson fel hosszában, míg a többit helyezze el keresztben, így olyan köztes helyek jönnek létre, melyeket később lakáskiegészítők, képek vagy kisebb vázák elhelyezésére használhat. Csak az a fontos, hogy a polc hátsó oldala sima felületű legyen, ha esetleg később közvetlenül a falra szeretné szerelni a polcot.

Ami a ládák színét és díszítését illeti, kreativitásának természetesen semmi sem szabhat határt. Pont a szép patinájú régi ládák rendelkeznek már kezeletlen állapotukban is egy bizonyos bájjal. Talán már egy alapos tisztítás és a ládák smirglivel történő megmunkálása is elegendő ahhoz, hogy megelőzzük a szálkák miatti sérülésveszélyt. A gyümölcsös vagy boros ládákat egyszerű fehérre is festheti vagy színes festékkel ízlés szerint is kidíszítheti. A még tetszetősebb megjelenés érdekében a hátfalakat mintás tapétadarabokkal is beragaszthatja.

Egy apró tipp, ha édesanyja esetleg szeret kertészkedni: a gyümölcsös és boros ládák különleges virágtartóként, vagy teraszon, illetve erkélyen történő zöldségtermesztésre is használhatók.

Különleges ajándékok édesanyáknak

Az édesanyánknak szánt ideális ajándék utáni keresgéléskor általában az is hasznos, ha átgondoljuk, hogy mi érdekli őt igazán. Szeret pl. sütni-főzni? Szívesen sportol? Milyen egyéb hobbijai vannak? Szereti díszítgetni vagy sűrűn átrendezni otthonát? Szeret olvasni vagy minden lehetőséget megragad, hogy a szabadban lehessen? Garantáljuk, hogy ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával a legjobb ajándékötletek fognak eszébe jutni.

Aki pedig még midig keresi a megfelelő ajándékot, az a Tchibo-nál biztosan talál valami szemrevalót.
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
Sajnos már elfogyott
  • Kardigán karmírral, fekete
A legfinomabb kasmír anyag
12 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Női bőrtáska
Kiváló minőségű bőr
41 995Ft
 
 
 
 
Sajnos már elfogyott
  • Női bőr bevásárlótáska
Kiváló minőségű színmarhabőr
37 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Női bőr borítéktáska
Kiváló minőségű marhabőr
19 995Ft
15 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • Mécses, aranyszínű, nagy
Tükörhatású, aranyszínű dekor
5 995Ft
Sajnos már elfogyott
  • LED-es fényfüzér
10 átlapolós hatású textilgömb
4 995Ft

Szeretettel becsomagolva - hogy még szebb legyen az ajándék

Már rég elmúltak azok a gyermekévek, amikor édesanyánknak szánt ajándékunkat ragacsos ujjainkkal csomagoltuk be színes ajándékpapírba. Anyukánk biztosan nagyon örült ennek is, ma azonban már jóval ügyesebben becsomagolva adhatjuk át ajándékainkat. Hiszen a nagy gondossággal elkészített ajándékcsomagolás és kártya nem csupán dekorációként szolgál. Hanem - mint maga az ajándék - megbecsülésünket hivatott kifejezni.

Kreativitás csomagoláskor is

Egy szép csomagolás még jobban megörvendezteti a megajándékozottat. Főként a klasszikus vagy praktikus ajándékok esetében teheti még különlegesebbé ily módon az ajándékozást. A mintás ajándékpapír helyett válasszon inkább barna csomagolópapírt. Az egyszínű felület számos lehetőséget kínál: maszkoló szalagot vagy csipkés tortapapírt ragaszthat rá. Vagy vágjon ki újságpapírból, maradék ajándékpapírból vagy egy régi térképből motívumokat, például szíveket, leveleket vagy gyertyákat.

Saját üdvözlőlapok készítése

Annak idején mennyire örült édesanyánk, amikor saját versünket írtuk rá girbegurba betűkkel az üdvözlőlapra! Ma már gyakran előre nyomtatott lapokra írunk - személyes üdvözlőlapot azonban többféleképpen is készíthetünk. Az egyik ilyen legegyszerűbb módszer: fogjon egy szép fényképet, például egy édesanyjáról készített régi fotót, majd ragassza egy darab összehajtott tónuspapírra. A képhez illő szöveg biztosan hamar eszébe fog jutni, ha a kép készítéseinek körülményeire gondol.