
Inspiráló ötletek Húsvétra

Így lesz kellemes a húsvét!
Közös sütés a gyerekekkel, lakásdekorálás és az otthoni környezet szépítése. Szuper ötletek a csodás húsvéti ünnepekhez!


Kreatív ötlet a húsvéti asztalra
Nyuszifül szalvétából
1. Hajtsa félbe a szalvétát, hogy egy háromszög keletkezzen.
2. A szélesebb résztől kezdve tekerje fel a szalvétát.
3. Helyezze a közepére a tojást, és a feltekert szalvétával fogja át.
4. A tojás felső részén kösse meg a szalvétát egy zsinórral.
2. A szélesebb résztől kezdve tekerje fel a szalvétát.
3. Helyezze a közepére a tojást, és a feltekert szalvétával fogja át.
4. A tojás felső részén kösse meg a szalvétát egy zsinórral.

Állítsa meg az időt és élvezze a pillanatot
Nincs húsvét közös kávézás nélkül!

A kis eszpresszó és a vidám tojáslikőr története...
Recept: Kávé tojáslikőrrel
Hozzávalók (2 adaghoz):
1/2-1 vaníliarúd
2,5 dl tej (3,5%-os)
1 dl tojáslikőr
4 x TCHIBO Barista Espresso
Eszközök: vágódeszka, kés, lábos, tűzhely, 2 pohár (egyenként kb. 300 ml), eszpresszó kávéfőző vagy automata kávéfőző, elektromos tejhabosító
Elkészítés:
Vágja ketté hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a belsejét egy késsel. A vaníliarudat és a kikapart belsejét a tejjel és a tojáslikőrrel keverje össze egy lábosban és kicsit hevítse fel. Húzza le a lábost a tűzről és hagyja kb. 10 percig állni. Vegye ki a vaníliarudat és ossza el a tejet a poharakban. Adjon hozzá poharanként 2 TCHIBO Barista eszpresszót. A maradék tejet melegítse fel 60–65 °C-ra, és habosítsa krémesre. Töltse a tejhabot a poharakba, és tálalja.
1/2-1 vaníliarúd
2,5 dl tej (3,5%-os)
1 dl tojáslikőr
4 x TCHIBO Barista Espresso
Eszközök: vágódeszka, kés, lábos, tűzhely, 2 pohár (egyenként kb. 300 ml), eszpresszó kávéfőző vagy automata kávéfőző, elektromos tejhabosító
Elkészítés:
Vágja ketté hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a belsejét egy késsel. A vaníliarudat és a kikapart belsejét a tejjel és a tojáslikőrrel keverje össze egy lábosban és kicsit hevítse fel. Húzza le a lábost a tűzről és hagyja kb. 10 percig állni. Vegye ki a vaníliarudat és ossza el a tejet a poharakban. Adjon hozzá poharanként 2 TCHIBO Barista eszpresszót. A maradék tejet melegítse fel 60–65 °C-ra, és habosítsa krémesre. Töltse a tejhabot a poharakba, és tálalja.

Tchibo kávék rendelése online
Kedvenc kávéja? Húsvétkor házhoz megy!

Természetesen ezekben az időkben sem kell lemondania kedvenc kávéjáról. Egyszerűen rendelje meg online, és szállíttassa kényelmesen otthonába – húsvétkor pedig már fogyaszthatja is!



kapszulák

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 21 812,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 21 812,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 21 812,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 18 025

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 17 787,83

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 19 312,50

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 19 312,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 18 025

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 19 312,50

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 20 798,08

12 360Ft
10 815Ft
Ft/kg 18 025

1 745Ft
Ft/kg 24 928,57

1 745Ft
Ft/kg 21 812,50

1 745Ft
Ft/100g 2 181,25

1 745Ft
Ft/kg 21 812,50

1 545Ft
Ft/kg 20 600

1 545Ft
Ft/kg 20 328,95

1 545Ft
Ft/kg 22 071,43

1 545Ft
Ft/kg 22 071,43

1 745Ft
Ft/kg 21 812,50

1 545Ft
Ft/kg 20 600

1 545Ft
Ft/kg 22 071,43

1 545Ft
Ft/kg 23 769,23

1 545Ft
Ft/kg 20 600

4 195Ft
Ft/kg 19 976,19

4 195Ft
Ft/kg 18 644,44

4 195Ft
Ft/kg 18 399,12

4 195Ft
Ft/kg 19 976,19

4 195Ft
Ft/kg 19 976,19

14 595Ft
Ft/kg 19 003,91

12 895Ft
Ft/kg 17 674,07

14 595Ft
Ft/kg 19 003,91

12 895Ft
Ft/kg 17 909,72

15 695Ft
Ft/kg 18 684,52

15 695Ft
Ft/kg 17 209,43

15 695Ft
Ft/kg 17 438,89

kiadások

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 21 812,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 21 812,50

13 960Ft
12 215Ft
Ft/kg 19 085,94

6 995Ft
Ft/kg 13 990


6 995Ft
Ft/kg 13 990

10 895Ft
Ft/kg 10 895

8 595Ft
Ft/kg 8 595
10 895Ft
Ft/kg 10 895

33 885Ft
29 805Ft
Ft/kg 9 935

11 295Ft
Ft/kg 11 295

5 995Ft
Ft/kg 11 990

33 885Ft
29 805Ft
Ft/kg 9 935

11 295Ft
Ft/kg 11 295

5 995Ft
Ft/kg 11 990

87 160Ft
78 134Ft
Ft/kg 9 766,75

10 895Ft
Ft/kg 10 895

5 595Ft
Ft/kg 11 190

87 160Ft
78 134Ft
Ft/kg 9 766,75

10 895Ft
Ft/kg 10 895

5 595Ft
Ft/kg 11 190

8 595Ft

61 728Ft

8 595Ft

61 728Ft

8 595Ft

61 728Ft


2 395Ft
Ft/kg 9 580

26 858Ft
Ft/kg 10 743,20

2 995Ft
Ft/kg 11 980

2 695Ft
Ft/kg 10 780

2 395Ft

25 839Ft

2 395Ft

25 839Ft

2 495Ft
Ft/kg 9 980

2 695Ft
Ft/kg 10,78

22 709Ft
Ft/kg 7 569,67


33 885Ft
29 805Ft
Ft/kg 9 935

33 885Ft
29 805Ft
Ft/kg 9 935

15 695Ft
Ft/kg 18 684,52

15 695Ft
Ft/kg 17 209,43

15 695Ft
Ft/kg 17 438,89

15 695Ft
Ft/kg 18 684,52

15 695Ft
Ft/kg 18 684,52

87 160Ft
78 134Ft
Ft/kg 9 766,75

87 160Ft
78 134Ft
Ft/kg 9 766,75

61 728Ft

61 728Ft

61 728Ft

25 839Ft

25 839Ft

26 858Ft
Ft/kg 10 743,20

22 709Ft
Ft/kg 7 569,67


4 995Ft

4 995Ft

9 995Ft
6 996Ft

2 195Ft
1 746Ft

2 495Ft
1 886Ft

3 495Ft

3 495Ft

5 495Ft

4 495Ft

3 995Ft

14 995Ft
10 496Ft

4 595Ft

14 995Ft

14 995Ft

29 995Ft

9 995Ft

34 995Ft

19 995Ft

4 995Ft

4 995Ft

4 995Ft

4 995Ft

6 995Ft

6 995Ft

4 995Ft

4 495Ft

13 995Ft
Egy nagyon különleges húsvéti meglepetés

Láttam a húsvéti nyuszit!


Milyen is lenne a húsvét nyuszi és tarka tojások nélkül! Ezek egyszerűen hozzá tartoznak.

Tojásfestés? Természetesen!
A legszebb színek a természetből származnak. Ha az alábbi élelmiszereket 10-45 percig vízben főzi, akkor csodás, természetes színeket eredményező főzeteket kap:
Zöld = csalán és spenót
Aranysárga = kurkuma
Narancssárga = sárgarépa
Piros = cékla
Barna = kávé
Kék = hibiszkuszvirág és vörös káposzta
Zöld = csalán és spenót
Aranysárga = kurkuma
Narancssárga = sárgarépa
Piros = cékla
Barna = kávé
Kék = hibiszkuszvirág és vörös káposzta
Ötletek a húsvét megédesítéséhez
Ilyen isteni a húsvét illata: a szeretettel készített sütemény és édes keksz még meghittebbé tesz minden ünnepi asztalt. ♡


Kedvenc süteményreceptjeink ♡
Próbálja ki a sajttorta-nyuszit, ami kitűnően elkészíthető sütőformánkkal! Vagy csábuljon el egy bűnösen finom répatortával – de, természetesen, a cuki húsvéti bárányt sem érdemes kihagyni. A húsvéti kalács pedig semmi esetre sem hiányozhat a húsvéti asztalról. Jó étvágyat!

Hozzávalók
- A tésztához:
- 150 g puha vaj
- 120 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás (M-es méret)
- 100 g liszt
- 100 g aprított mandula
- 4 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
- Ezen kívül ízlés szerint porcukor a megszóráshoz
Elkészítés
1. Egy 1 liter űrtartalmú bárányformát vékonyan kikenünk és belisztezünk. A sütőt 180 °C-ra alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
2. A vajat a robotgép habverőjével világosra és selymesre keverjük. Ezután a cukrot és a vaníliás cukrot apránként beletesszük. Hozzáadjuk a sót és a citromhéjat.
3. A tojásokat egymás után beleütjük és egyenként körülbelül 30 másodperc alatt alaposan eldolgozzuk. A lisztet, a mandulával és a sütőporral együtt alacsony fokozaton hozzákeverjük. Belekeverjük a tejet.
4. A tésztát az előkészített bárányformába töltjük és egy tepsire helyezzük. Forró sütőben 45 percig sütjük.
5. Kivesszük a sütőből a húsvéti bárányt és 10 percig hűlni hagyjuk. Ezután óvatosan kivesszük a formából. Hagyjuk, hogy egy süteményrácson teljesen kihűljön. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. © Tamara Staab (Maras Wunderland)
2. A vajat a robotgép habverőjével világosra és selymesre keverjük. Ezután a cukrot és a vaníliás cukrot apránként beletesszük. Hozzáadjuk a sót és a citromhéjat.
3. A tojásokat egymás után beleütjük és egyenként körülbelül 30 másodperc alatt alaposan eldolgozzuk. A lisztet, a mandulával és a sütőporral együtt alacsony fokozaton hozzákeverjük. Belekeverjük a tejet.
4. A tésztát az előkészített bárányformába töltjük és egy tepsire helyezzük. Forró sütőben 45 percig sütjük.
5. Kivesszük a sütőből a húsvéti bárányt és 10 percig hűlni hagyjuk. Ezután óvatosan kivesszük a formából. Hagyjuk, hogy egy süteményrácson teljesen kihűljön. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. © Tamara Staab (Maras Wunderland)

Hozzávalók (26-28 cm-es tortaformához)
- A tésztához:
- 225 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál szerecsendió
- 350 g répa (tisztítva mérve)
- 100 ml olaj
- 80 ml tej
- 3 tojás (M-es méret)
- 125 g cukor
- A mázhoz:
- 150 g porcukor
- 4-5 evőkanál tej
- 25 g aprított & pirított mandula
- Húsvéti csokitojás a díszítéshez
Elkészítés
1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd vékonyan kilisztezzük. A sütőt alsó-felső sütéssel 175° C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót, majd félretesszük. A répát egy reszelő vagy egy mixer segítségével lereszeljük/összeaprítjuk. Szintén félretesszük. Összekeverjük az olajat és a tejet.
2. A cukrot és a tojásokat a robotgép vagy a konyhagép habverőjével fehéredésig keverjük. A keverőgép folyamatos használata mellett, közepes fokozaton lassan és apránként hozzáadjuk az olajos-tejes keveréket majd jól elkeverjük.
3. Beletesszük a répát és a lisztes keveréket, majd egy tésztakaparóval addig keverjük, amíg a massza csomómentes nem lesz.
4. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Forró sütőben 50 percen át sütjük. Tűpróbát végzünk. Kivesszük a répatortát a sütőből és hűlni hagyjuk.
5. A porcukorból és a tejből sűrű öntetet készítünk. Megkenjük vele a süteményt, majd megszórjuk pirított és apróra vágott mandulával. © Tamara Staab (Maras Wunderland)
2. A cukrot és a tojásokat a robotgép vagy a konyhagép habverőjével fehéredésig keverjük. A keverőgép folyamatos használata mellett, közepes fokozaton lassan és apránként hozzáadjuk az olajos-tejes keveréket majd jól elkeverjük.
3. Beletesszük a répát és a lisztes keveréket, majd egy tésztakaparóval addig keverjük, amíg a massza csomómentes nem lesz.
4. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Forró sütőben 50 percen át sütjük. Tűpróbát végzünk. Kivesszük a répatortát a sütőből és hűlni hagyjuk.
5. A porcukorból és a tejből sűrű öntetet készítünk. Megkenjük vele a süteményt, majd megszórjuk pirított és apróra vágott mandulával. © Tamara Staab (Maras Wunderland)

Hozzávalók (egy fonathoz)
- A kelt tésztához:
- 175 g mazsola
- 6 evőkanál rum
- 500 g liszt
- ½ teáskanál őrölt vanília
- 1 citrom lereszelt héja
- 30 g friss élesztő
- 70 g cukor
- 225 ml tej
- 1 teáskanál só
- 1 tojás (M-es méret)
- 100 g puha vaj
- Ezen kívül:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- Mandulapehely és színezett cukor ízlés szerint
- A málnás-banános-kókuszos öntethez:
- 1 érett banán
- 150 g fagyasztott málna
- 2 evőkanál kókuszkrém (a kókusztej megszilárdult része)
- 1,5 teáskanál guárgumi
- 4 evőkanál pirított kókuszreszelék
Elkészítés
1. Az öntethez a guargumi és a kókuszreszelék kivételével valamennyi hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és jól elpürésítjük. Beletesszük a guargumit és még egyszer pürésítjük. Áttöltjük és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Befőttesüvegbe tesszük, jól lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.
2. A mazsolát legalább 6 órán át - vagy akár egy teljes éjszakán át is - rumban áztatjuk. Ezután alaposan lecsöpögtetjük.
3. A kelt tésztához a lisztet a vaníliával és a citromhéjjal egy tálba tesszük és egy mélyedést nyomunk bele. Belemorzsoljuk az élesztőt és 1 evőkanál cukrot teszünk bele. A tejet (maximum 37° C-ra) meglangyosítjuk és egy kicsit öntünk belőle az élesztőre. Egy vékony pálcikával óvatosan addig keverjük, míg az élesztő fel nem oldódik. A tésztát lefedve meleg helyen körülbelül 15 percen át addig pihentetjük, míg a tészta hólyagosodni nem kezd.
4. A maradék cukrot, a maradék tejet, a sót, a tojást és a vajat a tésztához adjuk. Robotgéppel vagy kézzel néhány mozdulattal összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a tésztát 10 percig gyúrjuk. A tészta akkor jó, ha elválik a tál szélétől és ha visszaugrik, amikor ujjunkkal benyomjuk. Lefedve meleg helyen egy óra hosszat pihentetjük. Ez idő alatt a tésztának jól meg kell kelnie.
5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Néhány mozdulattal még egyszer átgyúrjuk a tésztát és három egyenlő méretű részre osztjuk. Az egyes darabokat körülbelül 35 cm hosszúságúra nyújtjuk. A három szálból fonatot készítünk. A húsvéti fonott kalácsot a tepsire helyezzük.
6. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, majd a fonatot ecset használatával megkenjük. Színezett cukorral és mandulapehellyel ízlés szerint megszórjuk. Lefedve még egyszer 30 percig kelni hagyjuk.
7. Időközben a sütőt alsó-felső sütéssel 180° C-ra előmelegítjük. A húsvéti fonott kalácsot a forró sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, a málnás-banános-kókuszos öntettel fogyasztjuk. © Tamara Staab (Maras Wunderland)"
2. A mazsolát legalább 6 órán át - vagy akár egy teljes éjszakán át is - rumban áztatjuk. Ezután alaposan lecsöpögtetjük.
3. A kelt tésztához a lisztet a vaníliával és a citromhéjjal egy tálba tesszük és egy mélyedést nyomunk bele. Belemorzsoljuk az élesztőt és 1 evőkanál cukrot teszünk bele. A tejet (maximum 37° C-ra) meglangyosítjuk és egy kicsit öntünk belőle az élesztőre. Egy vékony pálcikával óvatosan addig keverjük, míg az élesztő fel nem oldódik. A tésztát lefedve meleg helyen körülbelül 15 percen át addig pihentetjük, míg a tészta hólyagosodni nem kezd.
4. A maradék cukrot, a maradék tejet, a sót, a tojást és a vajat a tésztához adjuk. Robotgéppel vagy kézzel néhány mozdulattal összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a tésztát 10 percig gyúrjuk. A tészta akkor jó, ha elválik a tál szélétől és ha visszaugrik, amikor ujjunkkal benyomjuk. Lefedve meleg helyen egy óra hosszat pihentetjük. Ez idő alatt a tésztának jól meg kell kelnie.
5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Néhány mozdulattal még egyszer átgyúrjuk a tésztát és három egyenlő méretű részre osztjuk. Az egyes darabokat körülbelül 35 cm hosszúságúra nyújtjuk. A három szálból fonatot készítünk. A húsvéti fonott kalácsot a tepsire helyezzük.
6. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, majd a fonatot ecset használatával megkenjük. Színezett cukorral és mandulapehellyel ízlés szerint megszórjuk. Lefedve még egyszer 30 percig kelni hagyjuk.
7. Időközben a sütőt alsó-felső sütéssel 180° C-ra előmelegítjük. A húsvéti fonott kalácsot a forró sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, a málnás-banános-kókuszos öntettel fogyasztjuk. © Tamara Staab (Maras Wunderland)"