néhány darab kapható
Akciós ár 6 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 6 995 Ft 5 995 Ft Quickshop

Férfi galléros pólók: A póló, aminek a története Indiában kezdődött

A galléros póló először Indiában kezdte meg a térhódítását, a 20. század elején. A szubtrópusi éghajlatú országban a felhajtható gallérú póló védelmet nyújtott a leégés ellen, ezért tökéletes választás volt a lovaspólóhoz. A szellős pamutszövet és a kényelmes szabás miatt hamar nélkülözhetetlenné vált a pályán, akkoriban azonban a férfiak általában hosszú ujjú galléros pólókat viseltek. A híres teniszező, René Lacoste csak később, 1933-ban rukkolt elő a rövid ujjú változat tervével, amelyet később más sportágakban és szabadidő felsőként is előszeretettel viseltek. A férfi galléros pólóknál jellemző vonás, hogy a gallér és az ujjak passzrésze is bordázott.
Az irodai élethez is alkalmas viselet: Egy fehér galléros pólót viselő fiatal férfi a számítógépe előtt ül.

Kellemes tapintású és kényelmes szabású

A galléros pólót néha pólóingnek is szokták nevezni, de mindkét elnevezés ugyanazt jelenti. A felső elegáns hatást kelt és már régóta nem csak a sport világában fordul elő. A klasszikus változat a kellemes tapintású piké szövetből készül, de manapság gyakran készítik sima pamutkeverékből vagy jersey anyagból és számtalan színben kaphatók. Az alkalomtól és a személyes ízléstől függően választhat a konzervatívabb vagy az élénk árnyalatok közül. A sportolás során nyugodtan felkaphat egy élénkebbet, de az üzleti életben jobb a kevésbé feltűnő mellett maradni.
Egy rövidnadrágot és egy zöld pólóinget viselő fiatal férfi boldogan üldögél a tengerparton a napsütésben.

Mi megy a legjobban egy galléros pólóhoz?

Habár egy galléros póló mindig egy kicsit sportosabb hatást kelt, mint egy férfi ing, a gallér miatt mégis elegánsabb, mint egy póló, így az üzleti életben is nyugodtan viselhető. A legjobb, ha az irodába egy szövetnadrágot vesz fel hozzá, illetve, ha szeretne még elegánsabb lenni, a galléros pólóra egy zakót is felkaphat. Ha a szabadidejében szeretné viselni, nagyon jól megy hozzá egy farmer vagy egy rövidnadrág is. A tippünk: Mivel a férfi galléros pólók általában nem túl széles szabásúak, ezért nyugodtan hordhatja őket lógva a nadrágon kívül. Ezt a pólófajtát valójában csak akkor érdemes betűrni a nadrágba, ha nagyon karcsú.

Galléros pólók: mit kezdjünk a gombokkal?

Ha szeretne valamit felvenni a galléros póló alá, egy szűk alsóinget ajánlunk. A sűrűn szőtt anyag elég vastag, így semmi sem fog átlátszani, de a helyes gombolásra is fontos ügyelnie. Az irodában maximum a legfelső gombot érdemes kigombolni, azonban ha egy zakót is felvesz a galléros pólójára, érdemes mindet begombolni. A szabadidős programok esetében viselje úgy, ahogyan Önnek a legjobban tetszik. Vegyen fel például a galléros pólójához egy farmerdzsekit vagy egy rövid kabátot!

A mintás és a hosszú ujjú galléros pólók is jól mutatnak

A divatkedvelő férfiak a változatosság kedvéért az egyszínűek helyett mintás férfi galléros pólókat is választhatnak. A csíkosak is nagyon népszerűek, de a kockás- és az angol rombusz mintával sem lehet mellélőni. Habár továbbra is a rövid ujjú a klasszikus változat, egy hosszú ujjú pólóinggel igazán egyedivé teheti ruházatát. Ezek tavasszal és ősszel a legpraktikusabbak, komolyságot és egy csipetnyi eleganciát is sugároznak. Vegyen fel rá egy pehelykönnyű férfi dzsekit, hogy minden hőmérsékletben jól érezze magát a bőrében.
Egy kék-fehér csíkos galléros pólót viselő férfi egy vitorlás hajón üldögél és az árbócnak támaszkodik.

Megbízhat a tanúsító védjegyeinkben

Ha egy Tchibo galléros pólót választ, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket vásárol. A TCM minőség-tanúsítványunk garantálja az alapos és szigorú minőségellenőrzést – az alapanyagok kiválasztásától egészen a értékesítésig. Ha kiemelten fontos Önnek az organikus minőség, keresse az „organikus pamutot tartalmazót” jelölést. A fenntartható termelést pedig a „GUT GEMACHT” jelölés garantálja. Fedezze fel az online shopunkban a férfi pólók gazdag választékát és szerezzen be kiváló minőségű termékeket, kedvező áron!
Egy kék pólóinget viselő apuka a medence partján ül a fiával és együtt irányítanak egy távirányítós hajót.