Egy zölden maradó világnak

Legyünk őszinték: fa vagy papír nélkül nem tudunk létezni. Ám tehetünk azért, hogy a fát ne pazaroljuk azáltal, hogy többet vágunk ki, mint ültetünk. Fontos, hogy ne károsítsuk a környezetet, és a fa ne illegális forrásból származzon. A Tchibo pontosan ezt tartja szem előtt. Biztosak vagyunk abban, hogy a fenntartható tevékenység végső soron nem csak a természetnek, hanem az embereknek is jó.

Jó úton a fenntarthatóság felé

Jó úton járva jóra is gondolhatunk. Törekszünk arra, hogy erőforrásainkat felelősségteljesen használjuk. Ide tartozik a fa és a papír tudatos felhasználása. De nem csak termékeink esetében, hanem vállalatunkon belül is jövőorientáltan cselekszünk. Így például környezetirányítási rendszerünk révén csökkentjük az energia, a víz, a gáz és a papír felhasználását. Ezenkívül a vállalaton belül környezetbarát papírt használunk – amennyiben lehetséges, nem is nyomtatunk.

Nem csak a tartalom számít

Könnyű a környezetvédelemről beszélni. Megvalósítani azonban csak akkor lehet, ha teszünk érte. Azaz nem csak arra törekszünk, hogy termékeinket fenntarthatóan állítsuk elő, hanem arra is, hogy a környezetünket fenntarthatóan alakítsuk. Igaz ez például csomagolókartonjainkra, amelyekben Önnek szállítunk. Ezek 100%-ban FSC®-tanúsított kartonból készülnek. A csomagok optimálisabb megtöltése által 2015 óta kisebb csomagolási méretet használunk. Ezzel anyagot takarítunk meg és csökkentjük a CO2 kibocsátást. 2020-ra a fogyasztási cikkeink FSC®-tanúsított kartonból készült csomagolásainak arányát 95%-ra kívánjuk növelni.

Papírral és fával a környezetvédelemért

A Forest Steward Ship Council® tanúsítványával rendelkező, fenntartható fa- és papírtermékeink már 2015-ben 40% feletti arányt képviseltek. Ide tartozik az összes termék, amely trópusi vagy hideg égövi fából készül, pl. kerti bútoraink. Mivel ezzel messze nem elégszünk meg, állandóan arra törekszünk, hogy fenntartható módon készült termékeink arányát tovább növeljük.

Zöld szalag a fenntarthatóság jegyében

Mivel fontos számunkra, hogy termékeinket örömmel használja, valamint pontosan tudja, mit vásárol és az honnan származik, bevezettük a zöld szalagot. Így azonnal láthatja, mi a fenntartható a nagyszerű termékben.

A természet szeretetéből

Az erdők pótolhatatlanok. Megőrzésük érdekében termékeink FSC®-tanúsított fából készülnek a JÓT TETTÉL filozófia szerint. Az FSC® (Forest Stewardship Council®) szigorú irányelvei révén gondoskodunk arról, hogy az élőfától a késztermékig minden előállítási lépés környezetbarát és társadalmilag fenntartható legyen

Játszva vissza a természetbe.

A gyerekek megérdemlik a legnagyobb törődést, ezért a PlanToys ® játékok a JÓT TETTÉL filozófia szerint készülnek. Ez az ötletnél kezdődik, és az egész környezetbarát előállítást végigkíséri a gumifa faanyagából készült késztermékig. Fenntarthatóság? Önnek gyerekjáték.

Jövőorientáltság

JÓT TETTÉL filozófiánk keretében ötleteink is FSC®-tanúsított papírból készülnek. Az FSC® (Forest Stewardship Council®) szigorú irányelvei révén védjük az erdőket, és az élőfától a késztermékig minden előállítási lépés környezetbarát és társadalmilag fenntartható.

Fenntartható módon készült karton

Az FSC® (Forest Stewardship Council®) szigorú irányelvei révén védjük a természetet, és ellenőrizzük, hogy az élőfától a késztermékig minden előállítási lépés környezetbarát és társadalmilag fenntartható legyen. Ezért ezek a kartonok a JÓT TETTÉL filozófia jegyében készültek.