Számunkra a legfontosabb: az ember

A Tchibo-nál nem csak a fenntartható termékekre, hanem az azokat előállító emberekre is figyelünk. A származási országokban az életkörülmények gyakran össze sem hasonlíthatók a miénkkel. Ezért indítottunk néhány projektet, amelyek célzottan egy dologra irányulnak: segítünk, hogy segíthessenek magukon.

Jobb oktatás Tanzániában

Azok a gyerekek, akik nagyon szerencsések és iskolába járhatnak, 50 másik gyermekkel osztoznak az osztálytermen. És iskola után? Képzés? Ez Tanzániában nem magától értetődő. Ezért itt a Save the Children alapítvánnyal együtt támogatást és még sok mást nyújtunk.

Kita projektünk Guatemalában

A gyermekeknek nem veszélyes lejtőkön a helyük, hogy segítsenek a betakarításban, hanem az iskolában, hogy tanuljanak. Ezért a Save the Children alapítvánnyal együtt ennek megoldására támogató alternatívákat dolgoztunk ki a gyermekeknek.

Nők a nőkért Kenyában

Mi származik abból, ha a nők saját maguk döntenek arról, hogy mire van legsürgősebben szükségük? Elég sok jó. Kenyában nemcsak vízvezetékeket fektettünk le, hanem hitelrendszerekkel, építőanyagokkal és iskolával támogattuk a közösségeket – mindezt azzal a céllal, hogy az életkörülményeket fenntarthatóan javítsuk.