Férfi karórák – a stílus és a praktikusság ötvözése

Egy karóra nemcsak arra szolgál, hogy mutassa az időt, hanem egyben stílusos kiegészítő is, amely kifejezheti a személyiségét. Ezért mielőtt egy új férfi karórát rendel, érdemes feltennie a kérdést magának, hogy mik a legfontosabb szempontok, hiszen nem minden óra megy egy öltönyhöz vagy sportos szetthez. A Tchibo online shopban kedvező áron talál karórákat, sokféle stílusban - a nagyobbaktól a kisebbekig és a modernektől egészen a retro stílusig.

Kérjük, töltse be újra az oldalt, vagy próbálja meg később.

Nem találta meg a keresett terméket?

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért és VIP kedvezményekért! Ráadásként most meglepjük egy 10%-os kedvezményre jogosító utalvánnyal!
Feliratkozom

Itt találja a Tchibo Webáruház aktuális termékkínálatát:

Férfi karórák a kisebbektől egészen a méretesekig

A férfi karórák választéka óriási, ezért először azt kell eldöntenie, hogy milyen alkalmakkor szeretné viselni az órát. Egy diszkrétebb, visszafogottabb férfi karóra az üzleti megjelenés kiváló kiegészítője. A szabadidős elfoglaltságokhoz vagy sporthoz pedig érdemes inkább egy több funkcióval ellátott, nagyobb órát választania. Az óraházak esetében is akad néhány különbség. A klasszikus, mindennapi órák kerámiából készülnek. Aki esetleg elegánsabbat szeretne választani, annak a nemesacél vagy nemesfém telitalálat lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek érzékenyebbek a karcolásokra. A hobbi sportolók ezzel szemben előszeretettel választhatnak egy karbonházas típust. Ezek az órák nagyon könnyűek, mégis ellenallóak. Az óraüveget tekintve is sokféle típus van. A zafírüveg ellenállóbb, de ebből kifolyólag drágább is, mint a műanyag vagy a plexi.
Figyelemfelkeltő férfi karórák: Közeli kép egy analóg karórát hordó férfiről, aki egy világoskék inget és egy kockás zakót visel.

A klasszikus analóg órák

Az analóg órák a férfi karórák legnagyobb klasszikusai. A fogaskerekek, rugók és a mutatók a kézművesség magas iskoláját jelképezik. Rendkívül sokféle számlap közül választhat: kerek vagy négyzet alakú, kicsi, nagy, arab vagy római számokkal – esetleg egészen egyszerű mutatókkal rendelkező órák sokasága várja Önt. A színválasztással kapcsolatban sincsenek korlátok, az viszont elmondható, hogy a fehér számlapok a leggyakoribbak. Ha nem akarja maga beállítani az óráját, válasszon egy automata karórát. Így az órát a kar mozgása automatikusan beállítja.
Egy elegáns ruhát viselő napszemüveges férfi, egy folyó előtt áll és a korlátnak támaszkodva a karóráját nézi.

Az elegáns divat óra

Az analóg órák közül kiemelkednek az úgynevezett divat órák. Ezek az időtlen klasszikusok nagyon elegánsak, melyek egy üzleti tárgyaláson is kiváló kiegészítők. A divat órák visszafogottak, keskenyek és általában sárga-, fehér- vagy rozé aranyból készült elegáns házzal rendelkeznek, de a nemesacélból vagy platinából készült férfi karórák is nagyon jól mutatnak. Ha a számlapról van szó, a visszafogottság a legjobb megközelítés. A világos-sötét kontraszt a legjellemzőbb, de a matt számlap is rendkívül elegáns hatást kelt. Egy divat óra esetén a finom varrású fekete vagy barna bőrszíj elengedhetetlen.

Sportolás digitális karórával

Ha nem rajong a mutatókért és inkább a sportos stílust részesíti előnyben, válasszon a Tchibo igényes digitális férfi karórái közül. Az úgynevezett quartz órák klasszikus digitális kijelzővel ellátott kiegészítők, amik már az 1980-as években is nagy szenzációt keltettek, három évtizeddel később pedig robbanásszerűen jöttek vissza a divatba. A digitális órák vagányan mutatnak és általában multifunkcionálisak. Sok modell nem csak az időt mutatja, hanem olyan praktikus extrákkal is rendelkezik, mint például stopper-, visszaszámoló funkció, ébresztőóra, automatikus naptár sőt, még az időt is be tudják mondani. Böngésszen és válassza ki az új férfi karóráját. Egyúttal érdemes szétnéznie a hozzá illő férfi ruhák között!

Melyik karórához milyen szíj illik?

A karórához választott szíj az óra stílusától és a személyes ízlésétől függ. Egy bőrszíjjal rendelkező férfi karóra különösen jól passzol az üzleti stílushoz, könnyű és nagyon jól hozzásimul a csuklójához. Győződjön meg arról, hogy a bőrszíj színe jól megy a számlaphoz és az óraházhoz, és nem utolsó sorban a ruhatárához. A fémszíjas karóra típusától függően elegáns hatást kelt, de ezek a férfi karórák természetesen nehezebbek, a textil vagy műanyag szíjas órákat pedig kizárólag szabadidős célokra ajánljuk.
Közeli kép egy fémszíjas férfi karóráról.

Minőségi időmérő

A Tchibo webshopban különösen pénztárcabarát férfi karórákat talál. A minőségért a TCM minőség-tanúsítványunk kezeskedik. A rövidítés mögött a „Tchibo Certified Merchandise” kifejezés áll, amely a teljes értékláncunkra vonatkozik. Ha egy bőrszíjas karórát szeretne, keresse a „Valódi bőr” feliratot, mely azt jelzi, hogy a választott termék természetes anyagokból készült. Amennyiben pedig az új karórájához passzoló ruhadarabot keresi, nézzen körbe a férfi ingek között. Akár elegáns vagy hétköznapi stílusú karórát szeretne – nálunk megtalálja!
Kiváló minőségű férfi karórák: Egy öltönyt viselő fiatal férfi egy kávézó előtt ül és nézi a mobilját. A csuklóján egy férfi karórát visel.